اعلام نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی هفته آینده (۶ مرداد ۱۴۰۳) کاهش قیمت نسبتاً شدید خودرو‌های خارجی (یکم مرداد ۱۴۰۳) توزیع ۵ هزار تُن جو حمایتی ویژه دام بین عشایر خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست امسال ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۳) | افت ۰.۵ تا ۲ درصدی قیمت‌ها آرامش پس از طوفان | گزارش وضعیت بازار سهام (دوشنبه، یکم مرداد ۱۴۰۳) ایجاد اشتغال برای ۳۹۲ نفر توسط تعاونی‌های جدیدالتاسیس خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ طلا در مشهد ۵۰ هزار تومان ارزان شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) واکنش بازار‌های مالی به کناره‌گیری بایدن از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه بود؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) مبلغ جدید جریمه پوشش پلاک خودرو چقدر است؟ الحاق چهار هکتار زمین به شهرستان کلات در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن توزیع روزانه گوشت مرغ ارزان‌تر از سطح کشور، در مشهد | جوجه‌ریزی در مرغداری‌های مشهد ۲۸ درصد افزایش یافت دلار بازار آزاد اولین روز مرداد ۱۴۰۳ را در کانال ۵۸ هزار تومان آغاز کرد | قیمت امروز طلا، سکه، ارز و بیت کوین پایان مطالعات مدیریت مناطق بیابانی سرخس در سطح ۲۱۰ هزار هکتار ۸ پیشنهاد بخش خصوصی خراسان رضوی به رئیس جمهور  اتصال مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد تا ۱۵ مرداد واریز وام دولتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان بدون ضامن | شرایط دریافت وام چیست؟ میوه امروز در مشهد چند؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) جانشین پراید از پاکستان می‌آید + قیمت و تصویر ضرورت بازنگری مالیات بر دخانیات | نرخ مالیات خرده‌فروشی کمتر از نرم جهانی یارانه تیرماه ۱۴۰۳ واریز شد مجوز اصلاح قیمت خودروهای سایپا صادر شده است کدام موبایل‌ها مناسب نصب و اجرای بازی است؟ (۳۱ تیر ۱۴۰۳) + جدول قیمت نرخ طلای ۱۸ عیار در مشهد اعلام شد (۳۱ تیر ۱۴۰۳) بی‌توجهی بورس به فصل مجامع | شاخص بورس ۲۰ هزار واحد ریخت (۳۱ تیر ۱۴۰۳) پرداخت بیش‌از ۱۸ هزار میلیارد ریال عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان‌رضوی سهم ۳۷ درصدی صنایع کشور در مصرف برق | معاون وزارت صمت: با وزارت نیرو برای کاهش خسارت‌ها تفاهم شده است
سرخط خبرها

بازار نهاده‌های دامی همچنان بحرانی است

  • کد خبر: ۴۶۵۰۹
  • ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳
بازار نهاده‌های دامی همچنان بحرانی است
رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو کنجاله سویا از ۱۳ هزار تومان فراتر رفته است که با نرخ مصوب خود اختلاف چندبرابری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی تصریح کرد: علی رغم اظهار نظر مسئولان پشتیبانی امور دام مبنی بر تسریع در بارگیری نهاده‌های دامی، اما تاکنون این امر محقق نشده است که انتظار می‌رود دستگاه‌های مسئول قیمت کنجاله سویا را منطقی کنند.

اسداله نژاد با اشاره به اینکه توزیع نهاده‌های دامی تنها توسط دولت صورت می‌گیرد، بیان کرد: با وجود تخصیص ارز دولتی به واردات نهاده‌های دامی، پیش بینی دقیقی راجع به وضعیت قیمت نداریم چرا که آینده بازار به تصمیمات دولت بستگی دارد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده به شرط تامین صد درصدی نهاده‌های دامی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است، در حالیکه سویا و ذرت مورد نیاز ۱۰۰ درصد با نرخ مصوب تامین نشده است.

