اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل برملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی ۴ سال
سرخط خبرها

افراد فحاش ضعف تفکر دارند

  • کد خبر: ۴۴۵۲۵
  • ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸
افراد فحاش ضعف تفکر دارند
مجتبی مهران فر
آدم‌ها وقتی عصبانی و ناراحت می‌شوند، واکنش‌های مختلفی از خود نشان می‌دهند. برخی هرچه دم دستشان باشد می‌شکنند. عده‌ای شروع به فحاشی و بدوبیراه گفتن می‌کنند. برخی هم یقه طرف مقابل را می‌گیرند و قدرت نمایی می‌کنند. این وسط افرادی هم پیدا می‌شوند که ترجیح می‌دهند تا برگشت دوباره آرامش، صحنه نزاع را ترک کنند.
 
منشأ همه این رفتار‌ها مهارت کنترل خشم است که برخی دارند و برخی هم ندارند. تا پیش از این ها، یعنی زمانی که هنوز قانون خیلی بر روابط آدم‌ها حاکم نشده بود، وقتی خشم کسی را می‌گرفت، جان و مال و ناموس طرف مقابل برایش یکی بود و هرجور شده باید خشمش را با آسیب زدن به یکی از این‌ها خالی می‌کرد. اما رفته رفته با افزایش پیامد‌های اجتماعی و قضایی این اتفاقات، نوع آسیب‌هایی که افراد می‌زدند هم تغییر کرد و خشونت‌ها از نوع پرخاشگری‌های رفتاری به کلامی، یعنی فحاشی، تغییر یافت.
 
گذشته از این افراد، کسانی هم هستند که در برابر کوچک‌ترین واکنشی، سریع دهان به فحاشی باز می‌کنند. علتش شاید بی توجهی فرد به تأثیری باشد که این رفتار بر روان خودش و دیگران دارد. البته این دسته جزو گروهی هستند که با تمرین، خیلی راحت می‌توانند رفتار غلطشان را اصلاح کنند. اما به طور کلی، ریشه بیشتر این رفتار‌ها را باید در رشد نیافتگی روانی فرد جست وجو کرد. افرادی که تفکر ضعیفی دارند و نمی‌توانند رابطه خودشان با دیگران را به درستی مدیریت کنند.
اجازه بدهید با زبان ساده تری این موضوع را توضیح بدهم: آدم‌ها را به لحاظ رفتاری باید به ۲ گروه تأملی و تکانشی تقسیم کرد. برای نمونه، اگر یک فرد تأملی شب خواب راحتی نداشته باشد، صبح به نخستین چیزی که فکر می‌کند این است که چه عاملی باعث شده است دیشب خواب خوبی نداشته باشد، ولی یک فرد تکانشی به دنبال کسی یا چیزی می‌گردد که این ناراحتی را سر او خالی کند. دست کم عامل این موضوع را به باد فحاشی بگیرد تا به لحاظ روانی تخلیه شود. برای همین، رفتار‌های یک آدم فحاش را باید از نوع رفتار‌های ناپایدار و تکانشی به حساب آورد که از هیچ تفکر و تعقلی سرچشمه نمی‌گیرد.
 
افراد فحاش یا به طور کل کسانی که عادت به استفاده از کلمات زشت در صحبت کردنشان دارند در احترام به خودشان و دیگران با ضعف شدیدی روبه رویند، ضعفی که می‌تواند ناشی از واکنش به تنهایی و احساس تنفر از خود و دیگران باشد یا از ضربه‌ای که کسی به خودشیفتگی آن‌ها وارد می‌کند یا شرمندگی که از موجودیت خود دارند و فحش دادن و لگدمال کردن آبرو و حیثیت دیگران را تنها راه برای تسکین خودشان پیدا کرده اند. خلاصه اینکه علت هرچه باشد، ضعیف بودن و رشد نیافتگی روانی منشأ اصلی آن است، چیزی که هیچ فرد فحاشی حاضر به پذیرش آن نیست، چون در تصوراتش توانایی در استفاده کردن راحت از کلمات زشت و رکیک نوعی قدرت است که هر کسی آن را ندارد.
 
اگر با خواندن این چند سطر احساس ضعف در خودتان می‌کنید، خوشحال باشید، چون شما جزو گروه تأملی هستید و می‌توانید خیلی راحت از شر این رفتار زشت خلاص شوید. راه چاره آن هم یادگرفتن مهارت کنترل خشم است. شاید طی کردن این مسیر کمی سخت به نظر برسد، ولی محال نیست. امیرمؤمنان علی (ع) می‌فرمایند: «اگر صبر ندارید، تظاهر به صبر کنید تا این رفتار کم کم در شما ایجاد شود.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->