به گزارش شهرآرانیوز؛ سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران امروز چهارشنبه همزمان با زادروز تولد نیمایوشیج پیشنهاد کرد که مسیر میان خانههای نیما و جلال در شمال پایتخت تبدیل به میدانگاه ادبیات معاصر شود.
علی اعطا در رشته توییتی در حساب شخصی توئیتریاش، به مناسبت زادروز نیمایوشیج پیشنهاد داد که خانه او در دزاشیب به خانه ادبیات معاصر ایران تبدیل و در مسیر میان خانه سیمین و جلال تا خانه نیما، میدانگاه ادبیات معاصر ایجاد شود.
وی گفت: ٢١ آبان زادروز نیماست و آبان سال قبل که با دوستی قدیمی به خانه نیمایوشیج در دزاشیب رفتیم، زمزمه می کردم: «نام بعضی نفرات/رزق روحم شده است/وقت هر دلتنگی/سویشان دارم دست/جراتم می بخشد/روشنم می دارد. »
اعطا افزود: کمی قبل تر در روزنامه همشهری یادداشتی درباره خانه دزاشیب نوشته بودم. جایی که نیما، گویا پیش از سال ٣٠ در آن ساکن میشود و در دهه ۳۰ جلال آل احمد در حوالی آن، قطعه زمینی میگیرد و خانه ای میسازد و به همسایگی نیما در می آید.
عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: در جستجوهایم درباره خانه نیما در دزاشیب، به مقاله جلال آل احمد در سال ٤٠ برخوردم: «پیرمرد چشم ما بود».جلال مینویسد که با سیمین دانشور، یکی دوباری در سالهای ٢٩ و ٣٠ به خانه نیما در دزاشیب می روند و به او سری می زنند و بعدها در همان حوالی کمی پایین تر از خانه نیما، زمینی میگیرند و خانهای میسازند و ساکن میشوند.
وی گفت: جلال می نویسد: «راستش اگر او در آن همسایگی نبود آن لانه ساخته نمیشد و ما خانه فعلی را نداشتیم. این رفت و آمد بود و بود تا خانه ما ساخته شد و معاشرت همسایگانه پیش آمد.»
وی با اشاره به «معاشرت همسایگانه» افزود: این تعبیر و ترکیب زیبا را جای دیگری ندیده ام. معاشرت سیمین و جلال، و نیما و عالیه خانم. مسیر کوتاه از خانه نیما تا خانه سیمین و جلال را قدم زدیم و به معاشرت همسایگانه فکر میکردم.
وی ادامه داد: شهرداری دو سال قبل و در همین دوره، بالاخره بعد از سالها کشاکش، خانه دزاشیب نیما را خریداری کرد.
اعطا تاکید کرد: از خانه سیمین و جلال تا خانه نیما، چرا میدانگاه ادبیات معاصر ایران نباشد؟
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه گلهمندم که وعده راهاندازی خانه نیما هنوز عملی نشده است، اظهارداشت: تملک و خریداری این خانه در این دوره به نتیجه رسید، چه مانعی بر سر مرمت، احیا و بهره برداری از آن هست؟ این خانه، میتواند خانه ادبیات معاصر ایران باشد و مسیر میان خانه سیمین و جلال تا خانه نیما، میدانگاه ادبیات معاصر شود.
منبع: ایرنا