اقلام پروتئینی مورد نیاز ایام محرم ۱۴۰۴ تامین شد بازگشت ۲۰ هزار نفر از حجاج به کشور تا سه‌شنبه (۱۰ تیر ۱۴۰۴) لینک‌های مشکوک با هدف خالی کردن حساب بانکی را چگونه شناسایی کنیم؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار رشد کرد فرماندار مشهد: سهمیه آرد نانوایی‌های مشهد در صورت نیاز افزایش می‌یابد قیمت دام زنده اعلام شد (۷ تیر ۱۴۰۴) وزارتخانه‌ها و بانک مرکزی برای حمایت از بازار سرمایه اعلام آمادگی کردند ثبت سفارش واردات حبوبات و چای از امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام (ره) چه زمانی برقرار می‌شود؟ | فعالیت ایرلاین‌های خارجی در کشورمان به روال قبل برمی‌گردد علت توقف معاملات ۲ شرکت بزرگ خودروساز در بورس امروز چیست؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) صادرات نفت ایران به چین شدت گرفت ریزش قیمت طلای جهانی در پی توافق تجاری آمریکا و چین (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی بازار ارز‌های دیجیتال (۷ تیر ماه ۱۴۰۴) شروع ریزشی بورس پس از دو هفته تعطیلی (۷ تیر ۱۴۰۴) + نمای بازار قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش قیمت میوه تخصیص وام قرض‌الحسنه به واحد‌های تخریب‌شده در حمله رژیم صهیونیستی واریز اعتبار کالابرگ سرپرستان خانوارِ دهک‌های اول تا سوم از امروز (۷ تیر ۱۴۰۴) فریب ادعای هک حساب بانکی را نخورید حقوق خردادماه بازنشستگان نیرو‌های مسلح واریز شد بازار سرمایه از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) فعالیت عادی خود را از سر خواهد گرفت سقوط ارزش دلار در جهان به پایین‌ترین رقم در ۳ سال اخیر (۶ تیر ۱۴۰۴) سقوط هفتگی ۱۲ درصدی قیمت نفت (۶ تیر ۱۴۰۴) معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تکلیف قانونی برای خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (۷ تیرماه ۱۴۰۴) شرایط استفاده از برق برای استخراج رمزارز در کشور تسهیل می‌شود طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود
سرخط خبرها

بی‌‌ثباتی اقتصادی دلیل عمده تنوع قیمت لوازم یدکی خودرو در بازار

  • کد خبر: ۵۰۸۷۲
  • ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
بی‌‌ثباتی اقتصادی دلیل عمده تنوع قیمت لوازم یدکی خودرو در بازار
رئیس اتحادیه لوازم یدکی خودرو در مشهد گفت: بی‌ثباتی اقتصادی باعث شده است قیمت‌های متفاوتی در بازار لوازم یدکی شاهد باشیم.

طنین همتی|شهرآرانیوز، اگر گذرمان به بازار لوازم یدکی خودرو بیفتد و افزایش قیمت نجومی اجناس را هم از سال گذشته تاکنون موضوعی حل‌شده و تکراری بدانیم، شاهد تفاوت قیمتی در اجناس مشابه هستیم که علت را از رئیس اتحادیه لوازم یدکی مشهد پرسیدیم.

به‌گفته اردکانی تفاوت قیمت‌ها به نوع جنس بستگی دارد. شما اگر در واحدهای صنفی شهر هم بچرخید، 2 مغازه هم‌قیمت پیدا نمی‌کنید که آن هم به‌دلیل زمان‌های خرید جنس است؛ خرید یک ماه گذشته با خرید اکنون کلی تفاوت قیمت دارد و مسلما در قیمت فروش آن و عرضه آن به مشتری هم تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این تنوع لوازم یدکی در بازار خودرو بسیار زیاد است و این بازار مثل بازار طلا نیست که قیمتش مشخص باشد.


رئیس اتحادیه لوازم یدکی خودرو در ادامه افزود: فروشندگان مجازند درصد سود مجاز خود را بر روی جنس اضافه و آن را عرضه کنند، اما این تفاوت قیمت در نوع خرید و زمان خرید فروشنده با فرض بر اینکه حتی برندهایشان هم یکی باشد، به وجود می‌آید.
وی در پاسخ به اینکه آیا فروشندگان نباید سود خود را براساس فاکتور خرید اعمال کنند و نه براساس قیمت روز، یادآور شد: از لحاظ قانونی این تخلف و گران‌فروشی است، اما بخشی از این تفاوت قیمت‌هایی را که در بازار لوازم یدکی شاهدیم، به‌دلیل زمان خرید و بی‌ثباتی اقتصادی در این حوزه است.


اردکانی با بیان اینکه متأسفانه چون اقتصاد ثبات ندارد، هم مصرف‌کننده و هم فروشنده که با رکود مواجه می‌شود، هر 2 متضررند، تصریح کرد: ما با رکود بازار لوازم یدکی خودرو روبه‌رو شدیم که شیوع کرونا و نبود زائر و مسافر دلیل عمده آن است. اقتصاد مشهد براساس ورود زائر پایه‌گذاری شده و در این یک‌سال میزان ورود مسافر کاهش چشمگیری داشته و تأثیر خود را در این بازار هم گذاشته است. شیوع کرونا باعث شد بازار شب عید و بازار بعد از عید به‌دلیل تعطیلی‌ها و‌ محدودیت‌ها از دست برود و بیشتر واحدهای صنفی به‌دلیل اجاره‌بهای مغازه مجبور به تعطیلی شوند.


رئیس اتحادیه لوازم یدکی مشهد درباره رعایت نرخ‌نامه‌ها در واحدهای صنفی یادآور شد: واحدهای صنفی موظف به رعایت نرخ‌نامه‌ها هستند. اما متأسفانه گرانی اجناس، رعایت نرخ‌نامه‌ها را سخت کرده است. برای مثال یک سر سیلندر پژو را که 3 میلیون تومان خریده می‌شود، اگر طبق قیمت مصوب با ۱۵درصد سود در نظر بگیریم، چیزی حدود ۳میلیون و ۴۰۰هزار تومان می‌شود؛ اما به‌دلیل اینکه بازار کشش ندارد، فروشنده حتی آن را زیر قیمت مصوب هم می‌فروشد و بر همین اساس نرخ‌نامه و رعایت آن در قیمت‌های بالا اصلا وجود ندارد و کسی خرید نمی‌کند.


اردکانی درباره افزایش قیمت نجومی اجناس ایرانی اضافه کرد: اجناس ایرانی هم به‌نوعی ارزبری دارد؛ بعضی قطعات به مواد اولیه‌ای نیاز دارد که در ایران تولید نمی‌شود. حتی در بعضی مواد اولیه که در داخل داریم هم شاهد افزایش چندبرابری بودیم. برای مثال دیاق سپر پراید که قبل سال ۱۲۰هزار تومان بود، به‌دلیل افزایش قیمت فولاد در ایران اکنون ۲۶۰هزار تومان فروخته می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->