استان خراسان رضوی می‌تواند قطب دوم و پیشرو در حوزه اقتصاد دیجیتال باشد خودرو و باز هم افزایش نجومی قیمت! تخلف کارگزاری‌ها و ۲ بانک | کارت‌بانکی کارگزاری‌ها قانونی است؟ رئیس دانشگاه فردوسی مشهد: دانشجویان افغانستانی نخبه‌ترین دانشجویان بین‌المللی ما هستند ۴۶.۲ میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد (۳ آذر ۱۴۰۳) وزارت کار معافیت‌های مالیاتی کارگران را ابلاغ کرد روش دریافت خسارت از صنعت برق چگونه است؟ سکوت، واکنش وزارت نفت به قیمت تمام‌شده بنزین طلا در مشهد چند؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) هوای بهاری بورس در آخرین ماه پاییز | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۳ آذر ۱۴۰۳) جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد + عکس (۳ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ آذر ۱۴۰۳) | هایما S۵ یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ آذر ۱۴۰۳) | شاهین ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شد افزایش ۳۸درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز ۱۴۰۳ آغاز ثبت‌نام هشتمین دوره آزمون بخش خصوصی (۳ آذر ۱۴۰۳) آیا مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) ورود بانک ملی در سیستم پرداخت جایگاه‌های سوخت، انحصار بانک ملت را می‌شکند؟ چگونه از بورس، شمش نقره خریداری کنیم؟ دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۳ آذر ۱۴۰۳) | طلا ۴.۶ میلیون تومان شد خبر خوب برای زنان سرپرست‌خانوار | سال آینده، زنان سرپرست‌خانوار بیمه می‌شوند سخنگوی رزمایش عملیاتی «شهدای امنیت» از هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان خبرداد قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه آذر ۱۴۰۳ اعلام شد +جدول رشد دلار نیما ادامه یافت | نرخ امروز، ۵۱ هزار و ۲۹۹ تومان (۳ آذر ۱۴۰۳) تورم خوراکی‌ها در خراسان رضوی بیشتر از میانگین کشوری اطلاعیه مهم سایپا از آغاز عرضه محصولات از هفته دوم آذرماه ۱۴۰۳ | مشتریان جدید امکان ثبت‌نام خواهند داشت سایپا لیست جدید قیمت خودرو‌ها را اعلام کرد (۳ آذر ۱۴۰۳) تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت باید «طرح کالابرگ الکترونیکی» را اجرا کند واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم‌بازاری آغاز شد | هر کیلو برنج چند؟
سرخط خبرها

خبر خوب برای جاماندگان سهام عدالت

  • کد خبر: ۵۲۵۲۹
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
  • ۳
خبر خوب برای جاماندگان سهام عدالت
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: سهام عدالت پس از تأیید شورای نگهبان به همه جاماندگانی که جزء شش دهک پایین جامعه هستند ارائه خواهد شد.

به گزارش  شهرآرانیوز، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسوین اقتصادی مجلس شورای اسلامی در برنامه «بدون توقف» که از شبکه ۳ سیما پخش شد، در خصوص برنامه‌های مجلس برای جاماندگان سهام عدالت گفت: علی‌رغم اینکه این واگذاری از سال ۸۵، ۸۶ انجام گرفته، اما تعداد زیادی هستند که جزء مستحق‌ترین افراد بوده‌اند و از این سهام جا ماندند، مثل تحت‌پوشش‌های کمیته امداد یا سازمان بهزیستی.

 

وی افزود: براساس آماری که گرفتیم حدود یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از افراد کمیته امداد که بخشی از آن‌ها از روز اول جا مانده‌اند و برخی در طول مسیر اضافه نشدند و حدود دومیلیون و ۳۰۰ هزار نفر هم از تحت‌پوششان بهزیستی در زمان حاضر فاقد سهام عدالتند، در جلسه کمیسیون اقتصادی بحث کردیم طرح جاماندگان سهام عدالت تدوین شد، در صحن اعلام وصول شد، به کمیسیون آمد چند جلسه روی آن کار کردیم و جمع‌بندی ما این بوده است که سهام عدالت به دهک‌های کم‌درآمد به‌ویژه جاماندگان نهاد‌های حمایتی مثل کمیته امداد و سازمان بهزیستی با این اولویت واگذار شود، با هماهنگی مرکز پژوهش‌ها و دولت نهایتاً طرح را تصویب کردیم که گزارش به صحن علنی رفته و در دستور کار صحن علنی است، پس قولی که ما به مردم دادیم انجام شده است و ان‌شاءالله این سهام پس از تأیید شورای نگهبان به همه افرادی که جزء شش دهک پایین جامعه هستند ارائه خواهد شد.