وی نرخ مصوب هر کیلو ذرت را یک هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا را ۲ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش ۳ برابری قیمت واکسن و دارو، نرخ تمام شده هر کیلو مرغ زنده با احتساب تامین صد درصدی نهاده ، ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان و قیمت مرغ گرم ۱۹ هزار و ۷۰۰ تومان است، در حالیکه هم اکنون مسئولان اذعان می‌کنند که تنها ۴۰ تا ۵۰ درصد نهاده‌ها با نرخ مصوب و مابقی از بازار آزاد تامین می‌شود که با این وجود قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۵ هزار و ۶۰۰ تومان است.

به گفته وی، اگر دولت بخواهد ارز دولتی را از واردات نهاده دامی حذف کند، قیمت تمام شده هر کیلو مرع زنده ۲۹ هزار و ۶۳۰ تومان و مرغ گرم به بیش از ۴۰ هزار تومان می‌رسد.

این مقام مسئول  گفت: با توجه به آنکه مرغ یکی از کالا‌های حائز اهمیت در سبد خانوار محسوب می‌شود، از این رو نیاز است که دولت در این ارتباط با حساسیت تمام تصمیماتی را اتخاذ کند .

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر دولت نسبت به حذف ارز دولتی نهاده‌های دامی یا هر تصمیم دیگری در این‌حوزه حساسیت نشان ندهد، بدون تردید تولید مرغ دچار چالش می‌شود که با این وجود مرغداران از چرخه تولید خارج شده و برای تامین نیاز کشور مجبور به واردات خواهیم شد یا مرغ به کالای لاکچری تبدیل می‌شود که سطح دسترسی مردم به آن کاهش می‌یابد.

چسبندگی قیمت‌ها به سمت بالا، عارضه‌ای برای اقتصاد کشور/بازار نهاده‌های دامی تعریفی ندارد

برومند چهار آیین کارشناس صنعت طیور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از کمبود نهاده دامی خبر داد و گفت: با وجود کمبود نهاده دامی و اختلاف چشمگیر قیمت ذرت و سویا در بازار آزاد نسبت به نرخ مصوب انتظار می‌رود که از ذخایر استراتژیک استفاده شود چرا که روز مبادا همین امروز است.

وی افزود: مسئولان ذی ربط، تصمیمات اساسی در خصوص استفاده از ذخایر استراتژیک نهاده‌های دامی باید اتخاذ کنند تا با کمبود شدید گوشت مرغ در کشور روبرو نشویم.

چهارآیین قیمت کنونی هر کیلو سویا در بازار آزاد را ۱۲ هزار تومان و ذرت را ۳ هزار و ۶۰۰ تا ۳ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: نرخ هر کیلو کنجاله سویا نسبت به قیمت مصوب حدود ۵ برابر و ذرت ۲.۳ تا ۲.۵ برابر اختلاف دارد.

عضو هیئت مدیره سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: علی رغم توزیع نهاده با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام، اما متاسفانه چسبندگی قیمت‌ها به سمت بالا عارضه‌ای است که در اقتصاد کشور نهادینه شده است چرا که هم اکنون التهاب در بازار ذرت و کنجاله وجود دارد.

وی از کمبود شدید کنجاله سویا در بازار خبر داد و گفت: وضعیت فعلی ذرت نسبت به کنجاله سویا تا حدودی بهبود یافته است، اما بازار سویا همچنان تعریفی ندارد.

این کارشناس صنعت طیور با انتقاد از مداخله دولت در امر تولید گفت: بنابر بند ب ماده ۴ قانون برنامه ششم، دولت حق دخالت در امور فعالان اقتصادی را ندارد و نگاه دولت به تولید و خلق ثروت باید ارزشی باشد چرا که مداخله‌های نابه جا دولت موجب شد بسیاری از تولید کنندگان عطای تولید را به لقایش ببخشند. به عنوان مثال از اسفند ۹۸ تا خرداد امسال، مرغداران به سبب دخالت کارگروه تنظیم بازار در امر جوجه ریزی بیش از ۳ هزار میلیارد تومان متضرر شدند که در نهایت همین امر موجب شد بسیاری از مرغداران توان تولید را از دست بدهند.

وی قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده با احتساب تامین ۴۰ درصد نهاده با نرخ مصوب و ۶۰ درصد بازار آزاد را ۱۶ تا ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که در شرایط فعلی حداکثر هر کیلو مرغ با نرخ ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان از مرغدار خریده می‌شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->