افزایش ۲۳ درصدی مصرف آب در پی گرمای کم‌سابقه مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) غلظت خون را جدی بگیرید پلیس مبارزه با مواد مخدر ۳۳ کیلوگرم موادمخدر و روانگردان را در پایتخت کشف کرد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه می‌رسد با روش‌های مختلف فریز کردن رب گوجه‌فرنگی خانگی آشنا شوید جزایر گرمایی چیست؟ سه‌گانه خون بار سلطان صاحب‌قران | مروری بر حادثه ترور ناصرالدین‌شاه اختصاص ۳هزار کلاس درس به اسکان زائرین در مشهد باشگاه پشت میزنشین‌ها | چند حرکت ورزشی مخصوص کارمندان دانش‌آموزان و دانشجویان برای اعزام به سفر‌های زیارتی مانعی ندارند انفعال نهاد‌های بین المللی در زمینه ساخت مدرسه برای دانش آموزان اتباع در  مشهد سامان‌دهی بیش‌از ۵ هزار و ۶۰۰ شیء فرهنگی در خراسان‌رضوی نمرات فاجعه‌بار آزمون‌های نهایی کشور | تداوم افت نمرات در خراسان‌رضوی اجرای حکم قصاص مردی که مهمان برادرش را به قتل رسانده بود + عکس طلاق به خاطر چالش‌های عجیب اینستاگرامی | همسرم به ناخن‌هایم لاک قرمز زده بود! ۲۵ درصد مردم کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند ۱۶ مورد ابتلای به هاری در خراسان‌رضوی شناسایی شد نتایج آزمون ورودی مدارس سمپاد چه زمانی اعلام می‌شود؟ صرفه‌جویی هتل‌های مشهد در مصرف برق تصمیم‌گیری برای تعطیلی ادارات به استانداران واگذار شد فیلمی از لحظه سقوط بالگرد در مکزیک «پرستاری» در احتضار! | درباره تداوم روند مهاجرت و ترک کار پرستاران
سرخط خبرها

مشارکت، امنیت و سلامت

  • کد خبر: ۴۷۳۵۹
  • ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۷
مشارکت، امنیت و سلامت
سرهنگ عبدالرضا مجیدی - معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی خراسان‌رضوی
تکاپوی امنیت یکی از مهم‌ترین کنش‌ها و انگیزه‌های انسانی است و قدمتی طولانی‌تر از مفهوم «اجتماع» و «جامعه» دارد. جست‌وجوی امنیت در زندگی انسان‌ها با جان و هستی‌شان عجین و تداوم حیات در پرتو آن معنا شده است، زیرا بشر از همان روز‌های نخستین زندگی‌اش پی به اهمیت مراقبت از خود برد و با درک این حساسیت، طبیعت را برای حفظ و ایمنی خود به‌مشارکت طلبید. با گسترش زندگی اجتماعی در ادوار مختلف، توجه به ۲ مقوله مهم و حیاتی آموزش و مشارکت برای رسیدن به امنیت، رویکرد جدی به‌خود گرفت و امروز نیز این مؤلفه‌ها به‌عنوان زیرساخت حیاتی بشر در دنیای مدرن اطلاعات و ارتباطات جایگاه ویژه‌ای دارد. در این سازوکار، سازمان‌ها برای مبادله و ترکیب دانش با استفاده از سرمایه‌های اجتماعی سعی می‌کنند در بستر آموزش‌های به‌روز و نیازسنجی‌شده و با تکیه بر اعتماد عمومی، از مشارکت‌های همگانی برای پیشبرد تکلیف‌ها و مأموریت‌هایشان بیشترین بهره را ببرند. خداوند تبارک و تعالی در قرآن مجید می‌فرماید که یکی از اهداف استقرار حاکمیت خدا و استخلاف صالحان و طرح کلی امامت، تحقق امنیت است و بر این اساس می‌توانیم به اهمیت هرچه بیشتر آموزش و مشارکت پی ببریم. پرواضح است که نگاه به امنیت، حوزه‌ای تخصصی و گسترده دارد و امنیت از منظر‌های مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است.

