رئیسی: ایستادگی غزه تفوق گفتمان مقاومت را اثبات کرد نتانیاهو: در حال آماده شدن برای ورود به رفح هستیم دیدار نوروزی فرماندهان نظامی با قالیباف حمله رژیم صهیونیستی به اطراف منطقه سیده زینب در دمشق سقوط یک هواپیمای نظامی روسیه در دریای سیاه امیرعبداللهیان با رئیس جمهور ترکمنستان دیدار کرد تاکید فعالان و نخبگان مشهد بر پاسخگویی و شفافیت نمایندگان مردم مشهد در مجلس رژیم صهیونیستی بیش از ۲۰۰ آواره فلسطینی را در بیمارستان شفا قتل عام کرد محمود عباس با ترکیب کابینه جدید به نخست وزیری محمد مصطفی موافقت کرد روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد دیدار زیاد النخاله و هیئت همراه با رهبر انقلاب | مقام معظم رهبری: ایستادگی مردم غزه و ناکامی‌های رژیم صهیونیستی پدیده‌ای الهی است ظرفیت نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی، موتور محرک توسعه استان انتقاد تند پاکستان از عملکرد افغانستان در حوزه تروریسم خراسان رضوی رکورددار برخورداری از طرح‌های عمرانی در کشور تائید جنایات اسرائیل توسط گزارشگر سازمان ملل بررسی و تصویب لایحه عفاف و حجاب در شورای نگهبان به کجا رسید؟ دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی چه زمانی برگزار می‌شود؟ اسماعیل هنیه با محمدباقر قالیباف دیدار کرد رایزنی تلفنی استاندار خراسان رضوی و والی هرات برای تسهیل تردد کامیون‌ها در مرز مشترک قصد صهیونیست‌ها برای بستن مسجدالاقصی به مدت ۱۶ روز شهادت ۹ تن در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سرخط خبرها

چالش سازمان ملل در هفتادوپنج ‌سالگی

  • کد خبر: ۴۴۱۹۳
  • ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴
چالش سازمان ملل در هفتادوپنج ‌سالگی
رهبران جهان، در هفتادوپنجمین سالگرد تأسیس سازمان ملل، روز دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹، به‌صورت مجازی گردهم آمدند.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ رهبران جهان، در هفتادوپنجمین سالگرد تأسیس سازمان ملل و در میانه همه‌گیری جهانی ویروس کرونا و رکود اقتصادی، که اثرگذاری و انسجام این سازمان را به چالش کشیده است، روز دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹، به‌صورت مجازی گردهم آمدند.

پس از بی‌احترامی‌های ترامپ به همکاری‌های بین‌المللی و خروج از توافق‌های بین‌المللی بر سر مسائل زیست‌محیطی و مسئله ایران و همچنین ترک شورای حقوق بشر سازمان ملل و سازمان جهانی بهداشت، چین این موقعیت را به دست آورده است تا خود را پرچم‌دار چندجانبه‌گرایی در جهان معرفی کند.
 
شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در حاشیه نشست روز دوشنبه اعلام کرده است که «هیچ کشوری حق ندارد بر امور جهان سلطه پیدا کند، سرنوشت دیگران را به دست بگیرد، یا منافع همه را به سود خود غصب کند.» علاوه‌براین، در نشست روز دوشنبه، آمریکا اولین سخن‌گوی سازمان ملل بود، اما در کمال غافلگیری، به‌جای دونالد ترامپ، چریت نورمن چلت، معاون سفیر ایالات متحده در آمریکا، حضور پیدا کرد. چلت ضمن اینکه وجود سازمان ملل را «تجربه‌ای موفق» خواند، اضافه کرد که «باوجوداین، دلایلی برای نگرانی وجود دارد.» وی دلایل این نگرانی را این‌گونه اعلام کرد که «سازمان ملل، مدت‌هاست دربرابر اصلاحات معنادار مقاومت می‌کند، از فقدان شفافیت رنج می‌برد و مقابل رژیم‌های دیکتاتور و مستبد، آسیب‌پذیر جلوه کرده است.» رهبران دیگر کشور‌ها نیز از لزوم همکاری در مسائل زیست‌محیطی و همه‌گیری جهانی سخن گفتند.
 
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، گفت: «خانه مشترک همگی ما، دچار آشفتگی شده است. بنیاد‌های ما از هم گسسته است؛ جنگ‌ها، استفاده از سلاح‌های شیمیایی و بازداشت‌های گسترده. نظام بین‌المللی ما گروگان برتری‌طلبی شده و به‌دلیل ناتوانی در مقابله با مقصرانِ این سوء‌استفاده‌ها تضعیف شده است.» این درحالی بود که ترامپ، از سالگرد سازمان ملل سوء‌استفاده و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال کرد.
 
در این میان، رهبران چند کشور، ازجمله رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، نیز خواستار اصلاحات اساسی در سازمان ملل و به‌طور خاص، شورای امنیت بودند و اعلام کردند اینکه فقط چند کشورِ آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا به‌صورت دائمی از حق وتو برخوردارند، عادلانه نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->