رئیس اداره راه آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه معاون وزیر دادگستری: رفتار با مهاجران افغان توأم با احترام و متناسب با رأفت اسلامی است
سرخط خبرها

عکس‌هایی از روزگار پر رونق سینما پارک کابل

  • کد خبر: ۴۹۴۷۸
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
عکس‌هایی از روزگار پر رونق سینما پارک کابل
سینما پارک یکی از قدیمی‌ترین سینماهای شهر کابل بود، این سینما که در منطقه شارنو پایتخت افغانستان قرار داشت دو روز قبل با وجود مخالفت‌های بسیار توسط شهرداری کابل تخریب شد.
سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز - پس از آنکه اولین سینمای افغانستان در سال ۱۹۲۳ در دوران حکومت «شاه امان‌الله» تاسیس شد، برای اولین بار یک فیلم صامت در ولایت لغمان در میان عموم مردم به نمایش درآمد، اما خیلی زود مخالفت‌های مردمی با این پدیده نوظهور کار آن را به تعطیلی کشاند.
 
در زمان حکومت ظاهر شاه دوباره سینما بهزاد گشایش یافت و در کنار آن دو یا سه سینما‌ی کوچک دیگر نیز در کابل، قندهار و هرات گشایش یافتند که عمده‌ی نمایش این سینما‌ها فیلم‌های هندی بودند. کم کم تعداد سالن‌های سینما بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۲ به عدد ۵۴ رسید.
 
بعد از روی کارآمدن حکومت کمونیستی، اگرچه تعداد سینما‌ها بیشتر نشد، اما نمایش فیلم‌ها بشدت تحت سانسور قرار گرفت. با گسترش جنگ و ورود نیرو‌های شوروی سابق و پس از آن با شدت درگیری‌های داخلی و ظهور طالبان، نزدیک به ۱۰۰ درصد سالن‌های سینما تخریب شدند.
 
پس از پایان دوران طالبان و از حدود سال ۲۰۰۲ به این سو با کمک سازمان‌های فرهنگی بین‌المللی اوضاع سینما در افغانستان کمی بهبود یافت.
 
 
«دانلش سلدلگ» عکاس رویترز چند سال قبل به سینما پارک شهر کابل رفته، و از حضور مردم و نمایش فیلم عکاسی کرده است. او در توضیح عکس‌های خود نوشته است، «سینما پارک» در کابل جایی است که معمولا فیلم‌های بالیوودی در آن به نمایش در می‌آید.
 
برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بهتر بر روی آن‌ها کلیک کنید
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->