۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

روشی ساده برای تشخیص کرونا

  • کد خبر: ۴۷۷۹۱
  • ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
روشی ساده برای تشخیص کرونا
اگر فردی احساس کرد غذای مصرفی وی به‌طور ناگهانی طعم کاغذ یا مقوا دارد، می‌تواند آن را یک شاخص قوی برای تشخیص آزمایش مثبت کرونا تلقی کند.

به گزارش شهرآرانیوز، آسیب‌های ویروس کرونا به بیماران بسیار شدیدتر و گسترده‌تر از علائم تنفسی مانند سرفه، خستگی و اختلال در تنفس است و در حال حاضر پزشکان دریافتند که ویروس کرونا می‌تواند بر توانایی‌های شناختی فرد نیز تاثیر داشته باشد.

 

یکی از عوارض عجیب‌وغریب ابتلا به ویروس کرونا از دست دادن ناگهانی حس چشایی و بویایی است، البته این علامت مطمئنا به‌اندازه برخی از علائم تنفسی تهدیدکننده زندگی نیست، اما بسیاری از بیمارانی به مدت طولانی نمی‌توانند طعم و بوی غذاهای موردعلاقه خود را درک کنند و این مورد موجب مشکلات عاطفی زیادی خواهد شد.

 

جالب اینجاست که نحوه بروز از دست دادن حس چشایی و بویایی از یک بیمار به بیمار دیگر کمی متفاوت است؛ در برخی موارد، بیماران به یک اندازه تغییر حس چشایی و بویایی را تجربه می‌کنند، اما برخی دیگر از دست دادن طعم و بو را تجربه نمی‌کنند. به‌عنوان‌مثال، برخی از بیماران مبتلابه کرونا گزارش کردند که طعم گوشت مانند گازوئیل و بنزین است و غذاهای دیگر گاهی اوقات طعم چمن دارند.

 

به‌طورکلی، بیشتر بیماران مبتلابه کووید-۱۹ که توانایی چشایی خود را از دست دادند، به این مورد اشاره کردند که غذای آشنا ناگهان طعم کاغذ یا مقوا دارد. هرچند هیچ جایگزینی واقعی برای آزمایش ویروس کرونا وجود ندارد اما اگر فردی احساس کرد غذای مصرفی وی به‌طور ناگهانی طعم کاغذ یا مقوا دارد، می‌تواند آن را یک شاخص قوی برای تشخیص آزمایش مثبت کرونا تلقی کند.

 

در مورد حس بویایی نیز نتایج تحقیقات نشان داده است که عدم توانایی در بوییدن نعناع یا روغن نارگیل می‌تواند نشانه‌ای قوی در شناسایی ابتلا به عفونت ویروس کرونا باشد.

 

علت ناتوانی افراد در بویایی و چشایی بر اساس نتایج یکی از تحقیقات انجام‌شده چنین بیان‌شده است: شواهدی وجود دارد که ویروس می‌تواند از طریق بینی، پیازهای بویایی و همچنین از طریق راه‌های دیگر بدون حمله به نورون‌های حسی به سیستم عصبی مرکزی منتقل شوند. بااین‌حال، الگوی بیان پروتئین ACE۲ و TMPRSS۲ (آسیب‌پذیرترین سلول‌های انسان در برابر ویروس کرونا) و شروع ناگهانی بیماری و بهبودی نسبتا سریع نشان می‌دهد که از بین رفتن حس بویایی با بیماری کووید-۱۹ به دلیل آسیب به سیستم عصبی مرکزی نیست، بلکه به دلیل از دست دادن اطلاعات بویایی قبل از ورود به مغز است.

 

اگر تحقیقات در مورد علائم به‌طور متمرکز هدایت ‌شوند، انتظار می‌رود روند کندتر و بهبودی طیف پیچیده‌تری از علائم، ازجمله پاروسمی (بویایی پریشی) و فانتوسمیا (بوی‌های مخدوش یا توهم بویایی) که گزارش نشده است را نیز توضیح دهد.

 

التهاب در اپیتلیوم حسی می‌تواند جریان هوا را به شکاف بویایی نسبتا کوچک در بالای بینی، بدون ایجاد احساس گرفتگی بینی یا قطع تنفس محدود کند. آسیب به سلول‌های حفره چشم در SE می‌تواند از بسیاری جهات بر عملکرد سلول‌های عصبی حسی (متابولیک، ساختاری، التهابی) تاثیر داشته باشد، به‌طوری‌که حتی اگر بوها به سلول‌های عصبی برسند، ممکن است قادر به انتقال سیگنال نباشند.

 

در این مرحله هنوز مشخص نیست که آیا افرادی که توانایی چشایی و بویایی خود را از دست می‌دهند می‌توانند دوباره به آن دست یابند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->