هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم افزایش نسبی دما طی امروز و فردا در بیشتر نقاط کشور (۱۴ تیر ۱۴۰۳) سازماندهی ۱۲هزار معلم در نظام دوری برای سال تحصیلی جدید | کدام معلمان وارد نظام دوری می‌شوند؟ ۱۰ مورد از حادثه سازترین تخلفات رانندگی| رانندگی با عینک برای چه کسانی اجباری است؟ پسر جوان به جنایتش اعتراف کرد| خفه کردن پدر با کمربند و چاقو زدن به او
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

واکسن آنفلوانزا یا آب مقطر؟

  • کد خبر: ۴۵۱۴۲
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۷
واکسن آنفلوانزا یا آب مقطر؟
تهیه واکسن آنفلوانزا از بازار آزاد دو خطر دارد؛ اولا اینکه ممکن است در شرایط زنجیره سرد و استاندارد نگهداری نشده باشد و هیچ اثری نداشته و حتی ممکن است تزریق آن عوارض داشته باشد. در عین حال ممکن است اصلا واکسن آنفلوانزا نباشد و آب مقطر خالی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، نایب رییس انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه واردات واکسن آنفلوانزا به دلیل تحریم ها و معضل انتقال وجه به تامین کننده واکسن، با مشکل مواجه شده، در عین حال نسبت به تهیه آن از بازار آزاد هشدار داد.

دکتر علی فاطمی درباره آخرین خبرها از زمان توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها، گفت: ما در زمینه توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها هم با دانشگاه‌های علوم پزشکی و هم با معاونت‌های غذا و دارو به طور مرتب در ارتباط هستیم. تاکنون واکسن‌های آنفلوانزایی که وارد کشور شده، در اختیار معاونت بهداشتی جهت توزیع در مراکز بهداشت قرار گفته است. معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی هنوز سهمیه‌ای دریافت نکرده‌اند که آن را در اختیار داروخانه‌ها قرار دهند.

وی افزود: متاسفانه واردکنندگان واکسن آنفلوانزا به مشکل برخورد کردند. حتی ارز مورد نیاز را هم واریز کردند، اما با مشکل انتقال وجه به تامین‌کننده واکسن مواجه شدند که یکی عمده‌ترین دلیل آن تحریم‌های آمریکا علیه کشور است. بر همین اساس فعلا تنها در حد همان ۲/۵ میلیون دوز، واکسن آنفلوانزا وارد کشور شده است که آن هم برای شبکه بهداشت توزیع می‌شود. 

زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوانزا تا نیمه آبان ماه است

فاطمی با اشاره به زمان طلایی برای واکسیناسیون آنفلوانزا، ادامه داد: یک نکته مهم این است که مردم باید بدانند که زمان طلایی برای واکسیناسیون آنفلوانزا فقط تا ۱۵ مهرماه نیست، بلکه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، برای سال ۲۰۲۰ اعلام کرده است که تا پایان اکتبر یعنی تقریبا تا نیمه آبان ماه، زمان طلایی برای تزریق واکسن محسوب می‌شود. هرچند که اگر کسی تا آن زمان هم نتوانست واکسن آنفلوانزا را تزریق کند، بر اساس توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، در زمستان هم می‌توان این واکسن را برای پیشگیری تزریق کرد.

وی ادامه داد: مردم امسال باید شرایط کشور را درک کنند. واقعا همکاران ما در سازمان غذا و دارو تلاش زیادی کردند که بتوانند واکسن آنفلوانزا را به موقع تامین کنند و در اختیار عموم مردم قرار دهند، اما به دلایلی که در راس آن‌ها تحریم‌های آمریکا بر علیه کشور قرار دارد، این اتفاق نیفتاد.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: بنابراین مردم مقداری صبوری کنند. به طوری که بی مورد به داروخانه‌ها مراجعه نکنند؛ چراکه واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها توزیع نشده  است. در عین حال به محض اینکه واکسن آمد، صبر کنند تا ابتدا افراد در معرض خطر واکسن را تزریق کنند. در عین حال مردم نگران نباشند. زیرا تا نیمه آبان ماه هم زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوانزا وجود دارد. حتی بعد از آن هم می‌تون واکسن را تزریق کرد. برخی فکر می‌کنند که حتما باید تا نیمه مهر ماه واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند و بعد از آن تزریق واکسن دیگر فایده‌ای ندارد، اما این فکر اشتباه است و حتی تا میانه زمستان و در دی ماه هم می‌توان واکسن آنفلوانزا را تزریق کرد.

فاطمی ادامه داد: برخی مردم بر اساس همین فکر اشتباه که باید واکسن آنفلوانزا را تا نیمه مهرماه تزریق کنند، اقدام به تهیه آن از بازار آزاد می‌کنند. در حالی که این اقدام  اشتباهی بزرگ است. باید توجه کرد که واکسن آنفلوانزا باید در شرایط سرمایی بین دو تا هشت درجه نگهداری شود. هرچقدر که بیرون از این دما باشد، قدرتش کاهش می‌یابد. تهیه واکسن آنفلوانزا از بازار آزاد دو خطر دارد؛ اولا اینکه ممکن است در شرایط زنجیره سرد و استاندارد نگهداری نشده باشد و هیچ اثری نداشته و حتی ممکن است تزریق آن عوارض داشته باشد. در عین حال ممکن است اصلا واکسن آنفلوانزا نباشد و آب مقطر خالی باشد. باید توجه کرد که هیچ دارویی را نباید از بازار آزاد خریداری کرد. به ویژه داروهایی که یخچالی هستند.

اثربخشی واکسن آنفلوانزا چقدر است؟

وی در ادامه درباره میزان اثربخشی واکسن آنفلوانزا در پیشگیری از ابتلا به این بیماری، گفت: باید توجه کرد که اثربخشی واکسن آنفلوانزا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است و این‌طور نیست که هرکس آن را تزریق کند، دیگر به آنفلوانزا مبتلا نشود. باید توجه کرد که ممکن است نیمی از افرادی که واکسن آنفلوانزا را تزریق می‌کنند، در صورتی که در معرض این ویروس قرار گیرند، مبتلا شوند. مردم باید این مسئله را بدانند که واکسن آنفلوانزا ایمنی ۱۰۰ درصد در برابر این بیماری ایجاد نمی‌کند.

فاطمی تاکید کرد: بهترین کار این است که در این فصل از تماس با اشیا و تنفس نزدیک با دیگران دوری کنیم. البته در این روزها به دلیل کرونا مسائلی مانند دست ندادن، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری را رعایت می‌کنیم و این‌ها بسیار مهم است. من خودم تاکنون در عمرم واکسن آنفلوانزا تزریق نکردم، بلکه برای افراد سالمند، کودکان شش ماه تا دو سال، زنان باردار، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و... گذاشتیم تا آنها تزریق کنند. مردم هم امسال این موضوعات را جدی بگیرند و بدانند که این افراد در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا قرار دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->