نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند سردار فدوی: عملیات وعده صادق، صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است آمریکا قانونی کردن شهرک سازی‌های اسرائیل را در کرانه باختری خطرناک خواند رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت سردرگمی و چالش جدید اسراییل مقابل حزب الله محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست + فیلم رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند چین، خواهان پایان فاجعه انسانی در غزه شد تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو ششمین دوره مجلس خبرگان اول خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند واکنش روسیه به کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین هشدار مصر و تشکیلات خودگردان درباره یورش احتمالی به رفح حماس: ابعاد سیاسی و راهبردی نبرد طوفان الاقصی محقق شد حزب‌الله لبنان «رویسات العلم» را هدف قرار داد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین کدام بازیگر زن باعث اغفال تتلو شد؟ فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد بایدن: اوکراین نیمی از اراضی خود را از روسیه پس گرفته است حمله موشکی مقاومت فلسطین به اطراف غزه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش
سرخط خبرها

افزایش تنش‌ها میان تایوان و چین

  • کد خبر: ۴۴۰۳۴
  • ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
افزایش تنش‌ها میان تایوان و چین
تمرینات نظامی دو روز گذشته نیروی هوایی چین در نزدیکی تنگه تایوان، منجر به درگیری میان نیرو‌های هوایی این دو کشور شده است. درپی این تحرکات نظامی ازسوی چین، وزارت دفاع تایوان، روز دوشنبه اعلام کرد که درصورت ادامه این تهدیدها، تایوان حق دفاع از خود و حمله به جنگنده‌های چینی را دارد.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ تمرینات نظامی دو روز گذشته نیروی هوایی چین در نزدیکی تنگه تایوان، منجر به درگیری میان نیرو‌های هوایی این دو کشور شده است. درپی این تحرکات نظامی ازسوی چین، وزارت دفاع تایوان، روز دوشنبه اعلام کرد که درصورت ادامه این تهدیدها، تایوان حق دفاع از خود و حمله به جنگنده‌های چینی را دارد. به گزارش «رویترز»، دولت چین باور دارد که تایوان جزئی از قلمروی این کشور است. درواقع درگیری میان چین و جزیره تایوان از سال ۱۹۴۹ آغاز شده است. در آن سال، هنگامی که نیرو‌های کومینتانگ (یا ملی‌گرایان) در جنگ داخلی چین از کمونیست‌ها شکست خوردند، به جزیره تایوان گریختند.
 
اخیرا چین به‌دلیل حمایت فزاینده ایالات‌متحده از جزیره تایوان به خشم آمده است. مقامات آمریکایی پس از سال‌ها ارتباط نداشتن با تایوان، ماه گذشته دوبار از این جزیره دیدار کردند. اولین دیدار را وزیر بهداشت ایالات‌متحده، الکس ایزار، انجام داد و پس از آن، هفته گذشته، کیت کراچ، معاون وزیر امورخارجه ایالات‌متحده در امور اقتصادی، به تایوان سفر کرد. علاوه‌بر این، ایالات‌متحده درحال برنامه‌ریزی برای فروش عمده تسلیحات نظامی به تایوان است. دولت چین تمامی این اقدامات را نوعی پشتیبانی ایالات‌متحده از استقلال تایوان می‌داند. در برهه کنونی، چین مهم‌ترین و حساس‌ترین موضوع خود در روابط با ایالات‌متحده را مسئله تایوان می‌داند. 
 
از نظر دولت چین، تایوان آخرین بخش از کشور چین است که پس از پیروزی ۱۹۴۹، همچنان در انتظار «آزادی» به‌سر می‌برد. نکته حائز اهمیت این است که تایوان و چین سازوکاری رسمی برای گفتگو ندارند، بنابراین هرگونه درگیری تصادفی بین هواپیما‌های جنگی آن‌ها می‌تواند به‌سرعت از کنترل خارج شود. همچنین درگیری بر سر تایوان ممکن است ایالات‌متحده و متحدان آسیایی این کشور را در مقابل چین قرار دهد و منجر به افزایش تنش‌ها شود. هرچند تایوان به‌دلیل موقعیت جغرافیایی این جزیره و همچنین شرکت‌های پیشرفته فناوری در زمینه ساخت تراشه‌ها، برای چین بسیار اهمیت دارد، درگرفتن هر نزاعی، از نظر اعتبار بین‌المللی و اقتصادی برای چین نیز آسیب‌زا خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->