 

وی در ادامه افزود: در خصوص طرح مالیات بر خانه‌های خالی هم اشکالاتی را شورای نگهبان وارد کرد که در فاز اول و دوم اصلاحات انجام شد و هم‌اکنون این طرح نیز در دستور کار صحن علنی قرار دارد، پس سه طرح سهام عدالت، مالیات بر عائدی و همچنین مالیات بر خانه‌های خالی در فرآیند کاری مجلس است.

 

این نماینده مجلس یازدهم در پاسخ به این سؤال که «چه ظرفیتی‌هایی داریم که می‌توانیم برای رسیدن به اقتدار اقتصادی استفاده کنیم؟» تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌ها توانمندی‌های ما در حوزه زیرساخت‌های موجود کشورمان است که به این‌ها در اقتصاد می‌گویند ظرفیت‌های نسبی، یکی هم می‌گویند خلق مزیت، خلق مزیت‌های نسبی ما مثلاً انرژی، دریا و معادن ماست، برای تولید ثروت در اقتصاد در تمام دنیا به دو روش عمل می‌کنند؛ استفاده از مزیت‌های نسبی و استفاده از رویکرد‌های مبتنی بر علم و دانش و ظرفیت نیروی جوان کشور که به آن می‌گویند خلق ثروت، اقتصاد ما در دهه‌های اولیه بعد از انقلاب به‌سمت استفاده از مزیت‌های نسبی رفته است، مثلاً اگر در نفت ورود کردیم فقط نفت خام را فروختیم، در معدن هم به همین شکل، این ظرفیت‌ها به‌شکلی بوده است که ما امروز یکی از صادرکنندگان مطرح در این حوزه در دنیا به‌شمار می‌آییم، اما این صادرات فقط در حوزه محصولات واسط است.

 

پورابراهیمی اضافه کرد: یعنی محصول نهایی تولید نکردیم، سنگ‌آهن را گرفتیم، قبلاً سنگ‌آهن به‌صورت کنسانتره صادر می‌شده است حالا جلوی آن را گرفتیم عملیات گندله‌سازی روی آن انجام می‌شود، یعنی فرآوری می‌شود حالا ارزش افزوده در انتهای این چرخه با رویکرد علم و دانش برای اقتصاد بسیار زیاد است، که این‌ها حلقه‌های مفقوده ماست، بخش‌هایی از این اقتدار اقتصادی برمی‌گردد به کامل کردن این چرخه تولید، به‌نوعی محصولات بسیاری در کشور خام‌فروشی نوع دوم می‌شود که اگر فرآوری روی آن‌ها ایجاد شود، چند برابر ثروت و ارزش افزوده برای کشور خواهد داشت.


نکته دیگر این است که همین ظرفیتی که ما استفاده می‌کنیم ۱۰ درصد ظرفیت‌های معدنی کشور است و هنوز ۹۰ درصد این ظرفیت استفاده نشده است، این‌ها مزیت‌های نسبی است، در حوزه نفت اخیراً مواجه شدیم با بحث تحریم‌ها، در همین شرایط در صادرات فرآورده تحریم نیستیم، یعنی در مشتقات نفتی تحریم نیستیم، به دوستان دولت می‌گوییم "پس شما چه‌کار می‌کردید، شما که ۷، ۸ سال است مسئولیت دارید وقتی در اینجا تحریم نیستید چرا پالایشگاه‌های داخلی را فعال نکردید، چرا پالایشگاه‌های کوچک را عملیاتی نکردید، چرا ظرفیت اقتصاد ما فقط دومیلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز است که ما فقط بتوانیم پاسخگوی داخل کشورمان باشیم؟ ".

 

پورابراهیمی همچنین عنوان کرد: و بعد مسیر‌های مرزی ما، کشور‌های همسایه و ظرفیت‌های اقتصادی که داریم ما فقط کافی است که از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم، پالایشگاه نساختند، چون گفتند "این صنعت آلوده است و پالایشگاه‌ها موجب آلودگی می‌شود"، در حالی که امروز می‌توان با روش‌ها، دانش و تکنولوژی‌های جدید دنیا این کار را انجام داد، وقتی صادرات نفت ما تحریم است و صادرات فرآورده تحریم نیست، کافی بود منطق داشتیم برنامه‌ریزی می‌کردیم، ظرفیت‌سازی برای صنایع مرتبط با فرآوری محصولات مرتبط با نفت و گاز انجام می‌دادیم و با این روش از ارزش افزوده بیشتری هم برخوردار می‌شدیم، این‌ها ظرفیت اقتصاد ماست، این‌ها اقتدار اقتصادی ماست که چندین برابر درآمد ارزی هم داشت.

