سرکنسول ایران در هرات: در دور اول، ۹۰ درصد ایرانی‌های ساکن هرات در انتخابات شرکت کردند حامد کرزی با حضور در سفارت ایران دفتر یادبود شهید رئیسی را امضا کرد افتتاح یک پردیس سینمایی در گلشهرِ مشهد، بزرگترین محله مهاجرنشین ایران مشهد؛ میزبان ششمین «نشست اقتصادی مشهد و هرات» مدیرکل اتباع: مهاجران افغانستانی برای شهید رئیسی سنگ‌تمام گذاشتند | سردار قاآنی به موکب مهاجران افغانستانی در مشهد رفت آغاز موج دوم اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان هشدار کاظمی‌قمی درباره پیامد‌های تجدید مداخلات بیگانگان در افغانستان قدردانی ذبیح‌الله مجاهد از مواضع ایران در نشست دوحه ۳  روسیه لغو تحریم‌ها علیه طالبان را بررسی می‌کند معاون دبیرکل سازمان ملل: نشست دوحه به معنای عادی‌سازی روابط با طالبان نیست | آموزش دختران خواسته درجه یک جهان است ذبیح‌الله مجاهد: ما آشکارا گفتیم که خواهان روابط خوب با جهان هستیم وزارت خارجه قطر نشست دوحه را فرصتی برای گفتگو‌های معنادار دانست روز دوم نشست دوحه ۳ | جهان نگران تعامل با طالبان از نشست دوحه ۳ چه می‌دانیم؟ پیش ثبت نام دانش‌آموزان اتباع آغاز شد (۱۱ تیر ۱۴۰۳) دیوار کوتاه دانش‌آموزان اتباع | وزیر آموزش‌وپرورش: حضور دانش‌آموزان اتباع دلیل تراکم کلاس‌های درس است + فیلم نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان: انتقال نگرانی‌های تهران درباره افغانستان، از اهداف ما در دوحه۳ است کوله‌پشتی‌ها و پوستر‌ها | روایت انتخاباتی محمدکاظم کاظمی سخنگوی طالبان: امیدوارم هرچه خیر مردم ایران است از صندوق بیرون بیاید + فیلم حضور باشکوه ایرانیان مقیم افغانستان در پای صندوق‌های رأی در ۵ نمایندگی سیاسی ایران
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

۵۵۱ بیمار کرونایی از اتباع افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است

  • کد خبر: ۴۵۴۱۴
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
۵۵۱ بیمار کرونایی از اتباع افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید که سه مرحله غربالگری از اتباع افغانستانی در مشهد انجام شده است و ۵۵۱ بیمار کرونایی از مهاجران افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز - روند شناسایی و ثبت آمار‌های مبتلایان به کرونا، حرف‌وحدیث‌های فراوانی در بین تمام شهروندان و آحاد جامعه به‌دنبال داشته است. این حواشی دربین جامعه مهاجران پررنگ‌تر بوده است، تاجایی‌که اعلام شد ایران، آمار مهاجران مبتلا به کرونا را نمی‌خواهد اعلام کند یا اینکه معلوم نیست در جامعه مهاجران چه تعداد بر اثر تبعیض بین بیماران ایرانی و غیرایرانی از خدمات بستری و درمان محروم مانده‌اند.

 

با این حال برپایه این مبنای علمی که اگر قرار است یک بیماری ویروسی و همه‌گیر در جامعه‌ای کنترل شود، بدیهی است که هویت افراد ملاک نیست و کمک به رهایی همه جمعیت هر جغرافیایی ملاک اصلی است، بازهم حواشی از مواجهه بخش بهداشت و درمان با مهاجران به قوت خود باقی است.

شناسایی نشدن تمام بیماران کرونایی در یک جامعه به معنی تبعیض نیست

در همین زمینه آمار‌های مربوط به جامعه مهاجران افغانستانی ساکن در مشهد درباره غربالگری و ابتلای آن‌ها به کرونا را از مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد جویا می‌شویم.

