اظهارات تکان‌دهنده همسر سابق قاتل الهه حسین نژاد: او سابقه‌دار بود سقوط مرگبار کارگر از آسانسور یک هتل در اهواز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ترافیک سنگین در محور اصلی مشهد - تهران از عصر امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر از عوامل برهم‌زننده نظم عمومی در بیمارستان فارسان علت اصلی حادثه هوایی و فوت خلبان در قزوین مشخص نیست اسامی لاک‌ها و محصولات غیرمجاز کاشت ناخن اعلام شد قتل در جگرکی سیار عبدل‌آباد بر سر دو دختر | قاتل مست بود آیا قاتل الهه حسین‌نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟ 
سرخط خبرها

فروش اختلال روحی در بازارگردی افراطی

  • کد خبر: ۵۱۹۱۶
  • ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۴
فروش اختلال روحی در بازارگردی افراطی
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی
«این رو دیگه همه می‌دونن که خریدکردن حال خانوما رو خوب می‌کنه. هیچ‌چی مث بازاررفتن لذت‌بخش نیست. من هروقت بیکار می‌شم و حوصله ندارم، به یکی از دوستام یا خواهرم زنگ می‌زنم بریم بازار.» مهم نیست وقتی می‌روند دست خالی برگردند یا دست پر. مهم خارج شدن از خانه، هم‌کلام شدن با دوستان، همدلی و سپری‌کردن اوقاتی است که در خانه و تنهایی سخت می‌گذرد.
 
زنان زیادی عاشق بازارگردی و خریدن هستند. بیشتر آن‌ها درباره قیمت‌ها و جنس‌های بازار به اندازه یک کارشناس اقتصادی اطلاعات دارند، اما شیوع بیماری کرونا روند زندگی آن‌ها را هم تغییر داد. آن‌ها که عاشق راه‌رفتن در بازار‌ها و خریدکردن مدام بودند، با ایام قرنطینه انگار بخش مهمی از خود را گم کرده بودند.
عده‌ای سعی کردند خریدن را با کار دیگری جایگزین کنند مثل ساعت‌ها نشستن پای تلفن همراه و گشتن در شبکه‌ها و گروه‌ها، پست‌کردن تصاویر مختلف یا لایک کردن صفحه‌ها، اما برای تعدادی دیگر، هیچ جایگزینی وجود نداشت یا به آن میزان دلچسب نبود. خریدن را ادامه دادند، اما از راه دور. این بار دنبال صفحه‌هایی گشتند که بهترین اجناس را ارائه می‌کردند. شاید در این چند ماه، به لطف تبلیغ این بلاگر و آن دوست و آشنا خیلی بیشتر از گذشته هم خریده و در خانه انبار کرده باشند، اجناسی که مثل گذشته نیازی به آن‌ها نداشته‌اند، اما ایام قرنطینه، دوری از جمع دوستان و گشت‌و‌گذار به آن‌ها ضرورت بخشیده است.
کاش بنشینیم و به حقیقت رفتارهایمان فکر کنیم. آنچه در ظاهر علاقه به خریدن احساس می‌کنیم شاید نشانه یک اختلال درونی باشد. بگذارید با یک مثال، این ارتباط را تعریف کنم. تحقیقات نشان می‌دهند کودکانی که در خردسالی دچار محرومیت از محبت و آغوش مادر بوده‌اند، در بزرگ‌سالی پرخوری عصبی خواهندداشت، زیرا این غذاخوردن همان حس را به آن‌ها می‌دهد.
 
حالا برگردیم به ماجرای خریدن. خریدن افراطی هم می‌تواند ناشی از محرومیت‌هایمان باشد، خلأ‌های زندگی‌مان، آنجا که گاهی تحقیر شدیم و آن حس در وجودمان ته‌نشین شده است. فرار از تنهایی هم می‌تواند انگیزه خریدکردن افراطی باشد. خرید کردن راهی برای تسکین استرس‌هایمان است. با خریدن، هم حواس خود را دقایق یا ساعاتی از عامل استرس‌زا دور می‌کنیم و هم با توجه به خود، به نوعی خود را نوازش می‌کنیم.
به طور مداوم فکرتان مشغول خریدن یک لباس یا وسیله خانه است. آن‌قدر ذهنتان درگیرش می‌شود که بالأخره دل به دریا می‌زنید و آن را می‌خرید. بعد از خریدن لباس، فکر اینکه کجا آن را بپوشید رهایتان نمی‌کند. شاید هم مبلغ زیادی که بابت آن پرداخته‌اید نگرانتان کند. همه این‌ها افکار وسواسی است. یعنی یک بخش از عارضه خریدکردن هم مبتلاشدن به وسواس فکری است.
 
بخش نگران‌کننده ماجرا این است که بعد از مدتی، این رفتار به عادت تبدیل خواهدشد، زیرا ذهن ما برای آرامش به آن رفتار نیاز دارد. می‌بینید که لذت خریدن چه پیچیدگی‌هایی دارد و چه آثاری بر روحیه شما خواهدگذاشت. پیشنهاد ما این است که جدا از پیش‌گیری مصرف‌گرایی و هدردادن سرمایه‌هایتان، هرچه سریع‌تر برای اصلاح رفتار نادرست خود اقدام کنید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->