قیمت امروز موبایل‌های پرفروش در بازار مشهد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ممنوعیت‌های واردات تلفن همراه برداشته شده است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | رشد دلار به کانال ۸۳ هزار تومان کمیسیون اصل نود پیگیر تسریع در واگذاری زمین به مردم | اجرای برنامه هفتم و قانون جوانی جمعیت در واگذاری زمین باید جدی‌تر پیگیری شود هشدار به مشترکان پرمصرف برق: صدور قبض ۲ بار در ماه قیمت مرغ در خرده‌فروشی‌ها به کیلویی ۱۰۵ هزارتومان رسید تداوم اجرای طرح کالابرگ ضرورتی انکارناپذیر برای حمایت از دهک‌های پایین صعود طلا در مشهد به کانال جدید (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) حداقل درآمد برای حذف یارانه نقدی چقدر است؟ هزار و ۲۵۰ تن مرغ گوشتی از تولیدکنندگان خراسان رضوی به صورت حمایتی خریداری شد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) چرا مشهد با افت فشار آب مواجه شده است؟ کدام کارگران قرارداد دائم می‌شوند؟ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد کامیون‌داران خراسان رضوی: اجازه نخواهیم داد از ناحیه حمل و نقل جاده‌ای به ایران آسیبی برسد میوه امروز در تره‌بار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) توقف ۵ساعته پرواز‌های فرودگاه مهرآباد در چهاردهم خرداد ۱۴۰۴ + علت اطلاعیه بانک مرکزی درباره وضعیت بانک آینده قیمت‌ها در بازار طلا و سکه همچنان نزولی است (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) واگذاری ۵۹ هزار زمین به خانوار‌های دارای ۳ فرزند و بیشتر نان آزادپز مشهد در تنور گرانی، مسئولان در صف تأیید و تکذیب جدایی اشتغال از تولید در خراسان رضوی| بررسی روند تغییر سهم اشتغال در گروه‌های خدمات، کشاورزی و صنعت استان از سال ۹۶ تغییر نرخ بیکاری و مشارکت اقتصادی در سال ۱۴۰۳ رشد روزانه ۵ درصدی سفر باری از مبادی شهر‌های استان خراسان رضوی (۹ خرداد ۱۴۰۴) معاون وزیر راه از اصلاح جدول سوخت کامیون‌داران خبر داد + جزئیات پیگیری برای افزایش نرخ حمل کالا بر اساس تن بر کیلومتر چه مقدار بیت‌کوین برای استخراج باقی مانده است؟ حجم مبادلات تجاری ایران و عمان چقدر است؟ نرخ بهره بین‌بانکی افزایش یافت (۸ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت میوه‌ در بازار نسبت‌به سال گذشته

  • کد خبر: ۵۲۸۲۲
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت میوه‌ در بازار نسبت‌به سال گذشته
با اینکه این روز‌ها طبق روال هرسال با نزدیک‌شدن به شب یلدا باید شاهد تکاپو و رونق بازار میوه و تره‌بار باشیم، بررسی‌های میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که شرایط فعلی بازار میوه، نه سفره شب یلدای خانوار را پر می‌کند نه جیب میوه‌فروش را. این بررسی‌ها از افزایش بیش از دوبرابری قیمت سبد میوه خانواده‌های ایرانی در شب یلدای امسال نسبت‌به سال گذشته نشان دارد.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ با اینکه این روز‌ها طبق روال هرساله با نزدیک شدن به شب یلدا باید شاهد تکاپو و رونق بازار میوه و تره‌بار باشیم، بررسی‌های میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که شرایط فعلی بازار میوه، نه سفره شب یلدای خانوار را پر می‌کند نه جیب میوه‌فروش را. این بررسی‌ها نشان از افزایش بیش از دوبرابری قیمت سبد میوه خانواده‌های ایرانی در شب یلدای امسال نسبت‌به سال گذشته دارد. هندوانه و انار به‌عنوان میوه‌های اصلی این سبد، به‌طور متوسط بیش از دوبرابر افزایش قیمت یافته‌اند.

بر این اساس در حالی که قیمت هر کیلو انار شب یلدای پارسال ۷ هزار تومان بود امسال قیمت این میوه به بیش از ۱۶ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت مرکبات نیز رشد زیادی را تجربه کرده‌است. بر این اساس در حالی که پرتقال در سال گذشته کیلویی ۳۷۰۰ تومان و نارنگی ۶۶۰۰ تومان بود امسال قیمت این دو به ترتیب به ۱۵ هزار تومان و ۱۱ هزار تومان رسیده است. قیمت موز نیز از کیلویی ۱۳ هزار تومان در سال گذشته، امسال به بیش از ۳۰ هزار تومان رسیده است.

