وزارت بهداشت: ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست ۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل غیرمجاز هستند ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام‌خمینی(ره) برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه‌قضائیه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در پیست اتومبیل‌رانی، ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۵ تکنیک کاربردی برای تقویت هوش هیجانی

  • کد خبر: ۵۱۲۶۸
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲
۵ تکنیک کاربردی برای تقویت هوش هیجانی
هوش هیجانی نقش مهمی در موفقیت شغلی و شخصی افراد بازی می‌کند و نه تنها به شناسایی و مدیریت احساسات خود فرد کمک می‌کند، بلکه در تشخیص احساسات دیگران نیز نقش حیاتی دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، هوش هیجانی نقش مهمی در موفقیت شغلی و شخصی افراد بازی می‌کند و نه تنها به شناسایی و مدیریت احساسات خود فرد کمک می‌کند، بلکه در تشخیص احساسات دیگران نیز نقش حیاتی دارد.

هوش هیجانی (EQ) یا هوش احساسی (EI)، توانایی افراد برای شناسایی احساسات و عواطف خود و سایرین، شناخت اثرات آن‌ها روی تفکر و رفتار و همچنین توانایی مدیریت اضطراب، تنش و بحران‌های روحی است.

مطالعه انجام شده توسط «Johnson & Johnson» نشان می‌دهد افرادی که هوش هیجانی بالاتری برخوردار هستند، در محل کار عملکرد بهتری نسبت به بقیه از خود نشان می‌دهند.

براساس اعلام «Talent Smart» در حدود ۹۰ درصد افرادی که عملکرد خوبی در محل کار دارند، از هوش هیجانی بالاتری برخوردار هستند. همین بررسی‌ها در مورد افرادی با هوش هیجانی پایین نشان می‌دهد،   ۸۰ درصد افرادی که در محیط کار کارایی لازم را ندارند، عموما هوش هیجانی بالایی برخودار نیستند. به زبان ساده باید گفت که در محیط کار، هوش هیجانی بسیار اهمیت دارد.

کارمندان بسیاری در سراسر جهان علی رغم بازدهی بالا تنها به دلیل اختلافی که ریشه در هوش هیجانی دارد، کار خود را ترک می‌کنند. مدیران بسیاری مسئولیت رهبری تیم‌های کاری را برعهده دارند که از سطح بالای هوش هیجانی برخوردار نیستند و همین مساله باعث بروز مشکلاتی برای آن‌ها شده است.

در این مطلب ۵ روش برای تقویت هوش هیجانی ارائه شده است:
 

۱- احساسات منفی خود را مدیریت کنید

وقتی بتوانید احساسات منفی خود را مدیریت کنید، کمتر تحت فشار قرار می‌گیرید. تصور کنید کسی شما را ناراحت کرده است، سریع به سراغ نتیجه گیری نروید. سعی کنید به روش‌های دیگری به این موضوع نگاه کنید. موضوع را از زاویه‌های دیگری نیز مورد توجه قرار دهید تا به راحتی عصبی نشوید.

باید بتوانید در محل کار هوشیارتر باشید. با  این روش خیلی زود می‌توانید تغییراتی را در نحوه برخورد خود با موضوعات مختلف ببینید.
 

۲- مراقب کلماتی که بر زبان می‌آورید، باشید.

برای آنکه بتوانید در محل کار ارتباط خوبی با بقیه برقرار کنید، باید مراقب آنچه به زبان می‌آورید باشید. افراد باهوش معمولا کلمات خاصی را در ارتباطات خود به کار می‌برند. اگر جلسه کاری خوبی با مدیریت نداشته‌اید، باید همه چیز را با دقت بررسی کنید. چرا این اتفاق افتاده است؟ چه عاملی باعث شده جلسه خوبی نداشته باشید؟ اگر بتوانید آنچه در طی جلسه رخ داده را مرور کنید، شاید بتوانید مشکل را پیدا کنید.
 

۳- همدلی را تمرین کنید

علاوه بر دقت روی ارتباط کلامی، باید روی ارتباط غیر کلامی‌تان نیز تمرکز لازم را داشته باشید. خودتان را جای دیگران بگذارید و مهارت همدلی یا امپاتی را در عمل تمرین کنید. هر کسی ممکن است مسایل خاص خودش را داشته باشد؛ اما با همدلی روابط هر دو طرف بهتر خواهد شد.
 

۴- عوامل استرس زا را بشناسید

در محیط کار ممکن است برخی عوامل باعث ایجاد استرس در شما شود. بهتر است آن عوامل را بشناسید. اگر دقیقا بدانید چه عواملی باعث می‌شود دچار استرس شوید، کنترل بیشتری روی خود خواهید داشت. مثلا اگر چک کردن ایمیل‌ها در هنگام شب باعث می‌شود، عصبی شوید، این کار را در زمان مناسبی انجام دهید که سر حال‌تر هستید.
 

۵- در برابر مشکلات عقب نشینی نکنید

برخی افراد در رویارویی با چالش‌ها و سختی‌ها، رفتار درستی از خود نشان نمی‌دهند. به جای شکایت کردن از شرایط موجود، بهتر است مثبت اندیشی را در پیش گرفته و افکار منفی را از خودتان دور کنید. در برابر سختی‌ها عقب نشینی نکنید و به مبارزه با آن‌ها بپردازید.

منبع:دیجیاتو
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->