آیت‌الله علم‌الهدی: ملاک اولویت‌بندی پروژه‌های شهری آسایش و رفاه روزانه مردم باشد ۲۵۰ هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند سازمان ملل از انباشت ۲۷۰ هزار تن زباله جامد در نوار غزه خبرداد وزارت خارجه عراق به اقدام تخریبی در اصفهان واکنش نشان داد بهره‌مندی ۲ میلیون خانوار خراسان‌رضوی از اینترنت فوق‌پرسرعت تا سال ۱۴۰۴ تشدید اختلافات میان وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید بر سر حمایت از تل‌آویو حماس حمله به مقر حشدالشعبی در جنوب عراق را محکوم کرد دموکرات‌ها در تلاش برای گرفتن رای «نه» برای بسته کمکی واشنگتن به تل‌آویو سردار فدوی: موفقیت ایران در حمله موشکی بسیار بزرگ بود تبلیغات دور دوم انتخابات از ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز می‌شود + جزئیات آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد امیرعبدالهیان: توسعه دامنه جنگ و تنش به نفع هیچ طرفی در منطقه نیست وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است مقام سابق رژیم صهیونیستی: بازدارندگی اسرائیل فروپاشیده است حمله جنگنده‌های اسرائیلی به غرب و جنوب رفح چندین شهید و مجروح برجا گذاشت (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) انفجار مهیب در پایگاه نظامی در شمال استان بابل عراق + فیلم (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) رسانه‌های صهیونیستی: مذاکرات با حماس به بن‌بست رسیده است حمله موشکی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیستی ایران تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه هوایی «عوبدا» اسرائیل + فیلم (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اصلاح‌طلبان و مسئله چندصدایی در انتخابات ۱۴۰۰

  • کد خبر: ۴۷۱۰۲
  • ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۲
  • ۱
اصلاح‌طلبان و مسئله چندصدایی در انتخابات ۱۴۰۰
بازخوانی دیدگاه‌های اصلاح‌طلبان حکایت از این دارد که این جریان سیاسی هنوز به تصمیم مشخصی برای انتخابات ۱۴۰۰ نرسیده اند
به گزارش شهرآرانیوز؛ در شرایطی که عقربه ساعت‌شمار پایان دولت حسن روحانی، با سرعت به پیش می‌رود و اصولگرایان با خیالی آسوده از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی به‌دنبال نارضایتی عمومی از جریان ائتلافیِ اصلاح‌طلبان و حامیان دولت، تنها بر سر این جدال دارند که چه کسی را روانه پاستور کنند، هنوز استراتژی اصلاح‌طلبان مشخص نیست. برخی از اصلاح‌طلبان حضور در انتخابات را مشروط به نحوه رفتار شورای نگهبان می‌کنند و در اصل حضور در انتخابات هنوز تصمیمی قطعی اتخاذ نکرده‌اند، اما برخی دیگر به حضور در انتخابات تحت هر شرایطی حکم می‌دهند.
 
برخی از اصلاح‌طلبان بر لزوم انتخاب گزینه اصلاح‌طلب به‌عنوان کاندیدای این جریان اصرار دارند و برخی دیگر در شرایط تأیید‌نشدن کاندیدای اختصاصی، از انتخاب کاندیدای قرضی یا اجاره‌ای استقبال می‌کنند. در‌نتیجه اجماع اصلاح‌طلبان در انتخابات‌۱۴۰۰ محل تردید است. در ادامه نگاهی می‌اندازیم به اظهارات متکثر برخی از چهره‌های اصلاحات درباره استراتژی این جریان در آینده.


اختلاف نظر در اصل مسئله حضور تا چگونگی حضور در انتخابات

محمد سالاری، رئیس شورای مرکزی حزب همبستگی، درباره راهبرد‌های جریان اصلاحات به ایرنا گفت: «درجریان اصلاحات یک نگاه حداقلی وجود دارد که معتقد است باید در فرایند انتخابات‌۱۴۰۰، مثل گذشته با رویکردی ائتلافی، حتی با حمایت از نامزدی قرضی و اجاره‌ای حضور داشته باشیم و هیچ شرطی برای حضور در انتخابات در نظر نگیریم. از سوی دیگر، عده‌ای می‌گویند باید عطای انتخابات را به لقایش بخشید و صبر پیشه کرد تا نیرو‌هایی که نقش جمهور را نادیده می‌گیرند، در تصمیمات خود تجدید نظر کنند.
 
اما اکثریت و قاطبه اصلاح طلبان هیچ‌یک از این دو نگاه را نمی‌پذیرند و معتقدند باید انتخابات را در هر شرایطی مطالبه کرده، مشارکت کنیم و در ترغیب مردم به مشارکت حداکثری کمک کنیم و معتقدند اگر از ته‌مانده جمهوریت نظام هم غافل شویم، بازنده اصلی مردم و جریان تحول‌خواه اصلاح طلب خواهند بود. این اشتباه است که جمهوریت را تنها بگذاریم. از طرفی ما نباید این‌بار هم به‌سراغ نامزد‌های قرضی برویم، چون تجربه خوبی از این قصه در مجلس دهم و جا‌های دیگر داریم و آزمون داده‌ایم. البته در سال‌۹۲ پس از رد صلاحیت مرحوم هاشمی‌رفسنجانی، جریان اصلاحات به این نتیجه رسید که از روحانی حمایت کند و در آن مقطع و حتی در سال‌۹۶ بهترین تصمیم را گرفتند و اگر به دوباره به سال‌های‌۹۲ و ۹۶ بازگردیم، از او حمایت می‌کنیم.»