 

وی با ابراز اینکه "اخیراً دولت به ما گفت «می‌خواهیم انتشار اوراق انجام دهیم» "، توضیح داد: اوراق سلف نفتی نوعی استقراض است یعنی وزارت نفت برای اینکه پروژه‌هایش را عملیاتی کند از بازار سرمایه استقراض می‌کند و با سررسید‌های دوساله، سه‌ساله بازپرداخت را با سود مشخصی انجام می‌دهد، ما به دولت پیشنهاد دادیم "اگر می‌خواهید در راستای اوراق سلف نفتی واقعی عمل کنید بگویید ما نفت را در قالب اوراق به مردم می‌فروشیم، اما مردم در سررسید می‌توانند این را تحویل دهند یا صادر بکنند"، گفتند "اگر صادرات با مشکل مواجه شد چه‌کار کنیم؟ "، گفتیم "ظرفیت پالایشگاه‌های داخلی را افزایش دهید"، ظرفیت پالایشگاه‌های داخلی هم همان ظرفیت فراوری، دور زدن تحریم صادرات نفت و ایجاد ارزش افزوده است، تا به دولت این را پیشنهاد کردیم گفتند "سخت است، این ظرفیت نیست"، آقای وزیر نفت آمدند داخل جلسه که ببینیم این مقدار چقدر است، با هزار بدبختی دیدیم می‌توانیم ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه مازاد بگیریم که در مازاد امکان عرضه را داشته باشیم.

 

نماینده مردم کرمان در مجلس در ادامه تصریح کرد: خوب مسلم است که اوراق سلف نفتی با این نگاه و تفکر عملیاتی نمی‌شود، زمانی عملیاتی می‌شود که بگوییم "اگر ما در کشور حتی نتوانستیم صادرات انجام دهیم قادریم کاری کنیم که کسی که برگه اوراق دارد اگر می‌تواند صادرات انجام دهد و اگر نتوانست آن را تحویل پالایشگاه‌های داخلی دهد"، این‌ها موضوعاتی است که نشان می‌دهد ظرفیت‌های ما چگونه است. اگر این موارد را که منجر به توانمندی ما می‌شود لیست کنیم در حوزه نفت و گاز، معدن، اقتصاد دانش‌بنیان، ظرفیت‌های مخفی مثل مالیات، اصلاح ساختار بانکی و بسیاری دیگر خواهد بود.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان در خصوص برنامه‌ها و اقدامات مجلس برای بهبود اوضاع اقتصادی گفت: یکی از موضوعات اقدامات کوتاه‌مدتی بود که باید انجام می‌شد که نمونه آن بحث مالیات بر خانه‌های خالی بود که به‌زودی قانون آن ابلاغ می‌شود، موضوع طرح معیشتی که امیدواریم با توافق دولت بتوانیم برای بازه زمانی کوتاه‌مدت آن را عملیاتی کنیم، واگذاری سهام عدالت، یک‌سری موضوعات محوری و میان‌مدت هم وجود دارد که حوزه زیرساخت‌های ما برای تصمیم‌گیری را فراهم می‌کند، که از آن جمله طرح قانون مبارزه با قاچاق و ارز است که چندبار این قانون نوشته شده بود، اما مشکلاتی داشت که این قانون اصلاح شده و ۹۰ درصد مشکلات قانون مبارزه با کالا و ارز در این اصلاحیه برطرف شده است، این را من از مهم‌ترین و بهترین کار‌های کارشناسی می‌دانم که در مجلس انجام شده است و این خبر خوب را می‌دهم که مشکلات امروز قاچاق کالا و ارز با اصلاح قانون جدید قابل رفع است، تولیدکنندگان امیدوار باشند، تمام تلاش‌مان را کردیم که منافذ را ببندیم. این قانون ظرف یکی، دو ماه آینده به‌عنوان یک کار مهم در مجلس یازدهم عملیاتی خواهد شد.

 

       آخرین اخبار درباره سهام عدالت را در شهرآرانیوز بخوانید

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
0
1
آقای پور ابراهیمی خدا خیرتان بدهد شما مرد عمل هستید لطفا هر چه زودتر سهام عدالت بهزیستی رو بدین
عینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
0
0
ترا به شرفتان من جامانده سهام عدالتم من از قلم نندازین
اسد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۶
0
0
سلام تورو خدا ما از سهام جاماندیم از قلم نندازین با یه بچه ی معلول
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->