چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

آرامگاه چهره‌های مشهور؛ هویت‌ بخش شهر‌ها

  • کد خبر: ۴۹۲۳۴
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۷
آرامگاه چهره‌های مشهور؛ هویت‌ بخش شهر‌ها
اگر فرصت بازدید از پاریس را داشته باشید و کمی هم اهل ادبیات باشید، بعید است گورستان مشهور پرلاشز، یکی از مقاصد گردشگری شما نباشد؛ جایی که صادق هدایت، غلامحسین ساعدی و چند چهره تأثیرگذار دیگر ادبیات و هنر ایران در آنجا دفن هستند.
عماد پورشهریاری | شهرآرانیوز؛ اگر فرصت بازدید از پاریس را داشته باشید و کمی هم اهل ادبیات باشید، بعید است گورستان مشهور پرلاشز، یکی از مقاصد گردشگری شما نباشد؛ جایی که صادق هدایت، غلامحسین ساعدی و چند چهره تأثیرگذار دیگر ادبیات و هنر ایران در آنجا دفن هستند.
 
البته جذابیت پرلاشز محدود به ایرانی‌ها نیست و درگذشتگان صاحب‌نامی، چون مولیر، شوپن، بالزاک، آستوریاس و ادیت پیاف، ممکن است شهروندان کشور‌های دیگر را به این گورستان بکشاند. شهر‌ها علاوه‌بر اینکه در زمان حضور افراد صاحب‌نام از این بزرگان سود می‌برند، پس از درگذشت آن‌ها نیز از حضور آن‌ها بهره‌مند می‌شوند. درواقع گردشگری گورستان، بخشی از این صنعت است که به آن گردشگری سیاه نیز گفته می‌شود.

وب‌سایت travel-conference گردشگری سیاه را به دو بخش کلی تقسیم می‌کند. شکل اول زمانی رخ می‌دهد که مرگ یک چهره مشهور، تعداد زیادی از مردم را برای مراسم سوگواری دورهم جمع می‌کند. تشییع‌جنازه‌های باشکوهی در تاریخ وجود دارند که در روز‌های اولیه تشییع یک فرد، جمعیت انبوهی را به شهر محل دفن آن فرد کشانده است.
 
شکل دوم و مرسوم‌تر گردشگری سیاه، بازدید از محل دفن این چهره‌هاست که بیشتر برای یادآوری خاطرات و ابراز ارادت هواداران و دوستداران این افراد در مکان دفن آن‌ها برگزار می‌شود؛ برای مثال مرلین مونرو، بازیگر مشهور آمریکایی، در سال ۱۹۶۲ درگذشت، اما امروزه به‌طور میانگین روزانه ۳۵۰ نفر از قبر او در وست‌وود لس‌آنجلس بازدید می‌کنند؛ افرادی که شاید در زمان حیات مونرو هنوز به دنیا نیامده بودند.


فرصت روایت تاریخ و آموزش

آموزش، مهم‌ترین بخش در گردشگری قبرستان است. بسیاری از شهر‌های جهان، بازدید از گورستان‌ها و مزار‌های افراد مشهور را بخشی از برنامه گردشگری خود قرار می‌دهند و برای این کار، افراد ویژه‌ای را تربیت می‌کنند تا درکنار این قبر‌ها داستان زندگی افراد را با شهر پیوند دهند. علاوه‌بر این، گورستان‌ها می‌توانند کلاس درسی برای روایت تاریخ یک شهر باشند و در هویت‌بخشی به آن نقش ایفا کنند.
 
افزون بر این، حوزه فعالیت فرد دفن‌شده در یک شهر، می‌تواند جهت‌گیری‌های آموزشی را نیز تغییر دهد. برای نمونه شهر وین، میزبان مقبره موتسارت، آهنگساز مشهور اتریشی است. تور‌های گردشگری در حوزه موسیقی در این شهر ممکن است از موزه‌ها، تالار‌ها یا خانه‌های قدیمی شروع شوند، اما درنهایت به مقبره این نابغه موسیقی در گورستان سنت مارکس ختم خواهند شد.

این موضوع البته به محل دفن افراد مشهور، محدود نمی‌شود و محل رخداد مرگ نیز یک جاذبه آموزشی‌گردشگری است. مرگ پرنسس دایانا در سال ۱۹۹۷ در پاریس، یکی از مثال‌های این شکل از گردشگری است. تور‌های متعددی به‌دنبال روایت اسرارآمیز مرگ شاهدخت انگلیسی در محل حادثه در پاریس برگزار می‌شود تا یکی از ماجرا‌های هیجان‌انگیز تاریخ معاصر انگلستان را در فرانسه روایت کنند، این درحالی است که دایانا در یک گورستان خصوصی در آنتورپ انگلستان دفن شده است.


اخلاق در گردشگری سیاه

گردشگری سیاه بخش‌های دیگری نیز دارد. بازدید از مکانی که پیش‌تر جنگی در آنجا درحال وقوع بوده است یا مکان‌هایی که یک حادثه بزرگ، تعداد زیادی را به کام مرگ کشانده است (مانند چرنوبیل) و حتی بازدید از قبرستان‌های قدیمی که افراد مشهوری نیز در خود ندارند، در زمره گردشگری سیاه قرار می‌گیرد. در همه این‌ها و به‌طور ویژه در گورستان‌ها نکته ظریف و درخورتوجه، رعایت اخلاق و حرمت فرد یا افراد درگذشته است.

حضور مقبره افراد مشهور در یک شهر یا یک منطقه، می‌تواند محلی برای افزایش درآمد باشد. فرصتی که سوءاستفاده از آن یا در اولویت قرار دادنش، ممکن است شکلی از بی‌حرمتی به فرد درگذشته باشد. به‌جای آن، آموزش، هویت‌بخشی، آشنایی نسل جوان با مشاهیر گذشته و زنده نگاه‌داشتن نام این افراد از طریق برگزاری یادبود‌ها و مراسم، باید در سیاست‌گذاری‌ها موردتوجه مدیران شهری قرار بگیرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->