واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۶ نشانه ضعف سیستم ایمنی

  • کد خبر: ۴۵۸۱۸
  • ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵
  • ۱
۶ نشانه ضعف سیستم ایمنی
اگر بیش از چهار عفونت گوش یا سه عفونت سینوس را در یک سال تجربه می‌کنید، ممکن است به یک اختلال نقص سیستم ایمنی مبتلا باشید. شما بدن خود را بهتر از هر فرد دیگری می‌شناسید و هیچ ردیاب یا اپلیکیشنی نمی‌تواند جایگزین درکی شود که به شما در احساس مواردی مانند نیاز به استراحت بیشتر کمک می‌کند.
به گزارش شهرآرانیوز، شما به هیچ دستگاه خاصی نیز برای آگاهی از ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن خود نیاز ندارید. به طور معمول، زمانی که بدن با مشکلی مواجه می‌شود تلاش می‌کند تا شما را با ارائه نشانه‌هایی از این شرایط آگاه کند.

در صورت مواجهه با هر یک از مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است، سیستم ایمنی بدن شما ممکن است از وضعیت مطلوب فاصله گرفته و به کمک نیاز داشته باشد.


بهبود زخم‌ها بیشتر از حد معمول طول می‌کشد

زمانی که با یک بریدگی، خراشیدگی یا زخم‌های دیگر مواجه می‌شوید، سیستم ایمنی وارد عمل می‌شود. زمانی که زخمی ایجاد می‌شود، گلبول‌های سفید خون به مبارزه با عفونت کمک می‌کنند، در شرایطی که گلبول‌های قرمز در ساخت بافت جدید نقش دارند. اما اگر سیستم امینی بدن شما ضعیف باشد، تمام این موارد مدت زمان بیشتری طول کشیده و روند بهبود زخم طولانی می‌شود.


تقویت سیستم ایمنی: اگر به هر شرایط و بیماری زمینه ای، مانند دیابت مبتلا هستید که ضعف در گردش خون را به همراه دارد با پزشک خود برای مدیریت این شرایط تعامل فعال داشته باشید.


استرس دارید

استرس موجب فعال شدن واکنش جنگ یا گریز در بدن می‌شود که افزایش التهاب را به همراه دارد. اگر استرس و التهاب حالت مزمن به خود بگیرند، فعالیت سیستم ایمنی را مختل کرده و سلول‌های محافظ بدن ما در برابر مهاجمان را سرکوب می‌کنند.

استرس بلند مدت توجه بدن را بیشتر به سمت غریزه زنده ماندن هدایت کرده و کمتر به حفظ و نگهداری از آن توجه می‌شود. بر همین اساس است که افرادی که استرس مزمن را تجربه می‌کنند بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های مختلف و مکرر هستند.

تقویت سیستم ایمنی: مدیتیشن، یوگا، پیاده‌روی در طبیعت، صحبت با یک دوست صمیمی و حتی کلاس بوکس از جمله گزینه‌هایی هستند که می‌توانید برای کاهش استرس خود مد نظر قرار دهید. تا آنجا که می‌توانید روش‌های سالم برای مدیریت و تسکین استرس خود را برگزینید. ذهن و بدن شما سپاسگزار این کار خواهند بود.


به طور مکرر به عفونت‌های گوش و سینوس مبتلا می‌شوید

اگر بیش از چهار عفونت گوش یا سه عفونت سینوس را در یک سال تجربه می‌کنید، ممکن است به یک اختلال نقص سیستم ایمنی مبتلا باشید. شرایطی مشابه در مورد ابتلا به سینه پهلو دو بار در سال یا استفاده از دو دوره آنتی بیوتیک در سال نیز صادق است.

تقویت سیستم ایمنی: اگر با هر یک از شرایط مذکور مواجه هستید، مراجعه به یک پزشک متخصص در زمینه آلرژی‌ها و ایمونولوژی توصیه می‌شود. وی می‌تواند به بررسی دقیق شرایط و ارائه روش‌های درمان مناسب کمک کند.


همواره با سرماخوردگی مواجه هستید

اگرچه سرماخوردگی ممکن است نسبت به عفونت‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد کمتر جدی باشد، اما همچنان شرایطی آزاردهنده است. اگر همواره بیمار هستید، این می‌تواند نشانه‌ای هشداردهنده از نقص در عملکرد سیستم ایمنی بدن باشد. اما پیش از این که نگران شوید، سبک زندگی خود را بررسی کنید.

اگر دارای کودکی هستید که به مهدکودک می‌رود، بیمار شدن مکرر شما ممکن است به واسطه میکروب‌های مختلفی که وی همراه خود به خانه می‌آورد در ارتباط باشد. همچنین، اگر معلم یک مرکز پیش دبستانی یا دبستان هستید، احتمال این که در معرض میکروب‌های مختلف قرار بگیرید بیشتر است و ممکن است بیش از حد معمول بیمار شوید.

اما اگر به طور مداوم بیمار می‌شوید و دلایل این چنینی در آن نقشی ندارند، ممکن است سیستم ایمنی بدن شما ضعیف باشد.

