جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارگ اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت جان باختن یک نفر در آتش‌سوزی پتروشیمی خارگ | آتش مهار شد افزایش رشته‌های مجاز برای آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش جشن عید غدیر خم ویژه مددجویان کمیته امداد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مودی: فاجعه احمدآباد ما را متحیر و غمگین کرده است | همه سرنشینان جان باختند + فیلم ماساژ برای همه کمردرد‌ها خوب نیست ترامپ خروج پرسنل آمریکایی از منطقه غرب آسیا را تأیید کرد ۷۵ درصد قربانیان دود سیگار، زنان و کودکان بی‌گناه هستند سقوط یک هواپیمای مسافربری با ۱۳۳ مسافر در شهر احمدآباد هند + فیلم لحظه سقوط پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما در استان کاهش وزن در میانسالی می‌تواند به طول عمر بیفزاید مرگ سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به علت مصرف دخانیات آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟ زمان واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی مشخص شد معاون حقوقی وزارت بهداشت درباره نفوذ صنایع دخانی هشدار داد: سن ابتلا و آلودگی به مواد دخانی به‌شدت کاهش یافته است جزئیات بسته حمایتی مازاد بیمه پایه سلامت بازنشستگان کشوری اعلام شد | کاهش ۵۰ درصدی فرانشیز خدمات بستری پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | افزایش نسبی دما با آغاز هفته آینده احتمال تغییر در بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری | مطالبات همسان‌سازی تا پایان سال پرداخت می‌شود آلودگی صوتی مشهد از مرز استاندارد ملی گذشت | مناطق ۳، ۶ و ۱۱ مشهد، رکورددار آلودگی صوتی اگر هر روز خیار مصرف کنیم، چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟ قبل از خواب، شیر گرم بنوشیم یا سرد؟ فروش واکسن «گارداسیل» در وب‌سایت‌ها غیرمجاز است امکان پذیرش مستقیم دستیار در ۴ رشته پزشکی فراهم شد ۵۶۰۰ قربانی در سکوت؛ روایت تلخ جوانانی که در دام الکل گم شدند هشدار گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی | تعرفه‌ها هیچ تناسبی با مسئولیت خطیر این پزشکان ندارد اعترافات هولناک عامل جنایت برج مجلل دربند| قتل مرد افغان به‌خاطر فحاشی توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا: مواد غذایی فله‌ای نخرید و آب زیاد بنوشید
سرخط خبرها

کمپوست، زباله‌ ارزشمند!

  • کد خبر: ۵۱۴۰۳
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۰
کمپوست، زباله‌ ارزشمند!
کمپوست‌کردن به فرایند کنترل‌شده‌ تجزیه‌ زباله‌های طبیعی و ارگانیک جامد گفته می‌شود. کمپوست به‌طور معمول در یک سطل یا محفظه انجام می‌شود که در آن زباله‌های طبیعی در کنار هم تجزیه و به کودی طبیعی تبدیل می‌شوند.
ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ پسماند‌های خوراکی که ۲۰ تا ۳۰ درصد زباله‌ ما را تشکیل می‌دهند، بیشترین جا را در محل دفن زباله‌های شهری اشغال می‌کنند. این پسماند‌ها هنگام تجزیه گاز متان آزاد می‌کنند که یک گاز گلخانه‌ای مهم است. در سال ۲۰۱۱ بیش از ۳۶ میلیون تن پسماند غذایی فقط در ایالات متحده‌ آمریکا تولید شد که تنها ۴ درصد از آن برای کمپوست‌شدن از محل‌های دفن و سوزاندن زباله‌ها خارج شد.

اما کمپوست یعنی چه و چرا این‌قدر مهم است که پسماند‌های خوراکی کمپوست شوند؟ کمپوست‌کردن به فرایند کنترل‌شده‌ تجزیه‌ زباله‌های طبیعی و ارگانیک جامد گفته می‌شود. کمپوست به‌‌‌‌طور معمول در یک سطل یا محفظه انجام می‌شود که در آن، زباله‌های طبیعی در کنار هم تجزیه و به کودی طبیعی تبدیل می‌شوند. کمپوست‌کردن نوعی بازیافت است.
 
کمپوست‌کردن به آنچه در طبیعت برای زباله‌ها اتفاق می‌افتد، شباهت زیادی دارد. طبیعت، برگ‌ها و گیاهان را بازیافت می‌کند. در یک جنگل، برگ‌ها از درختان به زمین می‌ریزند و به لاشبرگ (برگ و خاشاک و سایر چیز‌هایی که دور ساقه‌ی گیاه انباشته می‌شوند تا گیاه سرما نخورد یا رطوبت از دست ندهد) برای خاک تبدیل می‌شوند. با گذر زمان، این لاشبرگ‌ها می‌پوسند و تجزیه می‌شوند. در این مرحله، لاشبرگ‌ها به موادی مغذی برای خوراک گیاهان جنگل تبدیل می‌شوند.
 
شاید بگویید «من که در طبیعتی با آن عظمت نیستم.» و بپرسید «ما که در شهر زندگی می‌کنیم، چرا باید زباله‌هایمان را به‌جای راحت دورانداختن، کمپوست کنیم؟» پاسخ این است که کمپوست‌کردن نه‌تنها راه بسیار خوبی برای کمک به کاهش میزان زباله‌های تولیدشده و کاهش خطر آلوده‌شدن هوا، زمین و آب است، بلکه راهی آسان برای داشتن یک کود طبیعی، رایگان و مغذی برای باغچه و گلدان‌هاست.

چه چیز‌هایی را می‌شود کمپوست کرد؟ بسیاری از مواد ارگانیک و طبیعی را می‌توان کمپوست کرد. چمن‌های کوتاه‌شده، برگ‌های درختان، گل‌ها، سبزیجات، پوست و خرده‌های میوه‌ها، تفاله‌ قهوه و چای، و نان بیات، همه‌وهمه، را می‌توان کمپوست کرد. حتی می‌توانید کاغذ، مقوا، خاک‌اره، جلبک و اگر در جایی زندگی می‌کنید که حیاط بزرگی دارد یا به بخشی از محوطه‌ طبیعی دسترسی دارید، حتی کود‌های حیوانی را هم کمپوست کنید. فقط حواستان باشد هیچ‌وقت گوشت، شاخه و چوب، فلزات، شیشه، پلاستیک و زباله‌های باغی آفت‌کش‌زده یا هرگونه مواد شیمیایی دیگر را داخل سطل کمپوست نیندازید. این مواد به‌خوبی کمپوست نمی‌شوند و زحماتتان به هدر خواهند رفت.

حالا دیگر می‌دانیم کمپوست‌کردن چیست و چه فوایدی دارد. هفته‌ی آینده برایتان از این خواهم گفت که چطور می‌توانید در خانه کود کمپوست تولید کنید.

www.ecofriendlykids.co.uk
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->