لزوم همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی خانه‌های خالی آزادی‌خواه: دولت باید با پرداخت سریع مطالبات، مانع ضرر گندمکاران شود فیدان بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد ترامپ دوباره مدعی شد: توانایی هسته‌ای ایران را نابود کرده‌ایم سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است
سرخط خبرها

اظهارنظر شورای نگهبان درباره ثبت‌نام زنان در انتخابات ریاست جمهوری

  • کد خبر: ۴۶۲۴۹
  • ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
اظهارنظر شورای نگهبان درباره ثبت‌نام زنان در انتخابات ریاست جمهوری
سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه آیا زنان می‌توانند برای انتخابات ریاست جمهوری آینده نامزد شوند؟ گفت: ثبت نام بلامانع است و بحث‌های دیگرش باید به تدریج حل شود.
به گزارش شهرآرانیوز، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری امروز با اشاره به اعلام نظر شورای نگهبان درباره برخی مصوبات مجلس گفت: عدم مغایرت شش مصوبه مجلس با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شد.

وی ادامه داد: یکی از مصوبات، طرح مفصلی بنام طرح دو فوریتی اصلاح ماده ۵۵ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم بود که در رسانه‌ها به طرح وضع بر مالیات خانه‌های خالی شناخته شد و ایراداتی داشت و ایراداتی اعضای شورای نگهبان داشتند و چند ابهام داشت و یکی از ابهامات این بود که تعریفی از خانه خالی نشده بود. این مصوبه به مجلس رفت و اصلاحاتی در آن صورت گرفت و در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفت که نتیجه بعدا اعلام می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه آیا اصلاح قانون انتخابات ریاست به انتخابات سال ۱۴۰۰ خواهد رسید یا خیر؟ ادامه داد: نمی‌توانم در این زمینه اظهارنظر کنم، چون مصوبه هنوز به دست ما نرسیده است. شورای نگهبان مثل همه ادوار تجربه خود را از طریق پژوهشکده شورای نگهبان و نظرات اعضای شورا بیان می‌کند و صرفا نظرات شخصی است و نظر نهایی زمانی است که مصوبه به صورت رسمی برای ما ارسال شود.

وی افزود: پژوهشکده و اعضای شورای نگهبان اگر نظری درباره اصلاح قانون انتخابات داشته باشند، در همه‌ی ادوار این نظرات به نمایندگان مجلس ارائه شده است.


سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه شنیده شده شورای نگهبان به قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین ورود کرده است؟ گفت: ما هیچ گونه ورودی نداشتیم، چون از طرح و موضوع قرارداد مثل شما از رسانه‌ها مطلعیم و تا زمانی که مصوبه‌ای از مجلس ارسال نشود ورودی نخواهیم داشت.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا زنان می‌توانند برای انتخابات ریاست جمهوری آینده نامزد شوند؟ گفت: ثبت نام بلامانع است و بحث‌های دیگرش باید به تدریج حل شود.

کدخدایی افزود: قانون موجود انتخابات ریاست جمهوری شرایط چندگانگی را برای داوطلبان گذاشته، اما مجلس در حال تلاش برای تغییر شرایط از کمی به کیفی است.

وی درباره اینکه تمهیدات شورا برای انتخابات آینده چیست؟ گفت: مذاکراتی را با وزارت کشور درباره انتخابات پیش رو شروع کردیم و اگر بنا باشد تغییری در روند برگزاری انتخابات قرار باشد رخ دهد، اعلام می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه آیا کاندیدایی به خاطر زن بودن رد شده است؟ گفت: ما هیچ وقت به دلیل زن بودن کاندیدایی را رد نکرده‌ایم.

وی درباره برگزاری الکترونیکی انتخابات گفت: ما مذاکراتی را با وزارت کشور درباره الکترونیکی برگزارکردن انتخابات ۱۴۰۰ در شرایط کرونا داشته‌ایم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما تاکید کردید که ثبت نام در انتخابات بلامانع است و رییس جمهور آتی می‌تواند از بین زنان باشد، این در حالی است که هیچ کاندیدای خانمی از سوی شورا تایید نشده است. آیا نظر فق‌ها در خصوص مصادیق رجل سیاسی تغییر کرده است؟ گفت: من عرضم این بود که بحث‌های فرهنگی در کشور ما جدی است و مساله‌ای نیست که با یک قانون حل شود ان‌شاءالله در دوره‌های آتی مساله فرهنگی حل شود.

وی افزود: نظر فق‌ها درباره بحث ریاست جمهوری خانم‌ها هیچ تغییری نکرده است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اینکه ابهاماتی مطرح شده مبنی براینکه شورای نگهبان رجل سیاسی را عامدا تعریف نمی‌کند، نظر شما چیست؟ گفت: بعد از اینکه در سیاست‌های کلی به شورا رجل سیاسی تکلیف شد که تعریف شاخص کند، این شاخص‌ها تعریف و به مجلس ارسال شده و ما وظیفه مان را انجام دادیم و تعیین شاخص‌ها برای رجل سیاسی و مذهبی و مدیر بودن امر ساده‌ای نیست. همین الان که این امر در مجلس اصلاح می‌شود روزانه نسبت به مصوبه اظهارنطر می‌کنند و اینکه باید برای مدیر و مدبر بودن برنامه داشته باشد و یا مشاورین معرفی کنند و مسایلی هست که خیلی از نظر مفهومی قابل بحث است و مساله ساده‌ای نیست و انشالله معیار‌های روشنی را مجلس تعریف کند تا مشکل حل شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره کناره گیری اش از شورا برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری و اینکه قبلا گفتید از تیرماه از قائم مقامی کنار آمدید گفت: من در شورای نگهبان تا سال ۱۴۰۱ هستم و از آنجا کنار می‌روم و اگر در انتخابات ثبت نام کردم معلوم می‌شود.

کدخدایی درباره طرح مجلس برای تغییر در نحوه توزیع بنزین، گفت: من فقط این موضوع را شنیدم و حتی پیش نویس طرح را ندیدم و نمی‌توانم پیش‌بینی کنم، اما اگر بار مالی داشته باشد، شورای نگهبان به آن ایراد می‌گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه آیا شورای نگهبان بر انتخابات شورا‌ها نظارت دارد گفت: در بحث نظارت بر انتخابات شورا‌ها هیچگونه مسئولیتی نداریم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه دعوایی بین مجلس و وزارت کشور در خصوص قانون انتخابات هست، نظر شورا در این باره چیست؟ گفت: برای شورای نگهبان مصوبه نهایی مجلس اعتبار دارد و ما دخالتی در شیوه طراحی مصوبات مجلس و دولت نداریم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره تحریم‌های بانکی ایران گفت: ما ظرفیت‌های حقوقی بین المللی برای احقاق حق ایران را داریم و دولت و وزارت خارجه هم در این زمینه فعال هستند تا با دعاوی حقوقی جلوی آن را بگیرند.


وی درباره آخرین وضعیت مصوبه قاچاق کالا وارز گفت: مصوبه ارسال شد و قوه قضاییه اعلام کرد که نظرات ما لحاظ نشده لذا نامه رییس قوه قضاییه آمد که نظرات را لحاظ کرده و آن را به مجلس فرستادیم و باید مجلس مصوبه را ارسال کند، در آن زمان ما وارد ماهیت آن می‌شویم.


سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: آنچه مورد نظر مجلس بود بحث مجازات‌ها و تسریع رسیدگی در موضوع قاچاق کالا و ارز بود.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->