نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه
سرخط خبرها

خبرگزاری فرانسه: طالبان به دنبال بازسازی وجهه خود هستند

  • کد خبر: ۴۷۹۸۹
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۲
خبرگزاری فرانسه: طالبان به دنبال بازسازی وجهه خود هستند
همزمان با ادامه روند مذاکرات صلح افغانستان در قطر، طالبان در تلاش هستند با یک تغییر شکل از جمله توان بخشیدن به شبکه حقانی، خود را دولت مناسب برای آینده افغانستان نشان دهد.

به گزارش شهرآرانیوز - خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشته است: مذاکره کنندگان (دولت افغانستان و نمایندگان طالبان) از دو طرف در جنگ ۱۹ ساله افغانستان از سپتامبر سال جاری میلادی در قطر وارد مذاکره شده و تلاش می‌کنند تا یک طرح اولیه را برای کشور پس از خروج نیروهای خارجی و آمریکایی در سال آتی میلادی ارائه کنند.

 

این مذاکرات در یک هتل لوکس در دوحه، قطر با درگیری‌هایی در افغانستان همراه شده است.

 

در حالی که شبه نظامیان به دنبال تسلط در صحنه نبرد شامل حمله گسترده در ماه جاری میلادی در ولایت هلمند هستند، پروپاگاندای طالبان یک جریان با ثبات پیام‌های ویدئویی و رسانه‌ای به راه انداخته و گزارش‌هایی را در وب سایت خود منتشر می‌کند تا خود را «والیان خوب» جلوه دهند.

 

در سرمقاله اخیر آمده است که نیروهای ویژه طالبان در کابل و برای حفاظت از جان مردم در مقابل فساد و بی عدالتی مستقر شده‌اند که این روند ضربه‌ای بر مقام‌های دولت افغانستان است که تلاش می‌کنند تا کنترل جرایم را به دست بگیرند.

 

ویدئوی منتشر شده در فیسبوک از سوی این گروه در سال جاری میلادی نشان می‌دهد که اعضای آن با ماسک به توزیع مواد ضدعفونی کننده پس از گسترش ویروس کرونا در افغانستان اقدام می‌کنند.

 

اگرچه این گروه بارها و بارها برج‌ها و دکل‌های مخابرات و ساختمان‌های دولتی را منفجر کرده اما در واتس‌آپ درباره پروژه‌های زیرساختی نظیر جاده‌ها و کانال‌های آبیاری اخباری را منتشر می‌کند.

 

صدیق صدیقی، سخنگوی اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان با اشاره به این تضادها می‌گوید: به عبارتی دیگر، آنها درباره برادری، رحم و شقفت، انسان دوستی، اتحاد، خدمت و محبت در میان مسلمانان سخن می‌گویند. اما در طرف دیگر، آنها غیرنظامیان بیگناه از جمله زنان و کودکان را می‌کشند و زخمی می‌کنند.

 

طالبان که از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در راس قدرت در افغانستان بود، یک شکل از دولت را اداره می‌کرد که زنان را بابت خروج از خانه مجازات می‌کرد، سرگرمی‌ها را ممنوع کرده بود و ضرب و شتم و اعدام در ملاء عام امری عادی بود.

حقانی،‌ اصلاح‌طلب بزرگ!

شاید نمایشی‌ترین بخش از روابط عمومی طالبان حول محور شبکه حقانی باشد که شاخه خشن طالبان و مقصر بدترین بی‌رحمی‌ها در جنگ افغانستان است.

 

مستند جدید مربوط به زندگی «جلال الدین حقانی»، موسس این شبکه وی را یک اطلاح طلب بزرگ نشان می‌دهد که به صورت قهرمانانه برای مدت بیش از ۴۰ سال جنگیده و نخستین آن، علیه شوروی و سپس علیه آمریکایی‌هاست.

 

شبکه حقانی که از سوی وزارت خارجه آمریکا در ۲۰۱۲ به عنوان یک گروه تروریستی خارجی اعلام شد و به داشتن روابط با دستگاه امنیت مخفی پاکستان متهم است، به یکسری حملات علیه نیروهای خارجی و غیرنظامیان افغان از جمله انفجار کامیون بمب گذاری شده در ۲۰۱۷ در نزدیکی سفارت آلمان در کابل با بیش از ۱۵۰ کشته، ارتباط داده شده است.

 

این فیلم شامل تصاویر آرشیوی از حقانی عمامه به سر و ریش‌دار است که در ۲۰۱۸ درگذشت و در آن مدعی شده‌اند که وی مدیری موثر در ولایت خوست، پایگاه سابقش بوده که در آن ده‌ها مدرسه مذهبی باز کرده است و سپس بر امور خیریه و مبارزه با فساد تمرکز کرد.

 

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز می‌گوید، هدف از این فیلم معرفی حقانی به عنوان یک «نماد» است.

 

او ادامه می‌دهد: ما می‌خواستیم شیوه زندگی او، فداکاری‌هایش، سخنرانی‌هایش برای رهبران آینده و مجاهدین جوان را نشان دهیم.

حقانی و طالبان، یکی هستند

«اندرو واتکینز»، تحلیلگر امور افغانستان در اندیشکده گروه بحران می‌گوید: این فیلم به دنبال تغییر ماهیت شبکه حقانی است که زمانی مرگبار و خودمختار بود و می‌خواهد آن را با جنبش بسیط طالبان متحد بداند. طالبان دستور کاری واضح دارد و می‌خواهد به حامیانش و مخاطبان خارجی نشان دهد که دو گروه هر دو یکی هستند.

 

این تحلیلگر ادامه می‌دهد: آنها شاید در گذشته یکی نبودند اما حالا هستند. و بزرگداشت بزرگ شبکه حقانی توسط طالبان راهی به سوی مستحکم کردن این رابطه است.

 

در فوریه، سراج‌الدین حقانی، یکی از پسران حقانی که اکنون رهبری این شبکه را برعهده گرفته و همچنین معاون رهبر طالبان نیز است، سرمقاله‌ای برای نیویورک تایمز نوشت.

 

او نوشت:‌ طالبان آماده توافق بر روی یک سیستم سیاسی جامع و جدید است که در آن صدای مردم افغان بازتاب داشته باشد و دیگر هیچ افغانی احساس نکند که محروم شده است.

 

تلاش طالبان برای نشان دادن خودش و حقانی به عنوان حاکمانی کارآمد و با کیفیت از تلاش‌های اولیه‌شان در جلب نظر مردم بسیار متفاوت است، وقتی که این شبه نظامیان، ویدئویی‌ها را تولید می‌کردند که عاملان انتحاری را نشان می‌داد و درباره حملات علیه نیروهای غربی بود.

 

واتکینز همچنین می‌گوید: این اقدام در راستای نشان دادن تغییر وجهه به صورت مستقیم با مذاکرات صلح ارتباط دارد؛ آنها ظرفیت‌هایشان را گسترش داده و اکنون در مقیاسی سرسام آور دست به تولید محتوا زده‌اند.

 

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->