خدمت رسانی هلال احمر خراسان رضوی به ۱۶۰ هزار مسافر نوروزی تصادفات جاده‌ای نوروز تاکنون ۶۱۷ نفر را به کام مرگ فرو کشیده است (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) تداوم سرما و بارش در خراسان رضوی (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت بهداشت: هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود پشت پرده خرید و فروش اموال دزدی| دستگیری بیش از هفت هزار مالخر در یکسال! شدیدترین تصادفات رانندگی در کدام استان‌ها اتفاق افتاد؟ (۹ فروردین ۱۴۰۳) دغدغه‌ای برای اقامت زائران نوروزی در مشهد وجود ندارد اهدای عضو به سه بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید (۹ فروردین ۱۴۰۳) اعتراف تبعه خارجی به ۳۰ فقره سرقت سریالی (۹ فروردین ۱۴۰۳) کشف جسد زن غرق شده در گنجگون بویراحمد (۹ فروردین ۱۴۰۳) تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) درگیری خونین در قبرستان یاسوج دو کشته برجای گذاشت (۹ فروردین ۱۴۰۳) ورود مسافران به مشهد از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر عبور کرد | میانگین ظرفیت اشغال واحد‌های اقامتی مشهد به ۴۱ درصد رسید+ فیلم ٣٨ خودرو طی ٢۴ ساعت گذشته در مشهد توقیف شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) افزایش تعداد کشته‌شدگان تصادف ۲ خودرو در محور دامغان - جندق به ۹ نفر + تصاویر (۹ فروردین ۱۴۰۳) ثبت نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۸ فروردین آغاز می‌شود فروش بلیت قطار‌های نیمه دوم فروردین از امروز آغاز شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) فرودگاه مشهد در رتبه دوم پر ترددترین فرودگاه‌های کشور در نوروز ۱۴۰۳ قرار گرفت بانک شیر مشهد در روز‌های کاری ایام نوروز فعال است خدمات‌رسانی به بیش از ۱۰۰۰ مسافر نوروزی در داروخانه‌های هلال احمر خراسان رضوی
سرخط خبرها

مشکلات درمان و معیشت بازنشستگان تامین اجتماعی نیازمند رسیدگی است

  • کد خبر: ۵۱۹۷۰
  • ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹
  • ۸
مشکلات درمان و معیشت بازنشستگان تامین اجتماعی نیازمند رسیدگی است
دست‌اندازی به صندوق تامین اجتماعی، منجر به بحران در بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور شده است. صندوقی که اگر اندوخته‌ای هم دارد، متعلق به کارگران و بازنشستگان است.

به گزارش شهرآرانیوز، «نظم خودانگیخته بازار» همیشه به ضرر طبقات فرودست عمل می‌کند. ناصر آقاجری (فعال کارگری پروژه‌ای) در این رابطه می گوید: مهم نیست با چه نامی آن را مورد بازبینی قرار بدهیم، مهم سرشت و درونمایه این مناسبات است که وجودش در هر حاکمیتی تنها منافع یک درصدی‌ها را تامین می‌کند و بقیه جامعه را به مرور از هستی ساقط می‌کند. از سوی دیگر با ظهور کرونا و همه گیری آن در جهان، آن سوی چهره‌ی سرمایه‌داری جهانی و ترفند‌های ماکیاولیستی آن برای غارت جهان توسعه نیافته‌ای که با سیاست‌های امپریالیستی به عقب رانده شده و می‌شود، به صورت چشمگیری افشا شده است. تنها کشورهایی که از این بیماری مسری کمتر آسیب دیده‌اند و توانسته‌اند آن را مهار کنند، آن کشورهایی هستند که با نظام غیر سرمایه‌داری و به خصوص غیر نئولیبرالی، راه رشد غیر سرمایه‌داری را در درون مایه ادامه می‌دهند.

 

او در ادامه به ایران می‌پردازد: دولت‌های مختلف پس از جنگ و پس از سی سال کاربردی کردن مناسبات تعدیلی، «نظم خود انگیخته بازار» را با همه امکانات پیش می‌برند و بحران‌های اجتماعی و اقتصادی را که جامعه را دربرگرفته است، منکر می‌شوند. اگرچه حاکمیت به تولید می‌اندیشد و شعار اصلی «جهش تولید» است، مردم می‌بینند که این شعار شبانه‌روز از رسانه‌ها تبلیغ می‌شود ولی در عمل بخش‌های اجرایی کشور با خصوصی‌سازی و تعدیل ساختاری، صنایع تولیدی را نابود می‌کنند و راه «نظم خود انگیخته بازار» را برای حذف هر قانون‌مندی منطقی به پیش می‌برند.

