۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد
سرخط خبرها

افزایش دوباره قیمت شیر خام و نگرانی از گرانی چندباره محصولات لبنی

  • کد خبر: ۴۸۷۵۱
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱
افزایش دوباره قیمت شیر خام و نگرانی از گرانی چندباره محصولات لبنی
افزایش قیمت شیر خام از ابتدای سال تاکنون باعث شده است رسانه‌ها بار‌ها به این موضوع بپردازند. اینکه با افزایش قیمت شیر از سرانه مصرف لبنیات در کشور کاسته می‌شود و در درازمدت منجر به افزایش هزینه‌های درمان کشور خواهد شد.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ افزایش قیمت شیر خام از ابتدای سال تاکنون باعث شده است رسانه‌ها بار‌ها به این موضوع بپردازند. اینکه با افزایش قیمت شیر از سرانه مصرف لبنیات در کشور کاسته می‌شود و در درازمدت منجر به افزایش هزینه‌های درمان کشور خواهد شد، مسئله‌ای تکراری است که بار‌ها مرور شده است.
 
گزارش‌های بی‌شماری درباره کاهش مصرف سرانه لبنیات، منتشر شده و زنگ خطر را برای مسئولان امر به صدا درآورده است، اما با وجود تمامی این اخطار‌ها و هشدار‌ها و حتی با وجود افزایش قیمت شیر در تابستان امسال، بازهم این بازار به تعادل و ثبات قیمت نرسید.

ازسویی تولیدکنندگان شیر یا همان دامپروران معتقدند نرخ‌های تعیین‌شده ازسوی ستاد تنظیم بازار کمتر از هزینه‌های تولید است و از سوی دیگر، مسئولان دولتی معتقدند ازآنجاکه علوفه یا خوراک دام با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می‌شود، تولیدکنندگان نیز باید نرخ تعیین‌شده ازسوی ستاد تنظیم بازار را بپذیرند. این دور باطل از ابتدای سال تاکنون ادامه داشته و به نتیجه نرسیده است. اکنون نیز قیمت هرکیلوگرم شیر در بازار به ۵ تا ۶ هزار تومان رسیده است و تولیدکنندگان محصولات لبنی نیز باید هرکیلو شیر را به نرخ ۴۳۰۰ تا ۴۴۰۰ تومان از دامدار بخرند، این درحالی است که نرخ مصوب برای هرکیلوگرم شیر، ۳۱۰۰ تومان است.


افزایش قیمت لبنیات در یک سال اخیر

براساس گزارش مرکز آمار ایران، قیمت شیر پاستوریزه از ۵۷۰۰ تومان در شهریور سال گذشته به ۷۷۰۰ تومان در شهریور امسال رسید که افزایش ۳۴ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین خامه پاستوریزه از ۵۱۰۰ تومان در شهریور سال گذشته به ۸۳۰۰ تومان در شهریور امسال رسیده که ۶۰ درصد افزایش قیمت داشته است. در ادامه افزایش قیمت لبنیات، ماست از ۷۳۰۰ تومان در شهریور سال گذشته به ۹۸۰۰ تومان در شهریور امسال رسید که ۳۳ درصد افزایش قیمت داشته و دوغ نیز از ۶۴۰۰ تومان در شهریور گذشته به ۸۳۰۰ تومان در شهریور امسال رسیده که قیمت این کالا نیز ۲۸ درصد افزایش داشته است.
 
همچنین پنیر ایرانی از ۱۰۵۰۰ تومان در شهریور گذشته به ۱۴۰۰۰ تومان در شهریور امسال رسید که ۳۳ درصد به قیمتش اضافه شده و کره از ۴۶۰۰ تومان به ۵۴۰۰ تومان رسیده که این کالا نیز ۱۷ درصد به قیمتش افزوده شده است. افزایش دوباره قیمت شیر خام سبب ایجاد نگرانی‌هایی درباره گرانی مجدد محصولات لبنی در روز‌های اخیر شده است. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌رضوی در این‌باره به شهرآرا گفت: دامداران مدعی هستند که تنها ۳۰ درصد از نیازشان به خوراک دام، از طریق علوفه دولتی با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می‌شود.
 
این ادعا باید بررسی شود، اما به‌نظر می‌رسد درستی آن دور از ذهن نباشد، این درحالی است که انواع خوراک دام وارداتی در کشور، تنها از طریق ارز ۴۲۰۰ تومانی به بازار ایران می‌رسد، اما بازار پر است از خوراک دام با نرخ آزاد. مهدی هدایت‌نیا ادامه داد: دستگاه‌های مسئول باید پاسخ دهند چطور ممکن است علوفه‌ای که با نرخ ارز دولتی وارد کشور شده است، در بازار آزاد به قیمت‌های دو تا سه‌برابری فروخته می‌شود؟ وی با انتقاد از عملکرد دستگاه‌های نظارتی افزود: مدت‌هاست پیشنهاد داده‌ایم علوفه دولتی براساس عملکرد میان دامداری‌ها توزیع شود، اما گوش کسی بدهکار نیست.
 
وی بیان کرد: ۲۵ شهریور ستاد تنظیم بازار کشور اعلام کرد که وزارت جهادکشاورزی باید نرخ جدید شیر را اعلام کند، ولی از آن زمان تاکنون اقدامی نشده است. در این مدت، صنایع لبنی با ضرر محصولات خود را در بازار عرضه می‌کنند و این روند به ضرر اقتصاد کشور است، زیرا اگر بخش خصوصی در حوزه تولید شکست بخورد، دیگر به تولید بازنخواهد گشت. هدایت‌نیا، عملکرد دولت را در زمینه مدیریت بازار، ضعیف ارزیابی کرد و گفت: دستگاه‌های نظارتی با دامپرورانی که شیر را به نرخ بالا می‌فروشند، برخورد لازم را نمی‌کنند، این درحالی است که اگر صنایع لبنی مرتکب چنین تخلفی بشوند و نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار را رعایت نکنند، با آن‌ها برخورد می‌شود.


گرانی شیر خام

کارشناس مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی هم به ایرنا گفت: براساس نظارت‌های انجام‌گرفته در بازار استان، هم‌اینک قیمت شیر به کیلویی ۴۸هزار تا ۵۰هزار ریال رسیده است و به‌هیچ‌وجه قیمت مصوب رعایت نمی‌شود. عباس اخوان افزود: شیر خام را واحد دامداری عرضه می‌کند و قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور را دارد، اما از بین محصولات لبنی فقط ۱۰قلم کالا دارای قیمت مصوب هستند. وی ادامه داد: ازآنجاکه شیر و ۱۰قلم کالای لبنی قیمت مصوب دارند، رعایت نکردن این قیمت‌ها، تخلف است و هیچ‌یک از تولیدکنندگان و فروشندگان، مجاز به افزایش قیمت نیستند.


افزایش قیمت لبنیات، منتفی شد

همچنین رئیس ستاد تنظیم بازار درباره افزایش قیمت شیر و لبنیات گفت: افزایش قیمت در این بخش، تایید‌شده ستاد تنظیم بازار نیست و افزایش صادرات محصولات لبنی و افزایش قیمت شیر خام، باعث نوسان در بازار محصولاتی می‌شود که مشمول قیمت‌گذاری نیستند، اما تا این لحظه کالا‌های لبنی مشمول قیمت‌گذاری با قیمت قبل عرضه می‌شوند. عباس قبادی در پاسخ به اینکه آیا احتمال افزایش قیمت لبنیات وجود دارد، تأکید کرد: فعلا این احتمال منتفی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->