امنیت از منظر درونی و بیرونی به امنیت عینی و ذهنی، از منظر قلمرو جغرافیایی به امنیت ملی و منطقه‌ای و جهانی و از منظر عناصر ذی‌نفع به امنیت فردی و عمومی و از منظر موضوع به امنیت جانی و مالی و شغلی و سیاسی و قضایی و فرهنگی و اجتماعی و امنیت مرز‌ها تقسیم‌بندی می‌شود. امنیت به‌معنای درست آن، فضایی را ایجاد می‌کند که در آن فرد یا افراد خود را در وضعیتی آسیب‌پذیر احساس نمی‌کنند و تهدیدی متوجه آن‌ها نیست و فقط ابزار رفع تهدید در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. در واقع در دنیای امروزی و زندگی پیچیده ماشینی، نگاه به مسائل و آسیب‌های امنیتی باید از زوایای مختلفی صورت گیرد. از بیان آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی مانند اعتیاد به موادمخدر، سرقت، قتل، نزاع‌های خیابانی، فرار از خانه، قاچاق موادمخدر و... گرفته تا بررسی روابط‌انسانی میان اقشار مختلف جامعه و اتفاق‌ها و وقایع متأثر از این مسائل و معضلات و همچنین هرج‌ومرج، تروریسم، تهاجم فرهنگی و... همه می‌توانند به‌عنوان موضوعات درخور توجه در حوزه مسائل امنیتی، بررسی و تبیین شوند.

اینک نیاز به امنیت، اعم از امنیت اجتماعی، روانی، اخلاقی و جسمانی از جمله نیاز‌های ضروری شهروندان است که در جامعه ما بخشی از مسئولیت حفظ و بسط و گسترش آن به نیروی‌انتظامی واگذار شده است و پلیس با برخورداری از ظرفیت‌های مختلف و مداخله کارآمد و اثربخش در پیشگیری و مقابله با ناهنجاری و انحراف‌ها، کژکارکرد‌های اجتماعی را از میان برمی‌دارد.

آنچه در تهاجم فرهنگی و جبهه جنگ نرم دشمنان در این برهه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، مفهوم امنیت اخلاقی و تهدید‌های پیش‌روی آن در فضای مجازی و عینی جامعه و موضوع دیگر تهدید‌های مخرب اقتصادی است که دشمن در این اهداف سعی می‌کند پای‌بندی و تعهد مردم در حوزه اعتقادات و باور‌های زیربنایی جامعه را به کمترین حجم و اندازه مورد نظر کاهش دهد.

شیوع کرونا، احساس امنیت در حوزه سلامت را نیز بیش از هر زمان دیگری در جامعه انسانی به‌عنوان یک نیاز اساسی روشن ساخته است و با گسترش این بیماری، می‌بینیم که مردم دنیا به ارزش و قیمت ۲ نعمت امنیت و سلامتی و ضرورت پاسداشت آن‌ها پی برده‌اند.

امســــــال در هفته بزرگـــداشت نیروی‌انتظامی که هم‌زمان با ماه ربیع‌الاول و با شعار «با هم برای امنیت و سلامت» برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی در اختیار داریم تا زمینه‌های ارتقای سطح و مطالعه نیاز‌های آموزشی و توسعه مشارکت‌های آگاهانه عمومی برای بهره‌مندی از نعمت‌های ارزشمند امنیت و سلامتی را بازشناسی کنیم و باید از روزنامه وزین شهرآرا که همیشه بازوی توانمند نیروی‌انتظامی و یار و یاور پلیس خراسان‌رضوی در عرصه انجام تکلیف‌ها و مأموریت‌ها، مرجع مطالبات به‌حق مردمی و رسانه‌ای فعال در حوزه اطلاع‌رسانی و ترویج فرهنگ قانون‌مداری و بهزیستی اجتماعی است نیز قدردانی داشته باشیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->