سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

دشواری‌های بایدن در افغانستان از نگاه واشنگتن تایمز

  • کد خبر: ۴۹۶۰۴
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷
دشواری‌های بایدن در افغانستان از نگاه واشنگتن تایمز
جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا به دلیل سیاست‌های دولت دونالد ترامپ در افغانستان برای تداوم حضور یا خروج نظامیان آمریکایی از این کشور با تصمیم دشواری روبرو است.

به گزارش شهرآرانیوز - روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز در شماره روز پنجشنبه خود نوشت: جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا در جنگ افغانستان با فشارهای زیادی از همه طرف روبرو است. رهبران طالبان از او خواستند که به سرعت عقب نشینی نیروهای آمریکایی را ادامه دهد در حالی که دولت مورد حمایت ایالات متحده در کابل خواستار اتخاذ رویکرد محتاطانه و تعهد او علیه تروریسم شده است.

 

شاید هیچ چالش دیگری در زمینه سیاست خارجی برای بایدن در ابتدای کار خود سخت تر از حل مسئله افغانستان نباشد. چون تحلیلگران معتقدند که موضع بایدن در قبال افغانستان ممکن است تا حدودی ادامه موضع ترامپ باشد.

 

اما همان تحلیلگران می‌گویند که بعید است بایدن تمام نیروهای آمریکایی را طبق توافقنامه دوحه از افغانستان خارج کند.

 

خود بایدن در کمپین‌های انتخابات ریاست جمهوری در این خصوص گفته بود مایل است حدود 2هزار نیرو را در خاورمیانه مستقر کند و تعداد کمی را در افغانستان حفظ کند، اقدامی که نیاز به انجام تغییراتی مهم در توافق صلح آمریکا با طالبان دارد که در فوریه (بهمن) سال گذشته امضاء شده بود.

 

طالبان آشکارا بایدن را تحت فشار قرار داد تا به توافق دوحه پایبند بماند و4هزار و ۵۰۰ سرباز باقیمانده آمریکایی را به سرعت از افغانستان خارج کند، در حالی که دولت کابل از واشنگتن می‌خواهد همه جوانب توافق را دوباره مرور کرده و از عقب نشینی زودهنگام جلوگیری کند.

 

بسیاری از کارشناسان آمریکایی پیش بینی می‌کنند که تیم سیاست خارجی این کشور به تعامل دیپلماتیک خود با طالبان ادامه خواهد داد، اما در عوض با اتخاذ یک رویکرد سختگیرانه تر مبتنی بر شرایط مورد علاقه بسیاری از رهبران پنتاگون، قید زمانی تسریع خروج نیروها از افغانستان را کنار خواهد گذاشت.

 

دولت بایدن همچنین احتمالا همکاری نزدیکتری با دولت افغانستان و مشخصا با محمد اشرف غنی رئیس جمهوری خواهد داشت که در مراحل اولیه مذاکرات واشنگتن و طالبان کاملا کنار گذاشته شدند.

 

این درحالی است که سایر مقامات افغانستان نیز در اظهار نظرهای خود از بایدن خواستند که روش ترامپ را نادیده بگیرد و دنباله روی او که با توافق با طالبان به افغانستان و امریکا خیانت کرده است، نباید. چرا که خروج تمامی نیروهای آمریکایی از افغانستان باید مشروط به توافق صلحی مطمئن و قابل اعتماد باشد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->