عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است خانواده‌های صهیونیست اذعان کردند: نتانیاهو فردی وحشی است سفیر چین با لاریجانی دیدار کرد (یکم دی ۱۴۰۳) عارف: راهبرد دولت اصلاح قیمت‌ها و عدم آسیب به معیشت مردم است (یکم دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

قانون اساسی شیلی تغییر می‌کند | پایکوبی مردم روی بقایای نظام دیکتاتوری ژنرال پینوشه

  • کد خبر: ۴۸۰۰۶
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲
قانون اساسی شیلی تغییر می‌کند | پایکوبی مردم روی بقایای نظام دیکتاتوری ژنرال پینوشه
تغییر قانون اساسی یکی از خواسته‌های معترضان در شیلی بود که برای مقابله با نابرابری‌ها از یک سال پیش در خیابان‌ها تظاهرات می‌کردند. اکثریت مردم شیلی روز یک‌شنبه با شرکت در یک همه‌پرسی به تغییر قانون اساسی چهل ساله این کشور رأی مثبت دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، در پی موافقت اکثریت مردم شیلی با بازنویسی قانون اساسی به جا مانده از دوران دیکاتوری آگوستو پینوشه بسیاری از شهروندان این کشور در خیابان‌ها جشن گرفتند.

اکثریت مردم شیلی روز یک‌شنبه با شرکت در یک همه‌پرسی به تغییر قانون اساسی چهل ساله این کشور رأی مثبت دادند. بر اساس این همه‌پرسی، تدوین قانون اساسی جدید شیلی در یک شورای منتخب ۱۵۵ نفری با عنوان «مجمع موسسان» که به طور مساوی از شهروندان زن و مرد تشکیل شده، صورت خواهد گرفت.

تغییر قانون اساسی یکی از خواسته‌های معترضان در شیلی بود که برای مقابله با نابرابری‌ها از یک سال پیش در خیابان‌ها تظاهرات می‌کردند.

ناآرامی‌ها در شیلی که با افزایش قیمت بلیت مترو در سانتیاگو در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹ آغاز شده بود به سرعت به یک اعتراض گسترده علیه تبعیض و نابرابری‌ اجتماعی در این کشور تبدیل شد. در جریان این اعتراض‌ها حداقل سی نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند.

در جریان بحث پیرامون قانون اساسی جدید شیلی، مسأله حق و حقوق اقوام و جمعیت بومی مانند ماپوچه‌ها، آیماراها و راپانوئی‌ها از جمله موضوع‌های مطرح شده است.

در جریان اعتراض‌های اجتماعی در شیلی که منجر به توافق سیاسی برای برگزاری همه‌پرسی قانون اساسی در این کشور شد، پرچم ماپوچه‌ها به صورت گسترده دیده می‌شد.

خواسته قدیمی سرخپوستان ماپوچه، استرداد زمین‌هایشان و خودمختاری بیشتر است. از همین رو ماپوچه‌ها نظرهای متفاوتی پیرامون قانون اساسی جدید شیلی دارند، برخی به روند سیاسی کنونی اعتقاد دارند اما در مقابل عده‌ای طرفدار روش‌های تندتر هستند.

تردیدها در قانون اساسی جدید
با این حال رهبر ماپوچه‌ها به خبرگزاری فرانسه گفته است که موافق این همه پرسی به عنوان یک عمل دموکراتیک بی‌سابقه در کشورشان است. اما او در ادامه می‌گوید که برای رسیدن به حقوق‌شان تردیدهایی دارد.

خوان پیچون، رهبر ماپوچه‌ها با بیان اینکه مسأله اصلی‌شان «زمین» است، می‌گوید که زبان و فرهنگ‌شان با قانون اساسی جدید به رسمیت شناخته خواهد شد اما مسأله زمین‌هایشان هیچ وقت مطرح نخواهد شد. سطح فقر ماپوچ‌ها که ۷ درصد جمعیت شیلی را تشکیل می‌دهند دو برابر بقیه جمعیت این کشور است.

منبع: انتخاب

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->