تقویت سیستم ایمنی: مطالعات نشان داده اند که کمبود ویتامین D ممکن است به اختلال در عملکرد سیستم ایمنی منجر شده و خطر عفونت را افزایش دهد. از این رو، مصرف مکمل ویتامین D یکی از گزینه‌هایی است که به ویژه در فصول سرد سال می‌توانید مد نظر قرار دهید. به طور معمول، مصرف تا ۲,۰۰۰ واحد بین المللی ویتامین D در روز مشکل ساز نیست، اما پیش از آغاز مصرف هر نوع مکملی ابتدا با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید تا دوز مصرف مطلوب برای شما مشخص شود. دوز مناسب می‌تواند به عوامل مختلفی مانند محل زندگی، سن، رنگ پوست، و میزان استفاده از محصولات ضد آفتاب بستگی داشته باشد.


بیش از حد احساس خستگی می‌کنید

خستگی دلایل مختلفی دارد، از این رو، مواجهه با این شرایط همواره به معنای ضعف در سیستم ایمنی نیست. ابتدا بهتر است برای بررسی ابتلا به کم خونی، آپنه خواب، اختلال غدد درون ریز یا شرایط زمینه‌ای دیگر آزمایش دهید. اگر احتمال این موارد رد شد، ممکن است سیستم ایمنی بدن شما به کمک نیاز داشته باشد.


مقاله‌ای که در ژوییه ۲۰۱۹ در نشریه Physiological Reviews منتشر شد، نشان داد که این شرایط متاسفانه می‌تواند چرخشی باشد. زمانی که سیستم ایمنی برای بهتر شدن حال شما مبارزه می‌کند، این می‌تواند موجب احساس خستگی شود، زیرا مبارزه به انرژی نیاز دارد. اما ممکن است خواب خوبی نداشته باشید و خواب بی کیفیت و ناکافی می‌تواند به ضعف بیشتر در سیستم ایمنی منجر شود.


تقویت سیستم ایمنی: خواب را یکی از اولویت‌های اصلی خود قرار دهید. به یک برنامه خواب-بیداری منظم متعهد باشید و اتاق خواب خود را به مکانی تاریک و خنک و مناسب خواب تبدیل کنید.


زمان زیادی را در توالت سپری می‌کنید

در شرایطی اسهال یا یبوست مزمن یا هر دو می‌توانند با سندرم روده تحریک پذیر مرتبط باشند، اما این شرایط می‌تواند نشانه‌ای از ضعف در سیستم ایمنی بدن یا استرس نیز باشد؛ و ما می‌دانیم که استرس می‌تواند انسان را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت، به ویژه عفونت‌های ویروسی سازد.


تقویت سیستم ایمنی: یک رژیم غذایی سرشار از قند‌های افزوده، غلات پالایش شده و چربی‌های ترانس و اشباع می‌تواند به نقص در عملکرد سیستم ایمنی و اختلال در میکروبیوم روده منجر شود. از آنجایی که سلامت روده در سلامت سیستم ایمنی بدن نقش دارد، مصرف یک رژیم غذایی متعادل و سالم می‌تواند به پشتیبانی از سیستم ایمنی کمک کند.


به طور خاص، مطالعه‌ای که در دسامبر ۲۰۱۶ در نشریه Endocrine, Metabolic & Immune Disorders Drug Targets منتشر شد، نشان داد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند برای تقویت سیستم ایمنی مفید باشد. پروبیوتیک‌ها و مصرف فیبر بیشتر نیز ممکن است کمک کنند، اما پیش از هر گونه تغییر در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید، زیرا تغییراتی که ایجاد می‌کنید گاهی اوقات ممکن است وخامت اوضاع را افزایش دهند.


نکته‌های دیگر برای تقویت سیستم ایمنی

هر چیزی که موجب افت سلامت شما می‌شود از جمله رژیم غذایی نامناسب، سیگار کشیدن، و مصرف الکل، همگی می‌توانند موجب افت عملکرد سیستم ایمنی شوند. در صورت مواجهه با هر نشانه احتمالی ضعف در سیستم ایمنی سبک زندگی خود را بررسی کنید.


افزون بر نکته‌هایی که برای پشتیبانی از سلامت سیستم ایمنی به آن‌ها اشاره شد، فعال باقی ماندن را نیز فراموش نکنید. ورزش می‌تواند به خنثی کردن آثار استرس و حفظ گردش خون سالم کمک کند. بر همین اساس، از سلامت رگ‌های خونی اطمینان حاصل شده و سلول‌های ایمنی به خوبی به نقاط مختلف بدن ارسال می‌شوند.


در نهایت، به روابط اجتماعی خود توجه داشته باشید. وقت گذراندن با افرادی که دوستشان دارید می‌تواند به کاهش سطوح استرس و هورمون کورتیزول کمک کند و سلامت کلی شما را بهبود می‌بخشد.


منبع: عصر ایران

بیشتر بخوانید:
 
 
 
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Arsalan
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
0
0
سلام من بیشتر وقتا استرس دارم ولی دلیلشو نمیدونم چجوری رفعش کنم
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->