رئیس کمیته امنیتی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا گفت: هدف از طرح بررسی همراهداشتن کارت ملی از سوی شهروندان کنترل هوشمند کسانی است که تست مثبت داشتهاند. طبق مصوبه ستاد به افرادی که کارت ملی با خود همراه نداشته باشند، خدمات مورد نیاز ارائه نخواهد شد. رفع محدودیتها در گرو توجه دقیقتر به اصول بهداشتی است، انتظار داریم هم مسئولان شهرها و هم مردم همکاری کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، رئیس کمیته امنیتی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه نظارتها بر اجرای طرح جامع هوشمند بیماری کرونا بسیار جدی است؛ گفت: طی سه روز اخیر بیش از ۱۱ هزار خودرو در کشور جریمه شده و در حوزه اصناف هم ۶۹۷۶۹ مورد تذکر داده شده و ۷۳۹۸ مورد نیز پلمپ شدهاند.
حسین ذوالفقاری رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا عصر امروز در حاشیه نشست این کمیته در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه امروز دو موضوع بررسی شد و برای ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا جهت تصویب ارسال میشود.
ذوالفقاری در همین خصوص گفت: موضوع اول مورد بررسی همراه داشتن کارت ملی توسط شهروندان در سراسر کشور است که این کار با هدف کنترل هوشمند کسانی که احتمالا دارای بیماری کرونا هستند و تست مثبت داشتهاند؛ انجام میگیرد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه این کار در چند روز اخیر در حمل و نقل ریلی و هوایی انجام شده، گفت: در بین مسافرین ریلی، در دو روز گذشته ۴۴ نفر دارای تست مثبت بودند از این طریق شناسایی شدند و ورودشان منع شد و در حمل و نقل هوایی هم از ورود ۴ نفر تست مثبت به هواپیما ممانعت به عمل آمد.
رئیس کمیته انتظامی و اجتماعی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تصریح کرد: در طرح همراه داشتن کارت ملی، با استفاده از یک اپلیکیشن کمتر از یک ثانیه میتوان مشخص کرد فردی که به اداره و یا بانک و یا سوپر مارکتی مراجعه کند، به محض دیده شدن کارت ملی در معرض موبایل، مشخص میشود که تست او مثبت است یا منفی.
ذوالفقاری تاکید کرد: همه افراد طبق قانون مکلف هستند کارت ملی را همراه داشته باشند و این پیشنهاد به ستاد ملی ارائه میشود.
رییس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در بخش دیگری از صحبت هایش به طرح مشارکت مردم در مدیریت بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: این مشارکت مخصوصا در امر رسیدگی به افراد آسیبپذیر و در حوزه آموزش و تامین دارو و کمک به بیماران ضروری به نظر میرسد.
معاون وزیر کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اینکه در صورت تصویب این طرح، برای کسی که کارت ملی نداشته باشد مجازات تعیین شده است؛ هم گفت: طبق مصوبه ستاد به افرادی که کارت ملی با خود همراه نداشته باشد، خدمات مورد نیازش ارائه نخواهد شد.
وی گفت: کسانی که آزمایش داده و نتیجه آن مثبت شده، در سامانه به مدت دو هفته ثبت میباشند و بعد از این مدت، از قرنطینه خارج میشوند و نامشان هم در سیستم حذف خواهد شد.
ذوالفقاری در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه با اینکه از اجرای طرح محدودیتها حدود سه روز میگذرد؛ اما شاهد عدم رعایت پروتکلها از سوی برخی کسبه هستیم؛ نیز گفت: طبق گزارشات مبنی بر اجرای این طرح در دو روز گذشته، بهطور میانگین در پنج حوزه فعالیتی بیش از ۸۵ درصد رعایت شده و در حوزه تردد خودروها شاهد کاهش ۳۹ درصد به نسبت مدت مشابه سال گذشته هستیم و بیش از ۱۱ هزار دستگاه خودرو جریمه اعم از جریمههای یک میلیون، پانصد هزار و دویست هزار تومانی شده اند.