 

مشکلات درمانی بازنشستگان

او ادامه داد: ابتدا به خوزستان و پروژه‌های نفتی می‌پردازم که سال‌ها در آن منطقه کار کرده‌ام. من در سال جاری، ابتدا به خانه یک بازنشسته تامین اجتماعی در اهواز رفتم. با دیدار او؛ اولین چیزی که به چشم می‌خورد گلوی ورم کرده‌ی او بود که ابعاد این ورم، بسیار بزرگ بود؛ او تیروئید داشت که محلی‌ها به آن غم‌باد می‌گویند. این بازنشسته می‌گفت هرچه به درمانگاه‌های تامین اجتماعی مراجعه می‌کنم فایده‌ای ندارد و در منطقه ما «کیان شهر» چنین درمانگاهی هم وجود ندارد. در اینجا تنها خیابان خاکی و گودال‌های رها شده‌ای وجود دارد که با باران به دریاچه تبدیل می‌شوند، هزینه رفت و آمد به درمانگاه در مرکز شهر سر به آسمان می‌زند. دو ناخن شصت پایش باندپیچی شده بود که نشان می‌داد ورم بزرگی دارند به صورتی که به راحتی نمی‌توانست راه برود، پرسیدم قند داری؟ گفت: آن را هم دارم؛ مستمری من نمی‌تواند کفاف خرید قرص فشار، قلب و قند را بدهد تا چه رسد از اینجا تاکسی دربست بگیرم و به مرکز شهر برای درمان در درمانگاه‌های تامین اجتماعی بروم. مگر مستمری من که حداقلی است، می‌تواند ماهانه قرص فشار را که سه ورق آن از ۸ هزار تومان به ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان رسیده، پرداخت کند یا قرص قند را که یک بسته آن از ۴ هزار تومان در ۲ سال پیش، به ۳۶ تا ۴۵ هزار تومان رسیده یا قرص چربی یک بسته آن از ۴ هزار تومان به ۳۶ هزار تومان رسیده، بپردازد؟

 

آقاجری اضافه می‌کند: این بازنشسته سال‌ها در پروژه‌های گوناگون کار کرده ولی سابقه‌ی بیمه او رد نشده؛ بنابراین حالا بعد از نزدیک به ۴۰ سال کار کردن، ۳۰ روز مستمری ندارد. همسان‌سازی هم نتوانسته مشکلات او را حل کند! چون فقط چند صد هزار تومان آورده ماهانه داشته است.

 

فرهنگیان روزمزد، در شرایطی دشوارتر از کارگران

آقاجری با بیان اینکه سیاست کارگرِ حداقل بگیرسازی با قدرت ادامه دارد، می‌افزاید: بعد از آن، به سراغ یک فرهنگی رفتم که در اهواز کار می‌کند. او ۱۱ سال با ماهی ۳۰ هزار تومان برای آموزش پیش دبستانی کار کرده؛ از سال ۸۳ حق‌التدریسی در مدارس دولتی کار کرد و در سال‌های۹۶ – ۹۴ ماهی ۷۰۰ هزار تومان مزد گرفته. در واقع پایین‌تر از حداقل حقوق یک کارگر؛ سال ۹۸ کارمزدش شد ۹۰۰ هزار تومان و در سال ۹۹ کارمزد او شده ماهی یک میلیون و ۸ هزار تومان! با این حقوق ناچیز همراه با شوک‌های ارزی دولت و سقوط پول ملی و گرانی‌های تصاعدی، یک فرهنگی خانم چگونه می‌تواند زندگی خود و خانواده را تامین کند؟!

 

کشاورزانی که گرفتار شده‌اند!

به گفته آقاجری؛ کشاورزان روستای محل زادگاهش در جنوب خوزستان نیز اوضاع بهتری ندارند؛ چراکه هزینه‌های تولید سر به فلک کشیده است؛ کود شیمیایی سفید (ازته) ۵۰ کیلویی پارسال ۴۳ هزار و ۵۰۰ تومان بود و امسال ۵۴ هزار ۵۰۰ تومان شده است (قیمت آزاد آن ۱۵۰ هزار تومان تا ۱۶۰ هزار تومان شده است)؛ کود سیاه (فسفری) ۵۰ کیلویی ۶۵ هزار تومان بود شده ۴۲۵ هزار تومان و کود دی آمونیوم ۵۰ کیلویی پارسال ۲۲۰ هزار تومان بود و امسال ۵۹۵ هزار تومان شده است (قیمت آزاد آن ۶۰ هزار تومان گران‌تر است).

 

او اضافه می‌کند: سم گندم از ۲۲۰ هزار تومان به ۸۰۰ هزار تومان رسیده و تراکتور ۶۰ میلیون تومانی به ۱۶۰ میلیون تومان رسیده و آزاد آن ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان است و تریلر تراکتور از ۲۴ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان رسیده است؛ روند «نظم خود انگیخته بازار» بر تولید کشاورزی سایه افکنده است. کشاورزان برای امرار معاش، کود سهیمه خود را به دلالان می‌فروشند و باز مدتی بعد دوباره آن را با قیمت بالا از خود دلالان می‌خرند. یعنی مجبور «به ارزان بفروش و گران بخر» شده‌اند تا امورات زندگی به سختی بگذرد!

 

دست‌اندازی به صندوق تامین اجتماعی، منجر به بحران در بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور شده است؛ صندوقی که اگر اندوخته‌ای هم دارد، متعلق به کارگران و بازنشستگان است و یک بازنشسته بعد از سی سال کار و زحمت، نباید لنگ درمان باشد یا مجبور باشد کیلومترها راه برود تا به یک درمانگاه تامین اجتماعی در اهواز برسد!

