وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟ تخصیص ارز ترجیحی واردات نهاده‌های دامی و برخی کالا‌های اساسی به روال قبل بازگشت چگونگی فعالیت بازار سهام و ابزار‌های دیگر تا عصر جمعه (۶ تیر ۱۴۰۴) اعلام خواهد شد زمان آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+ جزئیات فروش طلا با نرخ‌هایی بالاتر از نرخ‌های اعلامی را گزارش کنید ساعت کاری بانک‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) چگونه خواهد بود؟ بررسی بازار خودرو پس از آتش‌بس ایران و اسرائیل (۴ تیر ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

وعده چرب مسئولان برای رفع کمبود روغن

  • کد خبر: ۴۸۷۵۲
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۵
وعده چرب مسئولان برای رفع کمبود روغن
کمبود و گرانی روغن خوراکی، موضوعی بود که از چندماه پیش نشانه‌های آن در بازار دیده می‌شد و حالا به یکی از مشکلات عیان در صنایع وابسته به این کالا و سبد خانوار تبدیل شده است. هرچند وعده‌های جدیدی از زبان مسئولان درباره رفع این کمبود‌ها شنیده می‌شود، هنوز باید منتظر باشیم تا تأثیر آن را در واقعیت بازار ببینیم.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ کمبود و گرانی روغن خوراکی، موضوعی بود که از چندماه پیش نشانه‌های آن در بازار دیده می‌شد و حالا به یکی از مشکلات عیان در صنایع وابسته به این کالا و سبد خانوار تبدیل شده است. هرچند وعده‌های جدیدی از زبان مسئولان درباره رفع این کمبود‌ها شنیده می‌شود، هنوز باید منتظر باشیم تا تأثیر آن را در واقعیت بازار ببینیم. یک هفته قبل امیرهوشنگ بیرشک، رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، برای رفع مشکلات ایجادشده در زمینه کمبود و گرانی این کالا، از توزیع ۷۰ هزار تن روغن خام ذخایر راهبردی میان کارخانجات تولید روغن کشور و توزیع روغن خوراکی در هفته جاری خبر داد.
 
به گزارش خبرنگار شهرآرا به نقل از ایرنا، محسن صفدری، مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، دوشنبه گذشته در آیین افتتاح یک واحد تولیدی استحصال دانه کاکائو، با اشاره به اخذ ۲۰هزار تن سهمیه روغن طی مذاکره با معاونت بازرگانی وزارتخانه و شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: ۳۰هزار تن روغن خوراکی در چند روز آینده به تولیدکنندگان اختصاص خواهد یافت و به این ترتیب، کمبود شدید اخیر روغن خوراکی در زنجیره تولید محصولات شیرینی و شکلات، تاحدودی برطرف می‌شود. دیگر رسانه‌ها نیز از توزیع این روغن‌ها در بازار و رفع احتمالی مشکلات یادشده در آینده نزدیک خبر داده‌اند.


پیشینه‌ای از بازار روغن

اوایل مرداد بود که ما در شهرآرا در گزارشی با تیتر «بازار داغ روغن»، از فروش این کالا با قیمتی بیشتر از نرخ مصوب خبر دادیم. در این گزارش نوشته بودیم درحالی‌که قیمت روغن در اواسط تیر به‌طور رسمی ۱۲ تا ۱۶ درصد افزایش یافته است، مشاهده‌های میدانی ما نشان می‌دهد که اکنون این کالا در بازار، ۲۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از نرخ مصوب به شهروندان فروخته می‌شود. با وجود اینکه مسئولان از برخورد با متخلفان می‌گفتند، این روند ادامه داشت تااینکه در ۲۵ شهریور، ستاد تنظیم بازار اقدام به افزایش قیمت برخی روغن‌های خام خوراکی موجود در بازار کرد، ولی این تصمیم نه‌تن‌ها بازار را آرام نکرد، بلکه بر التهابات قیمتی این کالا نیز افزود.
 
همین موضوع بهانه‌ای شد تا ما بار دیگر به بررسی این بازار بپردازیم و در گزارشی با تیتر «صف صبحگاهی برای خرید روغن» در اول مهر، از کاهش زمینه این کالا در بازار کلی‌فروشان مشهد خبر و هشدار دهیم که این کمبود به‌زودی به بازار مصرف‌کننده‌های خانگی نیز خواهد رسید. ما همچنین در نیمه مهر در سومین گزارش خود با تیتر «لابی چرب»، به نقل از تولیدکنندگان روغن خوراکی در استان نوشتیم که یکی از دلایل احتمالی کمبود روغن، لابی قوی و ارسال سهمیه روغن‌های خام خراسان‌رضوی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به یک مجتمع کشت‌وصنعت در شمال کشور بوده است.

هرچند مسئولان توضیحات و قول‌هایی درباره رفع این موضوع دادند، هنوز نیز شاهد کمبود و گرانی روغن در بازار هستیم. حالا باید ببینیم که صحبت‌های مسئولان کشوری درباره رفع این مشکل در روز‌های آینده چقدر صحت دارد و تأثیر آن بر بازار روغن استان به چه صورت خواهد بود و آیا سهمیه خراسان‌رضوی از روغن خام بازهم برای تولید روغن خوراکی به استان‌های دیگر فرستاده شده است؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->