 

«دکتر محمدجعفر صادقی» در گفت‌وگو با شهرآرا، می‌گوید: «پیشگیری و درمان برای حفظ سلامتی کل یک جامعه، ایرانی و غیرایرانی نمی‌شناسد و بخش درمان با همین اصل در ایام کرونا خدمت‌رسانی کرده است. در این مدت، سه مرحله غربالگری از اتباع افغانستانی در مشهد انجام شده است. در مرحله اول ۲۷۱ هزار و ۷۱۹ نفر و در مرحله دوم که بیشتر جامعه هدف با بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی مدنظر بود، ۲۴ هزار و ۶۷۱ تبعه افغانستانی غربالگری شدند و در سومین مرحله غربالگری که هنوز به اتمام نرسیده است، تاکنون ۲۳ هزار و ۹۱۱ تبعه افغانستانی غربالگری ویژه کرونا شده‌اند.»

 

به‌گفته وی، در نتیجه این غربالگری‌ها از ۲ هزارو ۴ نفر که مشکوک به کرونا بودند و علائم داشتند، نمونه آزمایشگاهی گرفته‌ شد. در مجموع در این سه مرحله، تعداد بیماران کرونایی ثبت‌ شده اتباع افغانستانی به ۵۵۱ نفر رسید. وی درعین‌حال به آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در بین مهاجران اشاره‌ای نکرد.

 

این مقام مسئول در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه شناسایی نشدن تمام بیماران کرونایی در یک جامعه، به معنی تبعیض نیست، می‌گوید: تعداد زیادی از افراد مبتلا به ویروس کرونا به‌دلیل شرایط این بیماری، ناشناخته هستند. در تمام دنیا هم به همین شکل است و هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که تمام بیماران کرونایی خود را شناسایی کرده است. حال اینکه هویت و ملیت افراد چه باشد، ملاک علمی نیست و قطعا سلامت جامعه و کمک به جلوگیری از وضعیت تشدید بیماری است که برای بخش بهداشت و درمان اهمیت دارد.

تفاوت و تبعیضی قائل نشدیم

وی درباره این انتقاد که گفته می‌شود مراکز دولتی، بیماران مهاجر را به‌سختی برای بستری می‌پذیرند، اما با سایر بیماران به این صورت برخورد نمی‌کنند، توضیح می‌دهد: «توصیه ما به بیماران کرونایی خفیف، همواره قرنطینه خانگی بوده است و فقط بیمارانی که نیاز به بستری دارند، باید در بیمارستان‌ها درمان شوند. برخی، از این مسئله این‌طور تعبیر می‌کنند که چرا فلان مرکز، بیمار ما را بستری نمی‌کند، درصورتی‌که قرنطینه خانگی نسخه بهتری برای درمان بیماران سرپایی کروناست؛ لذا خدمات بهداشتی و درمانی مرتبط با بیماری کرونا در مشهد برای اتباع افغانستانی، بدون هیچ تفاوتی با سایر بیماران ارائه می‌شود.»

 

دکتر صادقی به بحث حاشیه‌نشینی بیشتر اتباع افغانستانی ساکن مشهد هم اشاره می‌کند و می‌افزاید: «از آنجایی‌که بیشتر اتباع افغانستانی مشهد، در مناطق حاشیه شهر ساکن هستند، تمرکز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی در طرح‌های غربالگری بیشتر بر حاشیه شهر بوده است و اتباع افغانستانی نیز درکنار سایر حاشیه‌نشینان از این خدمات بهره‌مند شده‌اند که خدمات غربالگری و نمونه‌گیری برای اتباع افغانستانی مشکوک به کرونا، کاملا رایگان بوده است.»

 

وی با تاکید بر اینکه در تمام مراکز درمانی، اتباع افغانستانی مانند سایر افراد می‌توانند از خدمات استفاده کنند، می‌گوید: «دو مرکز نیز به‌طور ویژه به اتباع خدمات می‌دهند. یکی مرکز خدمات جامع سلامت امیرالمومنین (ع) و دیگری پایگاه فضیلت از توابع مراکز بهداشت شهرستان مشهد. همچنین پایگاه تردد مرزی کمیساریا در تایباد و اردوگاه سفیدسنگ فریمان به‌صورت ثابت، خدمات مربوط به کرونا را برای اتباع افغانستانی انجام می‌دهند.»

 

صادقی تاکید کرد: «هیچ درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد، فقط پیشگیری می‌تواند به سلامت همه ساکنان مشهد چه ایرانی و چه افغانستانی کمک کند، لذا از تمام اتباع می‌خواهیم که پایبند به دستورالعمل‌های بهداشتی باشند.»

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->