لیلا جانقربان-شهرآرانیوز| مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باتوجهبه اینکه پیوند قلب در بیمارستان امام رضا (ع) انجام میشود و این بیمارستان اکنون به بیماران کرونایی اختصاص یافته است، همچنان پیوند قلب در مشهد انجام نمیشود.
دکتر ابراهیم خالقی اظهار کرد: پیوند کبد در بیمارستان منتصریه مشهد همچنان بهدلیل شرایط وخیم دریافتکنندگان درحال انجام است و پیوند کلیه نیز بعد از برگزاری دورههای توجیهی باتوجهبه شرایط کرونا برای خانوادهها، بهزودی در همین بیمارستان انجام خواهد شد. باتوجهبه شرایط کرونا و خطراتی که وجود دارد، شرایط را برای خانوادهها توضیح میدهیم و انتخاب ادامه روند دیالیز یا پیوند عضو برعهده خود افراد است.
این مقام مسئول درباره اهدای بخشی از کبد افراد زنده گفت: اهدای بخشی از کبد فقط برای بچههای زیر ۱۰ سال با وزن ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم امکانپذیر است که این اهدا فقط از طرف والدین پذیرفته میشود. در اهدای بخشی از کبد، گیرنده همیشه بچه است و این عمل برای بزرگسالان امکانپذیر نیست.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: تاکنون ۹۹۹ عمل اهدای عضو در بیمارستان منتصریه مشهد انجام شده است. آخرین عمل پیوند ۳ روز قبل انجام شد که کبد زندهیاد حسین دورافکنزاد، پنجاهوپنجساله از مشهد به خانمی شصتوپنجساله و قرنیههای مرحوم به ۲ نفر دیگر اهدا شد، همچنین بخشی از پوست وی به بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) برای بیماران نیازمند منتقل شد.
خالقی درباره کاهش تعداد اهدای عضو در مشهد باتوجهبه شرایط کرونا اظهار کرد: بهعلت شیوع کووید ۱۹ بسیاری از موارد مرگ مغزی در آیسییو دچار این ویروس میشوند یا پیش از آن با این ویروس درگیر بودهاند که امکان اهدا با این شرایط وجود ندارد. از ابتدای امسال ۱۶ اهدای عضو از مرگ مغزی در بیمارستان منتصریه مشهد انجام شده و به ۹۶ نفر عضو یا بافت اهدا شده است.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۲ پیوند کبد، یک پیوند کلیه و کبد و یک پیوند کلیه و پانکراس امسال در بیمارستان منتصریه مشهد انجام شد و ۱۳ پیوند کلیه و ۲ پیوند کبد از موارد اهدایی مشهد در بیمارستان شیراز انجام شد. همچنین ۲ پیوند قلب از اهداکنندگان مشهدی در تهران انجام شد.
خالقی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸، ۱۲۵ اهدای عضو انجام شده است که امسال باتوجهبه شیوع کووید ۱۹ موارد اهدا حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است. این کاهش فقط بهدلیل بیماری کرونا بوده است و موارد مرگ مغزی یا رضایت خانوادهها کاهش نداشته است.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره تزریق واکسن به دریافتکنندگان عضو گفت: واکسن آنفلوانزا برای بیماران پیوندی در اختیار بیمارستان منتصریه قرار گرفته است که همه افرادی که پیوند انجام دادهاند، برای دریافت این واکسن میتوانند مراجعه کنند.
خالقی افزود: تاکنون ۸۸۰ واکسن آنفلوانزا به بیماران پیوندی در این بیمارستان تزریق شده است. تزریق این واکسن کاملا رایگان است و افراد دریافتکننده عضو حتی اگر در مشهد عمل خود را انجام نداده باشند، باز هم میتوانند در این بیمارستان واکسن دریافت کنند و هیچ محدودیتی از این نظر وجود ندارد.