طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

عکس‌هایی از روزگار پر رونق سینما پارک کابل

  • کد خبر: ۴۹۴۷۸
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
عکس‌هایی از روزگار پر رونق سینما پارک کابل
سینما پارک یکی از قدیمی‌ترین سینماهای شهر کابل بود، این سینما که در منطقه شارنو پایتخت افغانستان قرار داشت دو روز قبل با وجود مخالفت‌های بسیار توسط شهرداری کابل تخریب شد.
سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز - پس از آنکه اولین سینمای افغانستان در سال ۱۹۲۳ در دوران حکومت «شاه امان‌الله» تاسیس شد، برای اولین بار یک فیلم صامت در ولایت لغمان در میان عموم مردم به نمایش درآمد، اما خیلی زود مخالفت‌های مردمی با این پدیده نوظهور کار آن را به تعطیلی کشاند.
 
در زمان حکومت ظاهر شاه دوباره سینما بهزاد گشایش یافت و در کنار آن دو یا سه سینما‌ی کوچک دیگر نیز در کابل، قندهار و هرات گشایش یافتند که عمده‌ی نمایش این سینما‌ها فیلم‌های هندی بودند. کم کم تعداد سالن‌های سینما بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۲ به عدد ۵۴ رسید.
 
بعد از روی کارآمدن حکومت کمونیستی، اگرچه تعداد سینما‌ها بیشتر نشد، اما نمایش فیلم‌ها بشدت تحت سانسور قرار گرفت. با گسترش جنگ و ورود نیرو‌های شوروی سابق و پس از آن با شدت درگیری‌های داخلی و ظهور طالبان، نزدیک به ۱۰۰ درصد سالن‌های سینما تخریب شدند.
 
پس از پایان دوران طالبان و از حدود سال ۲۰۰۲ به این سو با کمک سازمان‌های فرهنگی بین‌المللی اوضاع سینما در افغانستان کمی بهبود یافت.
 
 
«دانلش سلدلگ» عکاس رویترز چند سال قبل به سینما پارک شهر کابل رفته، و از حضور مردم و نمایش فیلم عکاسی کرده است. او در توضیح عکس‌های خود نوشته است، «سینما پارک» در کابل جایی است که معمولا فیلم‌های بالیوودی در آن به نمایش در می‌آید.
 
برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بهتر بر روی آن‌ها کلیک کنید
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->