سرپرست سفارت ایران در کابل: از هنر‌های تجسمی در افغانستان حمایت می‌کنیم + فیلم درخواست انجمن دوستی ایران و افغانستان برای توقف «رفتار تبعیض‌آمیز» علیه مهاجران محرومیت ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی از آموزش به دلیل کاهش کمک‌های آمریکا هیئت طالبان برای شرکت در نمایشگاه «ایران اکسپو» عازم تهران شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بلومبرگ از تصمیم روسیه برای تقویت روابط خود با طالبان خبر داد قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراف یک فرمانده سابق طالبان به گروگان‌گرفتن روزنامه‌نگار آمریکایی قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟
سرخط خبرها

دشواری‌های بایدن در افغانستان از نگاه واشنگتن تایمز

  • کد خبر: ۴۹۶۰۴
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷
دشواری‌های بایدن در افغانستان از نگاه واشنگتن تایمز
جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا به دلیل سیاست‌های دولت دونالد ترامپ در افغانستان برای تداوم حضور یا خروج نظامیان آمریکایی از این کشور با تصمیم دشواری روبرو است.

به گزارش شهرآرانیوز - روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز در شماره روز پنجشنبه خود نوشت: جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا در جنگ افغانستان با فشارهای زیادی از همه طرف روبرو است. رهبران طالبان از او خواستند که به سرعت عقب نشینی نیروهای آمریکایی را ادامه دهد در حالی که دولت مورد حمایت ایالات متحده در کابل خواستار اتخاذ رویکرد محتاطانه و تعهد او علیه تروریسم شده است.

 

شاید هیچ چالش دیگری در زمینه سیاست خارجی برای بایدن در ابتدای کار خود سخت تر از حل مسئله افغانستان نباشد. چون تحلیلگران معتقدند که موضع بایدن در قبال افغانستان ممکن است تا حدودی ادامه موضع ترامپ باشد.

 

اما همان تحلیلگران می‌گویند که بعید است بایدن تمام نیروهای آمریکایی را طبق توافقنامه دوحه از افغانستان خارج کند.

 

خود بایدن در کمپین‌های انتخابات ریاست جمهوری در این خصوص گفته بود مایل است حدود 2هزار نیرو را در خاورمیانه مستقر کند و تعداد کمی را در افغانستان حفظ کند، اقدامی که نیاز به انجام تغییراتی مهم در توافق صلح آمریکا با طالبان دارد که در فوریه (بهمن) سال گذشته امضاء شده بود.

 

طالبان آشکارا بایدن را تحت فشار قرار داد تا به توافق دوحه پایبند بماند و4هزار و ۵۰۰ سرباز باقیمانده آمریکایی را به سرعت از افغانستان خارج کند، در حالی که دولت کابل از واشنگتن می‌خواهد همه جوانب توافق را دوباره مرور کرده و از عقب نشینی زودهنگام جلوگیری کند.

 

بسیاری از کارشناسان آمریکایی پیش بینی می‌کنند که تیم سیاست خارجی این کشور به تعامل دیپلماتیک خود با طالبان ادامه خواهد داد، اما در عوض با اتخاذ یک رویکرد سختگیرانه تر مبتنی بر شرایط مورد علاقه بسیاری از رهبران پنتاگون، قید زمانی تسریع خروج نیروها از افغانستان را کنار خواهد گذاشت.

 

دولت بایدن همچنین احتمالا همکاری نزدیکتری با دولت افغانستان و مشخصا با محمد اشرف غنی رئیس جمهوری خواهد داشت که در مراحل اولیه مذاکرات واشنگتن و طالبان کاملا کنار گذاشته شدند.

 

این درحالی است که سایر مقامات افغانستان نیز در اظهار نظرهای خود از بایدن خواستند که روش ترامپ را نادیده بگیرد و دنباله روی او که با توافق با طالبان به افغانستان و امریکا خیانت کرده است، نباید. چرا که خروج تمامی نیروهای آمریکایی از افغانستان باید مشروط به توافق صلحی مطمئن و قابل اعتماد باشد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->