 

این فعال کارگری در پایان می‌گوید: این مشتی از خروار واقعیت‌هایی است که جامعه ما را در خود فرو برده است. بازنشستگان، کارگران دیروز هستند که مدت ۳۰ سال کار تولیدی کرده‌اند و چرخ‌های اقتصادی – صنعتی کشور را چرخانده‌اند و کارمندان ۳۰ سال با کار خدماتی به جامعه خدمت کرده‌اند و فرهنگیان همین مدت را به پرورش و آموزش نسل آینده پرداخته‌اند. این بخش‌های فعال و زنده اجتماعی، امروز در بدترین شرایط اقتصادی بار بحران‌هایی را که سال‌های متوالی نئولیبرالیسم وطنی به جامعه تحمیل کرده است، تحمل می‌کنند. هر روز یک کالا از سبد نیاز‌های اولیه زندگی‌شان بیرون می‌رود. به این هم بسنده نکرده و همواره در حال تعدی به پس‌انداز تاریخی طبقه کارگر در صندوق تامین اجتماعی هستند. دست‌اندازی به صندوق تامین اجتماعی، منجر به بحران در بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور شده است. صندوقی که اگر اندوخته‌ای هم دارد، متعلق به کارگران و بازنشستگان است و یک بازنشسته بعد از سی سال کار و زحمت، نباید لنگ درمان باشد یا مجبور باشد کیلومترها راه برود تا به یک درمانگاه تامین اجتماعی در اهواز برسد!

 

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۸
0
2
بادرود فراوان سازمان تامین اجتماعی میباید پول خودرا از دولت پس بگیرد دوم طرح همسان سازی برای بازنشستگان اجرا کند
الان ما بازنشتگان کاسه گدایی دست مون چرا بایدحقوق ما کم باشه بااین همه گرانی دلسوز نداریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
ای همدرد رئیس یا وزیر رفاه همشون کارمندن به زبان با مان ولی دشمن قسم خورده کارگرهستند والا با پول ما برای کشوریها بذل بخشش نمیکردن این تظلمناها هم فقط برای تیتر شدن در بایگانهاست والا چندماه همش حرفشو میزنن ورسیده به آخر سال که موعد قانونی جلسه افزایشهاست در عرض ۹ماه ۳بار به هرنحوی برای کشوریها افزایش بود ولی برای ما یک بار آنهم آنقدر دررسانه ها گفتند که همه را شرمنده خودشان کردن. فقط بای دعا کنیم خلاص بشیم از دستشون
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
0
لطفا بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی را نکشید اینها نیز انسانند.شرم کنید.
بازنشسته
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
0
لازم نکرده فکری درمورد بازنشسته ها و کارگرها بکنید چون هر وقت خواستید فکری درمورد این بیچاره ها بکنید وضع بدتر شده که بهتر نمی شه بخدا همه جور ه امتحانتون رو پس دادید نمونه کار شما اینست که هروقت حرف حقوق میزنید همه چیز گران میشه بعد هرروز هم به بهانه ای باز گرانی و دوباره مناسبتی میخوادبشه باز گرانی پس اصلا لازم نیست که کاری کنیداگر راست میگید به هر بهانه ای گرانی نداشته باشیم مثل الان که خود بخود میوه ها گران هستند و حال که نزدیک شب یلدا است باز میخواهید گرانتر کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
0
بخدا ۹۰ درصد بازنشستگان کشوری هم همین مشکلات را دارند که آن ۱۰ درصد مرفه و بی درد هم در همه بیمه ها موجودنند
صالحی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
0
من بازنشسته اگرقراره ده هزارتومان بابت سخت وزیان اور اضافه کنند من حاضرم ده هزارتومان دیگر بزارم روی اون وبه دولت نیازمند که حتی به من بازنشسته یارانه نمیدهدکمک کنم شایدمشکل اون حل بشه مشکل من که با ده هزارتومان حل نمیشه
بازنشسته بدبخت تامین اجتماعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
0
من بازنشسته تامین اجتماعی حقوقم دومیلیون
دویست شصدهزارتومن هست ۸۰۰تومن اجاره خانه۴۶۰هزارتومن قسط بانک میدم.برام۹۰۰تومن
باقی میماندباچهارسرعایله چه جوری یک ماه با۹۰۰
تومن سرکنیم.به خاطرهمین مجبورم گدایی کنم دزدی کنم وکارهایه خلاف انجام بدم وگرنه بچه هام
ازگشنگی ازبین میرن.ومسولیت وگناه این کارهایه
خلاف این دولت ومسرلین نالایق هست خداازتون
نگذره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۰
1
0
ماهی زسرگندد.نی زدم فتنه از...بیخردی خیزد نی زخوم.ما که گنجشک نشین هم نیستیم تا چه رسد باز نشسته .ولی شما مسعولین هم اخر خواهید سوخت.که مارا بیچاره کردید.حضرت امام فرمودنندکارینکنیدکه مردم از شما رو برگردانند که ان روز انقلابی دگر است.....
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->