۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

فروش اختلال روحی در بازارگردی افراطی

  • کد خبر: ۵۱۹۱۶
  • ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۴
فروش اختلال روحی در بازارگردی افراطی
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی
«این رو دیگه همه می‌دونن که خریدکردن حال خانوما رو خوب می‌کنه. هیچ‌چی مث بازاررفتن لذت‌بخش نیست. من هروقت بیکار می‌شم و حوصله ندارم، به یکی از دوستام یا خواهرم زنگ می‌زنم بریم بازار.» مهم نیست وقتی می‌روند دست خالی برگردند یا دست پر. مهم خارج شدن از خانه، هم‌کلام شدن با دوستان، همدلی و سپری‌کردن اوقاتی است که در خانه و تنهایی سخت می‌گذرد.
 
زنان زیادی عاشق بازارگردی و خریدن هستند. بیشتر آن‌ها درباره قیمت‌ها و جنس‌های بازار به اندازه یک کارشناس اقتصادی اطلاعات دارند، اما شیوع بیماری کرونا روند زندگی آن‌ها را هم تغییر داد. آن‌ها که عاشق راه‌رفتن در بازار‌ها و خریدکردن مدام بودند، با ایام قرنطینه انگار بخش مهمی از خود را گم کرده بودند.
عده‌ای سعی کردند خریدن را با کار دیگری جایگزین کنند مثل ساعت‌ها نشستن پای تلفن همراه و گشتن در شبکه‌ها و گروه‌ها، پست‌کردن تصاویر مختلف یا لایک کردن صفحه‌ها، اما برای تعدادی دیگر، هیچ جایگزینی وجود نداشت یا به آن میزان دلچسب نبود. خریدن را ادامه دادند، اما از راه دور. این بار دنبال صفحه‌هایی گشتند که بهترین اجناس را ارائه می‌کردند. شاید در این چند ماه، به لطف تبلیغ این بلاگر و آن دوست و آشنا خیلی بیشتر از گذشته هم خریده و در خانه انبار کرده باشند، اجناسی که مثل گذشته نیازی به آن‌ها نداشته‌اند، اما ایام قرنطینه، دوری از جمع دوستان و گشت‌و‌گذار به آن‌ها ضرورت بخشیده است.
کاش بنشینیم و به حقیقت رفتارهایمان فکر کنیم. آنچه در ظاهر علاقه به خریدن احساس می‌کنیم شاید نشانه یک اختلال درونی باشد. بگذارید با یک مثال، این ارتباط را تعریف کنم. تحقیقات نشان می‌دهند کودکانی که در خردسالی دچار محرومیت از محبت و آغوش مادر بوده‌اند، در بزرگ‌سالی پرخوری عصبی خواهندداشت، زیرا این غذاخوردن همان حس را به آن‌ها می‌دهد.
 
حالا برگردیم به ماجرای خریدن. خریدن افراطی هم می‌تواند ناشی از محرومیت‌هایمان باشد، خلأ‌های زندگی‌مان، آنجا که گاهی تحقیر شدیم و آن حس در وجودمان ته‌نشین شده است. فرار از تنهایی هم می‌تواند انگیزه خریدکردن افراطی باشد. خرید کردن راهی برای تسکین استرس‌هایمان است. با خریدن، هم حواس خود را دقایق یا ساعاتی از عامل استرس‌زا دور می‌کنیم و هم با توجه به خود، به نوعی خود را نوازش می‌کنیم.
به طور مداوم فکرتان مشغول خریدن یک لباس یا وسیله خانه است. آن‌قدر ذهنتان درگیرش می‌شود که بالأخره دل به دریا می‌زنید و آن را می‌خرید. بعد از خریدن لباس، فکر اینکه کجا آن را بپوشید رهایتان نمی‌کند. شاید هم مبلغ زیادی که بابت آن پرداخته‌اید نگرانتان کند. همه این‌ها افکار وسواسی است. یعنی یک بخش از عارضه خریدکردن هم مبتلاشدن به وسواس فکری است.
 
بخش نگران‌کننده ماجرا این است که بعد از مدتی، این رفتار به عادت تبدیل خواهدشد، زیرا ذهن ما برای آرامش به آن رفتار نیاز دارد. می‌بینید که لذت خریدن چه پیچیدگی‌هایی دارد و چه آثاری بر روحیه شما خواهدگذاشت. پیشنهاد ما این است که جدا از پیش‌گیری مصرف‌گرایی و هدردادن سرمایه‌هایتان، هرچه سریع‌تر برای اصلاح رفتار نادرست خود اقدام کنید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->