از بی‌تحرکی شورای عالی اصلاح‌طلبان تا ابهام در انتخاب نامزد

داریوش قنبری، عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری، در گفتگو با ایرنا با اشاره‌به برنامه جریانات اصلاح‌طلب برای انتخابات آتی ریاست‌جمهوری درباره کاندیدای مد‌نظر اصلاح‌طلبان گفت: «اصلاح‌طلبان، چون مطمئن نیستند کاندیدای مورد‌نظرشان تأیید شود، نمی‌توانند برای انتخابات از قبل برنامه داشته باشند و شخص خاصی را به‌عنوان کاندیدا معرفی کنند. اینکه آیا اصلاح‌طلبان و معتدلین طیف اصولگرا نیز با هم همکاری خواهند کرد یا ائتلافی بین آن‌ها به وجود می‌آید، هنوز مبهم است و اصلاح‌طلبان به این پاسخی نداده‌اند.
 
قطعا اگر اصلاح‌طلبان کاندیدایی نداشته باشند، وضعیت متفاوت خواهد بود و شرایط خاص خود را دارد، اما در شرایط فعلی اصلاح‌طلبان به‌دنبال این هستند که با کاندیدا‌های اختصاصی خود، وارد عرصه انتخابات شوند. حمایت اصلاح‌طلبان از کاندیدای نیابتی تابع شرایط روز کشور است. بخشی از اصلاح‌طلبان اعتقاد دارند که از کاندیدای معتدل هم می‌توان حمایت کرد، اما بسیاری از اصلاح‌طلبان بر این باور‌ند که در‌صورتی در انتخابات شرکت می‌کنند که کاندیدای اختصاصی خودشان را داشته باشند. با این شرایط نمی‌توان بسیاری از اصلاح‌طلبان را به حمایت از کاندیدای دیگر قانع کرد.»


مخالفت صریح با انتخاب نامزد غیراصلاح‌طلب

جلال جلالی‌زاده، عضو حزب اتحاد ملت، در گفت‌وگویی با «نامه‌نیوز» در‌باره ائتلاف با اصولگرایان میانه‌رویی، چون علی لاریجانی یا انتخاب چهره‌های خارج از اردوگاه اصلاح‌طلبان نظیر محمدجواد ظریف گفت: «اگر اصلاح طلبان با یک نامزد غیراصلاح‌طلب ائتلاف کنند، آخرین تیر را به خود زده‌اند. دیگر مشخص شده است که کاندیدای نیابتی و ائتلافی بعد از آنکه انتخاب شد اصلاح‌طلبان را فراموش می‌کند و نتیجه این است که اصلاح‌طلبان مورد انتقاد و اعتراض مردم قرار بگیرند و کاری هم از آنان ساخته نباشد. همچنین اگر بنا باشد که اصلاح‌طلبان از یک گزینه غیراصلاح‌طلب حمایت کنند، همان بلای دولت روحانی دوباره بر سرشان خواهد آمد.»
 
همچنین اسماعیل گرامی‌مقدم، سخن‌گوی حزب اعتماد ملی، با بیان اینکه اصلاح طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری از نامزد نیابتی حمایت نخواهند کرد، به ایرنا گفت: «اصلاح‌طلبان با‌توجه‌به هزینه سنگینی که در‌این‌راستا متحمل شده‌اند، بعید است دست به ریسک بزنند و از نامزدی غیر از جریان خود حمایت نخواهد کرد.»
این مخالفت‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران، در گفتگو با ایرنا، لاریجانی را نامزد مناسب اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری دانست و به اصلاح‌طلبان توصیه کرد که در شرایط بی‌نامزدی، مانند انتخابات‌۹۲ «اصلح موجودین» را انتخاب کنند.


اجماع اصلاح‌طلبان در‌گرو حضور فعال بزرگان

محسن مهرعلیزاده، معاون دولت اصلاحات، در‌باره لزوم اجماع برای هر کنش سیاسی به برنا گفت: «در‌حقیقت لازمه هر قدم و کاری، تفاهم، همسویی و هم جهتی است.» وی همچنین درباره نقش بزرگان جریان اصلاحات برای به اجماع رسیدن این جریان برای معرفی کاندیدا در انتخابات‌۱۴۰۰ گفت: «بزرگان اصلاح طلب برای رسیدن این جریان به اجماع کلی درزمینه انتخابات‌۱۴۰۰، بسیار موثر هستند. به عبارت دیگر، جریان‌های سیاسی با ارزیابی و آسیب‌شناسی مصادیق، مشکلات و مسائل، می‌توانند با دقت و صحت بیشتری قدم‌های بعدی را بردارند و حرکت کنند.» دراین‌زمینه، غلامرضا ظریفیان نیز در گفتگو با خبرآنلاین، رئیس دولت اصلاحات را چهره‌ای وفاق‌دهنده و مورد‌اعتماد خواند که اصلاح‌طلبان حول شخصیت ایشان به اجماع خواهند رسید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
0
0
اصلاح طلبان که میگفتند رئیس جمهوری اختیاری ندارد و شاکی بودند حالا چه شده با دست پس میزنند وبا پا پیش میکشند
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->