وی همچنین گفت: طبق گزارش ناجا بیش از ۲۳۰ هزار مورد به خودروها در طول مسیر تذکر داده شده و ۹۳ هزار خودرو با تذکر داده شده به مبدا برگشت داده شدهاند.
ذوالفقاری در ادامه گفت: طی این مدت به بیش از یکصد هزار رانندگان متخلف پیامک ارسال شده و در حوزه اصناف ۶۹۷۶۹ مورد تذکر داده شده و ۷۳۹۸ مورد پلمپ شدهاند.
رئیس کمیته امنیتی و انتظامی کرونا در ادامه صحبت هایش به همراهی خوب مردم اشاره کرد و گفت: از مردم عزیز کشورمان تشکر میکنیم که در طول اجرای این طرح همکاری خوبی داشتند و امیدواریم با توجه به شرایط بیماری، همکاریها و همراهیها تقویت هم شود.
رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه امکان تمدید و یا تقلیل محدودیتها و تعطیلیها وجود دارد نیز گفت: همان طور که از عنوان طرح پیداست؛ طرح حالت هوشمند دارد یعنی تا زمانی که وضعیت یک شهر قرمز است مقررات شهر قرمز، اگر وضعیت یک شهر نارنجی شد محدودیتها به سطح محدودیتهای نارنجی اگر وضعیت شهری زرد شد، مقررات شهر زرد برای آن شهر اعمال میشود.
معاون امنیتی کشور ابراز امیدواری کرد: تلاش داریم با ادامه همکاری خوب مردم، شهرها در دو هفته آینده وضعیت بهتری پیدا کنند و روند هم نشانه کنترل اوضاع است به شکلی که از ۸۹ شهری که حدود یک ماه قبل دارای وضعیت قرمز بودند، الان به طرز قابل ملاحظهای کاهش یافته اند.
رئیس کمتیه انتظامی و اجتماعی ستاد مدیریت بیماری کرونا تصریح کرد: این موضوع را تاکید میکنم که رفع هر گونه محدودیتها در گرو توجه دقیقتر به اصول بهداشتی است و برای همین انتظار داریم هم مسئولین شهرها و هم مردم همکاری کرده و رعایت کند تا هر چه زودتر محدودیتها کاهش یافته و برداشته شود.
ذوالفقاری تاکید کرد: راه حل برداشته شدن محدودیت ها، رعایت کردن و کاهش وضعیت بیماری در هر شهری است و پایه هم هر شهری است که با همکاری مردم قابل تحقق است.
وی گفت: لازمه برطرف شدن محدودیت ها، رعایت فاصله اجتماعی و اجتناب از دورهمی است و حتی با اعمال محدودیتها اگر فاصله گذاری اجتماعی انجام نگیرد، به نتیجه لازم نمیرسیم.
ذوالفقاری گفت: در هفته آینده وضعیت شهرها را یک بار دیگر رصد و وضعیت شهرها به لحاظ شرایط قرمز، نارنجی و زرد و سفید اعلام میشود.
رئیس کمیته انتظامی و امنیتی ستاد کرونا در پایان در خصوص محدودیتهای ۹ شب تا ۴ صبح خاطر نشان کرد: تاکسیهای اینترنتی، آژانسها و خودروهایی که کلا شماره شان در سامانه ثبت شده، مشکلی از نظر تردد برای ارائه خدمات به مردم ندارند. عمده کسانی که کار شیفتی انجام میدهند؛ تاکید میکنیم که دستگاهها شیفت شان را در زمانی قرار دهند که مشکلی برای تردد نداشته باشند در نهایت کسانی که ضروری است در ساعتهای ۹ تا ۴ صبح بنا به شرایط کاری در این تایم باید تردد کنند؛ لیست شان را به فرمانداریها ارائه تا با هماهنگی نیروی انتظامی مشکلی برای تردد نداشته باشند.
منبع: ایسنا