پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد
سرخط خبرها

نقش مادران در ایجاد هویت ملی

  • کد خبر: ۴۳۸۵۷
  • ۱۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۳
  • ۲
نقش مادران در ایجاد هویت ملی
هویت ملی مجموعه‌ای از نشانه‌ها و آثار مادی، زیستی، فرهنگی و روانی است که سبب تفاوت جوامع از یکدیگر می‌شود و اصلی‌ترین حلقه ارتباطی بین هویت‌های خاص محلی و هویت‌های عام فراملی است.
عصمت یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ هویت ملی مجموعه‌ای از نشانه‌ها و آثار مادی، زیستی، فرهنگی و روانی است که سبب تفاوت جوامع از یکدیگر می‌شود و اصلی‌ترین حلقه ارتباطی بین هویت‌های خاص محلی و هویت‌های عام فراملی است. هویت ملی از این نظر اهمیت دارد که بر تمامی حوزه‌ها از جمله فرهنگ، اجتماع و سیاست و ... سایه افکنده و خانواده به سبب الگوگیری فرزندان از والدین، می‌تواند از عوامل مؤثر در این زمینه باشد.
 
هویت ملی در صورتی شکل می‌گیرد که علاوه بر اینکه از لحاظ فیزیکی و قانونی، عضو یک ملیت هستیم و داخل مرز‌های ملی یک کشور زندگی می‌کنیم، از لحاظ روانی احساس تعلق به آن ملیت داشته باشیم و ما نسبت به ارزش‌های آن تعهداتی داشته باشیم.
 
هویت شکل‌گرفته هر یک از ما مرجع عمل و مرجع کنترل و ارزیابی دائمی خودمان است. یعنی همه آنچه در زندگی انجام می‌دهیم و قضاوتی که درباره خودمان داریم، به قالب هویتی که داریم مرتبط است. هویتی که به شکل مناسب و مطلوب شکل گرفته باشد، شخصیتی با احساس یکپارچگی و منسجم و قضاوت‌های مناسب از خودمان و توان بسیار در عمل را حاصل می‌کند.
 
برای رسیدن به هویت مطلوب، فرد کنجکاوی و جست‌وجوگری در پیش می‌گیرد که موفقیت در آن تعهد ایجاد می‌کند و اگر اطلاعات مطلوب دریافت نکند، در این حالت، جست‌وجوی مداوم و گم‌گشتگی و بلاتکلیفی در نهایت بحران هویت باقی می‌ماند: به طور مثال، بلاتکلیفی در انتخاب شغل، داشتن الگو‌های دوستی، شخصیت مذهبی، ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی، و هدف‎هایی که دنبال می‌کند.
 
در واقع، محققان در این زمینه، بحران را جست‌وجوی هویت در زمینه‌های اجتماعی می‌دانند. در زمینه‌هایی که الگوها، نقش و انتظاراتی وجود دارد، آداب فردی، فرهنگی، اجتماعی و قومی وجود دارد، در زمینه زندگی فرد باید به جست‌وجو پرداخت. آن‌ها معتقدند بحران هویت مختص نوجوانی است، ولی راه حل این بحران قبل از آغاز نوجوانی باید برنامه‌ریزی و آغاز شود، یعنی دوران کودکی.
 
برای رسیدن به هویت مطلوب در انتهای بحران دوران نوجوانی، اگر به صورت مناسب از تحولات کودکی گذر کند، در نوجوانی به‌درستی اکتشاف و جست‌وجو می‌کند، انتخاب می‌کند، اعمال نظر می‌کند و این بحران را پشت سر می‌گذارند و به هویت مشخص با ثبات نسبتا پایدار دست پیدا می‌کند.
 
نتایج رضایت‌بخش تحولات روانی کودکی که سبب شکل‌گیری مطلوب هویت می‌شوند مواردی هستند از این قبیل: رفتار مادر با کودک باعث پرورش نگرش اعتماد یا بی‌اعتمادی می‌شود. مادر کمک می‌کند کودک استقلالش را نشان دهد و ناکام نباشد. والدین تمایل کودک به ابتکار را با همدلی، به سمت هدف واقع‌بینانه هدایت کنند. با تحسین رفتار سخت‌کوشی کودک، احساس شایستگی در او به وجود می‌آورند.
 
وقتی با این نتایج رضایت‌بخش وارد بحران نوجوانی شوند، راحت‌تر به تصوری باثبات و منسجم می‌رسند و با اعتماد و اطمینان، به بزرگ‌سالی وارد می‌شوند و نسبت به اهداف همه نقش‌هایشان در همه اشکال هویتی خود، متعهد خواهند بود. هویتی که به‌درستی شکل گرفته است شامل ارزش‌هایی خواهد بود که همه نیاز‌های فردی و خانوادگی و ... اولویت خواهند داشت. کسی که در خانواده به ارزش‌ها پی برده باشد، در جوانی هویت ملی در او رشد کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۹
1
0
جامعه ای که دختران آن به سمت قلیان و ... بروند درآینده چگونه مادری - همسری - مادربزرگ - مادر شوهر - مادر زن و .... خواهد بود و چه بجه هایی برای آینده تربیت خواهند کرد. مراقب باشیم حتی 1 درصد هم زیاد است.
ناشناس
Netherlands
۰۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۰
دقیقا!بانظرتون کاملاموافقم
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->