سرباز وطن | گفت‌و‌گو با سیروس امان‌اللهی ارشد ارتش در شمال شرق کشور که روزگاری نه چندان دور، فرمانده کلاه‌سبز‌ها بوده است معاون وزیر خارجه: امیدواریم جولانی عناصر غیرسوری را از مردم سوریه دور کند واکنش کره شمالی به پرواز بمب‌افکن‌های آمریکایی بر فراز کُره | پاسخ می‌دهیم عراقچی برای دیدار و گفت‌و‌گو با مقام‌های ارشد روسیه عازم مسکو شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) معاون وزیر خارجه ایران به عربستان سفر کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی گفت‌و‌گو با گروسی را مفید ارزیابی کرد دیپلمات ارشد آمریکایی: دور دوم گفت‌وگوها با ایران برای تعیین چارچوب مذاکرات است درخواست از انگلیس برای بازداشت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گروسی دیدار با عراقچی را مهم توصیف کرد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) غریب‌آبادی: مکان مذاکرات تا این لحظه پایتخت ایتالیاست | ایران دنبال اتلاف وقت نیست انتصابات جدید در آستان قدس رضوی دستور ویژه استاندار خراسان رضوی: تا ۱۵ اردیبهشت، گزارش جامع از مشکلات شبکه ریلی استان تدوین شود حملات سنگین جنگنده‌های آمریکایی به صنعای یمن (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) آملی لاریجانی: FATF مطلقاً در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست هشدار سازمان تجارت جهانی درباره عواقب جنگ تعرفه‌های ترامپ گفت‌وگوی گروسی با عراقچی در تهران (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) اعمال تحریم‌های جدید آمریکا مرتبط با ایران، در آستانه دور دوم مذاکرات عربستان به مناطق مرزی یمن حمله کرد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) گروسی وارد ایران شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) حسینی: شهرداری مشهد بالاترین نمره در ارزیابی کیفیت خدمات به زائران نوروزی در حوزه خدمات شهری و حمل‌ونقل را کسب کرد واکنش وزارت خارجه به اظهارات نماینده ترامپ درباره مذاکرات سفیر ایران در مسکو دستور کار سفر عراقچی به روسیه را تشریح کرد تلاش برای پایان جنگ اوکراین | روبیو و ویتکاف به پاریس می‌روند عمار حکیم: همگرایی تهران و واشنگتن برای منطقه آرامش به ارمغان می‌آورد رسانه‌های آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران خبر‌ دادند بقائی: حملات آمریکا علیه یمن تهدید آشکار صلح و امنیت بین‌المللی است نایب رئیس مجلس: احکام شهرداران به مدت یک سال تمدید شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: گروسی فراتر از چارچوب‌های مقرر در اساس‌نامه ملل متحد و آژانس رفتار نکند
سرخط خبرها

قانون اساسی شیلی تغییر می‌کند | پایکوبی مردم روی بقایای نظام دیکتاتوری ژنرال پینوشه

  • کد خبر: ۴۸۰۰۶
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲
قانون اساسی شیلی تغییر می‌کند | پایکوبی مردم روی بقایای نظام دیکتاتوری ژنرال پینوشه
تغییر قانون اساسی یکی از خواسته‌های معترضان در شیلی بود که برای مقابله با نابرابری‌ها از یک سال پیش در خیابان‌ها تظاهرات می‌کردند. اکثریت مردم شیلی روز یک‌شنبه با شرکت در یک همه‌پرسی به تغییر قانون اساسی چهل ساله این کشور رأی مثبت دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، در پی موافقت اکثریت مردم شیلی با بازنویسی قانون اساسی به جا مانده از دوران دیکاتوری آگوستو پینوشه بسیاری از شهروندان این کشور در خیابان‌ها جشن گرفتند.

اکثریت مردم شیلی روز یک‌شنبه با شرکت در یک همه‌پرسی به تغییر قانون اساسی چهل ساله این کشور رأی مثبت دادند. بر اساس این همه‌پرسی، تدوین قانون اساسی جدید شیلی در یک شورای منتخب ۱۵۵ نفری با عنوان «مجمع موسسان» که به طور مساوی از شهروندان زن و مرد تشکیل شده، صورت خواهد گرفت.

تغییر قانون اساسی یکی از خواسته‌های معترضان در شیلی بود که برای مقابله با نابرابری‌ها از یک سال پیش در خیابان‌ها تظاهرات می‌کردند.

ناآرامی‌ها در شیلی که با افزایش قیمت بلیت مترو در سانتیاگو در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹ آغاز شده بود به سرعت به یک اعتراض گسترده علیه تبعیض و نابرابری‌ اجتماعی در این کشور تبدیل شد. در جریان این اعتراض‌ها حداقل سی نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند.

در جریان بحث پیرامون قانون اساسی جدید شیلی، مسأله حق و حقوق اقوام و جمعیت بومی مانند ماپوچه‌ها، آیماراها و راپانوئی‌ها از جمله موضوع‌های مطرح شده است.

در جریان اعتراض‌های اجتماعی در شیلی که منجر به توافق سیاسی برای برگزاری همه‌پرسی قانون اساسی در این کشور شد، پرچم ماپوچه‌ها به صورت گسترده دیده می‌شد.

خواسته قدیمی سرخپوستان ماپوچه، استرداد زمین‌هایشان و خودمختاری بیشتر است. از همین رو ماپوچه‌ها نظرهای متفاوتی پیرامون قانون اساسی جدید شیلی دارند، برخی به روند سیاسی کنونی اعتقاد دارند اما در مقابل عده‌ای طرفدار روش‌های تندتر هستند.

تردیدها در قانون اساسی جدید
با این حال رهبر ماپوچه‌ها به خبرگزاری فرانسه گفته است که موافق این همه پرسی به عنوان یک عمل دموکراتیک بی‌سابقه در کشورشان است. اما او در ادامه می‌گوید که برای رسیدن به حقوق‌شان تردیدهایی دارد.

خوان پیچون، رهبر ماپوچه‌ها با بیان اینکه مسأله اصلی‌شان «زمین» است، می‌گوید که زبان و فرهنگ‌شان با قانون اساسی جدید به رسمیت شناخته خواهد شد اما مسأله زمین‌هایشان هیچ وقت مطرح نخواهد شد. سطح فقر ماپوچ‌ها که ۷ درصد جمعیت شیلی را تشکیل می‌دهند دو برابر بقیه جمعیت این کشور است.

منبع: انتخاب

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->