یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

کمپوست، زباله‌ ارزشمند!

  • کد خبر: ۵۱۴۰۳
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۰
کمپوست، زباله‌ ارزشمند!
کمپوست‌کردن به فرایند کنترل‌شده‌ تجزیه‌ زباله‌های طبیعی و ارگانیک جامد گفته می‌شود. کمپوست به‌طور معمول در یک سطل یا محفظه انجام می‌شود که در آن زباله‌های طبیعی در کنار هم تجزیه و به کودی طبیعی تبدیل می‌شوند.
ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ پسماند‌های خوراکی که ۲۰ تا ۳۰ درصد زباله‌ ما را تشکیل می‌دهند، بیشترین جا را در محل دفن زباله‌های شهری اشغال می‌کنند. این پسماند‌ها هنگام تجزیه گاز متان آزاد می‌کنند که یک گاز گلخانه‌ای مهم است. در سال ۲۰۱۱ بیش از ۳۶ میلیون تن پسماند غذایی فقط در ایالات متحده‌ آمریکا تولید شد که تنها ۴ درصد از آن برای کمپوست‌شدن از محل‌های دفن و سوزاندن زباله‌ها خارج شد.

اما کمپوست یعنی چه و چرا این‌قدر مهم است که پسماند‌های خوراکی کمپوست شوند؟ کمپوست‌کردن به فرایند کنترل‌شده‌ تجزیه‌ زباله‌های طبیعی و ارگانیک جامد گفته می‌شود. کمپوست به‌‌‌‌طور معمول در یک سطل یا محفظه انجام می‌شود که در آن، زباله‌های طبیعی در کنار هم تجزیه و به کودی طبیعی تبدیل می‌شوند. کمپوست‌کردن نوعی بازیافت است.
 
کمپوست‌کردن به آنچه در طبیعت برای زباله‌ها اتفاق می‌افتد، شباهت زیادی دارد. طبیعت، برگ‌ها و گیاهان را بازیافت می‌کند. در یک جنگل، برگ‌ها از درختان به زمین می‌ریزند و به لاشبرگ (برگ و خاشاک و سایر چیز‌هایی که دور ساقه‌ی گیاه انباشته می‌شوند تا گیاه سرما نخورد یا رطوبت از دست ندهد) برای خاک تبدیل می‌شوند. با گذر زمان، این لاشبرگ‌ها می‌پوسند و تجزیه می‌شوند. در این مرحله، لاشبرگ‌ها به موادی مغذی برای خوراک گیاهان جنگل تبدیل می‌شوند.
 
شاید بگویید «من که در طبیعتی با آن عظمت نیستم.» و بپرسید «ما که در شهر زندگی می‌کنیم، چرا باید زباله‌هایمان را به‌جای راحت دورانداختن، کمپوست کنیم؟» پاسخ این است که کمپوست‌کردن نه‌تنها راه بسیار خوبی برای کمک به کاهش میزان زباله‌های تولیدشده و کاهش خطر آلوده‌شدن هوا، زمین و آب است، بلکه راهی آسان برای داشتن یک کود طبیعی، رایگان و مغذی برای باغچه و گلدان‌هاست.

چه چیز‌هایی را می‌شود کمپوست کرد؟ بسیاری از مواد ارگانیک و طبیعی را می‌توان کمپوست کرد. چمن‌های کوتاه‌شده، برگ‌های درختان، گل‌ها، سبزیجات، پوست و خرده‌های میوه‌ها، تفاله‌ قهوه و چای، و نان بیات، همه‌وهمه، را می‌توان کمپوست کرد. حتی می‌توانید کاغذ، مقوا، خاک‌اره، جلبک و اگر در جایی زندگی می‌کنید که حیاط بزرگی دارد یا به بخشی از محوطه‌ طبیعی دسترسی دارید، حتی کود‌های حیوانی را هم کمپوست کنید. فقط حواستان باشد هیچ‌وقت گوشت، شاخه و چوب، فلزات، شیشه، پلاستیک و زباله‌های باغی آفت‌کش‌زده یا هرگونه مواد شیمیایی دیگر را داخل سطل کمپوست نیندازید. این مواد به‌خوبی کمپوست نمی‌شوند و زحماتتان به هدر خواهند رفت.

حالا دیگر می‌دانیم کمپوست‌کردن چیست و چه فوایدی دارد. هفته‌ی آینده برایتان از این خواهم گفت که چطور می‌توانید در خانه کود کمپوست تولید کنید.

www.ecofriendlykids.co.uk
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->