مرگ فجیع جوان ۲۳ ساله بر اثر متلاشی‌شدن خودرو ۲۰۷ (۱۸ آبان ۱۴۰۳) آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان مشکینی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تلاش مجلس برای ارتقای معیشت بازنشستگان و تامین امنیت شغلی کارگران فرمول دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چگونه محاسبه می‌شود؟ آتش‌سوزی یک واحد تجاری در خیابان شریعتی مشهد تصادف دو دستگاه پراید در سبزوار چهار مصدوم بر جای گذاشت (۱۸ آبان ۱۴۰۳) ماندگاری توده هوای سرد در خراسان‌رضوی اسامی جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز اعلام شد + عکس جان باختن راننده جوان در سانحه رانندگی بلوار توس مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) کشف بیش از ۳۷ کیلوگرم مواد افیونی در شهرک سیدی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) انفجار گاز در حسینیه ارشاد همدان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تصادف در صالح آباد خراسان رضوی پنج مصدوم برجای گذاشت حریق یک کارخانه در شهرک علم و فناوری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) نزاع دسته جمعی در کاشمر یک کشته و سه مجروح برجا گذاشت (۱۷ آبان ۱۴۰۳) اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است درباره وعده‌های غذایی متعادل و باکیفیت | تغذیه سالم، انسان سالم و زمین سالم داروهایی که جانتان را می گیرد اهدای ۵۰ سری جهیزیه به زوج‌های دارای معلولیت در مشهد مصرف کدام مکمل‌ها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؟ آزمون وکالت ۱۴۰۳ با استقبال بی‌نظیر ۸۷ هزار داوطلب برگزار شد شال‌پیچ‌های زورگیر در دام پلیس مشهد راز قتل مرد گمشده در رامسر | مقتول را کشتند و در بشکه آتش زدند ۵ روایت از  پرستارانی که  روز‌های سخت را صبورانه تحمل می‌کنند | سفیران مهر و ایثار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم هوای سرد تا اوایل هفته آینده رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت با یک موتور سیکلت خبر خوب وزیر علوم برای داوطلبان کنکور سراسری (۱۷ آبان ۱۴۰۳) والدین دختر رزمی‌کار که در یک باشگاه غیرمجاز در مشهد به قتل رسیده بود، از خونخواهی گذشتند + عکس خراسان رضوی در انتظار جمعه بارانی | بارش‌ها تا شنبه ادامه دارد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از تولید داروی ایرانی که عمر بیماران سرطانی را افزایش می‌دهد انزوای اجتماعی برای سالمندان مبتلا به انسداد مزمن ریه عوارض مرگبار دارد
سرخط خبرها

نگاهی به سرگذشت تولید واکسن آنفلوانزا

  • کد خبر: ۵۲۲۶۷
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۶
نگاهی به سرگذشت تولید واکسن آنفلوانزا
الگوی شیوع آنفلوانزا در سال ۱۹۵۷ به‌طرز عجیبی شبیه به الگوی همه‌گیری کروناست. موج جدید و کشنده‌ای از ویروس آنفلوانزا در آسیا ظاهر شد، در سراسر جهان تا ایالات‌متحده آمریکا گسترش یافت و شیوع یک همه‌گیری در جهان اعلام شد.

عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ الگوی شیوع آنفلوانزا در سال ۱۹۵۷ به‌طرز عجیبی شبیه به الگوی همه‌گیری کروناست. موج جدید و کشنده‌ای از ویروس آنفلوانزا در آسیا ظاهر شد، در سراسر جهان تا ایالات‌متحده آمریکا گسترش یافت و شیوع یک همه‌گیری در جهان اعلام شد. در فوریه سال ۱۹۵۷ ویروس جدید اولین‌بار در سنگاپور گزارش شد و سپس به هنگ‌کنگ راه پیدا کرد.



در ماه ژوئن همان سال این ویروس به آمریکا رسیده بود. بیشتر بیماران می‌توانستند ابتلا به آنفلوانزای آسیایی (نامی که بر این ویروس گذاشته شده بود) را از همان دقایق اولیه از پا‌های ضعیف، لرزی که آن‌ها را زمین‌گیر می‌کرد، گلودرد، آب‌ریزش بینی و سرفه تشخیص دهند.



این علائم با درد بدن در بزرگ‌سالان، سردرد در کودکان و به‌دنبال آن تب شدید همراه بود. خردسالان، به‌ویژه پسربچه‌ها، دچار خون‌ریزی بینی می‌شدند. علائم بیماری معمولا خفیف بود و بیماران پس از مدتی استراحت و با درمان‌های ساده برای ازبین‌رفتن تب بدنشان بهبود می‌یافتند، اما ۳ درصد از مبتلایان به نوع بدخیم آن دچار می‌شدند و ۰.۰۳ درصد از این افراد جان خود را از دست می‌دادند. ۵۰ درصد از این بیماران به ذات‌الریه و برونشیت گرفتار می‌شدند.



مجله لایف در سال ۱۹۵۷ اعلام کرد که دولت سریع‌ترین بسیج پزشکی علیه یک بیماری همه‌گیر را آغاز کرده است. رقابت برای درمان این بیماری در آوریل ۱۹۵۷ آغاز شد و ابتدا محققان آینده‌نگر از مرکز پزشکی «والتر رید» (بیمارستان نظامی نیروی زمینی آمریکا) کار روی تولید واکسن را آغاز کردند. این عکس‌ها روند جذاب تولید واکسن (تزریق یک ویروس منفرد به یک تخم‌مرغ) را ثبت کرده‌اند. پس از تکثیر ویروس در پوسته تخم‌مرغ، غشای جنینی را بیرون می‌آوردند، ویروس کشته می‌شد و از مایع تحت‌درمان به‌عنوان واکسن استفاده می‌شد.



اولین مجموعه از این واکسن‌ها زمانی‌که هنوز هوا گرم بود، در اواخر ماه اوت و اوایل سپتامبر عرضه شد. این واکسن به‌سرعت تولید شد، اما کل جمعیت دنیا را پوشش نمی‌داد و صددرصد نیز مؤثر نبود. اقداماتی مانند قرنطینه و ساخت بیمارستان‌های صحرایی که این روز‌ها برای همه‌گیری کرونا صورت می‌گیرد، برای شیوع آنفلوانزا در قرن بیستم انجام نشد. وقتی بچه‌ها به مدرسه برگشتند، تعداد بیماران آنفلوانزا چندبرابر شد.
 
در نوامبر همان سال، یک ژنرال جراح، لروی‌ای برنی، پیش‌بینی کرد که «همه‌گیری آنفلوانزا در ۶ هفته آینده شدیدتر می‌شود و سپس کاهش خواهد یافت.» فقط بخشی از پیش‌بینی برنی درست از آب درآمد. درحالی‌که به نظر می‌رسید همه‌گیری آنفلوانزا پس از روز «شکرگزاری» کاهش یافته است، این ویروس جان دوباره‌ای گرفت و موارد ابتلا در اوایل سال ۱۹۵۸ دوباره افزایش یافت. درنهایت بر اثر این همه‌گیری ۱۱۰ هزار نفر در ایالات‌متحده و ۱/۱ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را از دست دادند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->