برای بررسی وضعیت بازار سری به خرده‌فروشان میوه‌وتره‌بار زدیم تا شرایط فعلی بازار را با سال‌های گذشته مقایسه کنیم. در گپ‌و‌گفت‌های متعدد پس از فاکتور گرفتن مشکلاتی ازقبیل افزایش هزینه حمل‌ونقل و نیروی انسانی، بیشتر فعالان این حوزه، بازار را سنگین‌تر از سال‌های گذشته ارزیابی می‌کنند.
 
یکی از فروشندگان میوه در خیابان دستغیب به خبرنگار ما می‌گوید: «قیمت‌ها با نزدیک شدن به شب یلدا، فضایی شده است و از آن‌طرف، مردم قدرت خرید ندارند. هرساله این روز‌ها اوج کار ما بود، اما حالا بازار آن‌قدر سنگین است که مردم بی‌خیال خرید میوه شده‌اند». شرایط فعلی بازار میوه را با رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد درمیان می‌گذاریم تا برخی از علل سنگینی بازار میوه را در این شرایط جویا شویم.


کمبود چند قلم میوه

حیدر ساکن با اشاره به اینکه هم‌اکنون قیمت میوه‌ها روند ثابتی به خود گرفته است، به خبرنگار ما می‌گوید: با ادامه این شرایط، انتظار می‌رود قیمت انواع میوه در روز‌های آینده و با نزدیک شدن به شب یلدا کاهشی شود، با این حال متاسفانه قدرت خرید مردم به‌شدت کاهش پیدا کرده است و به همین دلیل، خریدوفروش میوه در بازار داخلی به شکل چشمگیری کم شده است.
 
ساکن با بیان اینکه از نظر فراوانی انواع میوه در بازار با مشکلی مواجه نیستیم، می‌افزاید: با این حال در چند قلم میوه مانند پرتقال و انار برخلاف ذخیره‌سازی‌های فراوان به‌دلیل اینکه صادراتی هستند، مقدار اندکی کمبود داریم و از هفته‌های گذشته، قیمت این محصولات نسبت‌به قیمت متعارف، بیشتر شده است که ناشی از صادرات آن‌هاست. هم اکنون قیمت انار در میدان بار حول‌وحوش ۱۵ هزارتومان است.

وی با تاکید بر اینکه عرضه‌کنندگان همه ذخیره خود را روانه بازار کرده‌اند، ادامه می‌دهد: بی‌شک صادرات در افزایش قیمت‌ها در بازار موثر است، اما پیش‌بینی می‌کنیم روز‌های آینده، روندی کاهشی در قیمت میوه‌ها داشته باشیم؛ هرچند متاسفانه بازار داخلی شرایط سنگینی را پشت‌سر می‌گذارد.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در پاسخ به این سوال که کاهش استقبال از خرید میوه با قیمت‌های نجومی، تأثیری بر کاهش قیمت‌ها خواهد گذاشت یا خیر، می‌گوید: تاجر‌های خارجی این کاهش استقبال و عرضه داخلی میوه را جبران خواهند کرد. وی می‌افزاید: فعلا صادرات بر قیمت میوه‌ها تأثیر گذاشته است، زیرا هنوز زمان زیادی از ذخیره‌سازی محصولات پاییزی نگذشته است و کشش بازار برای صادرات در روز‌های آینده، به‌دلیل نزدیکی به ماه ژانویه، کاهش می‌یابد.


میوه در سال جدید میلادی ارزان می‌شود

ساکن، افزایش صادرات میوه در هفته‌های اخیر را به‌دلیل نزدیکی به آغاز سال نو میلادی به‌ویژه در کشور‌های آسیای میانه، روسیه و کشور‌های جنوب‌شرقی آسیا، منشأ اوج‌گیری قیمت‌ها می‌داند و می‌افزاید: با ورود به ماه ژانویه، صادرات میوه به این کشور‌ها به‌صورت موقت کاهش می‌یابد. وی با بیان اینکه این موضوع به‌تدریج باعث کاهش قیمت میوه در بازار داخلی می‌شود، ادامه می‌دهد: زمان و عمر محصولات پاییزی رو به اتمام است و در روز‌های آینده، این میوه‌ها کیفیت صادراتی خود را از دست خواهند داد و عرضه داخلی آن‌ها زیاد می‌شود و بی‌شک شاهد کاهش قیمت‌ها خواهیم بود.

او تاکید می‌کند: زمانی که در این شرایط خاص کشور به‌دنبال ارزآوری باشیم، با چنین تبعاتی مواجه خواهیم بود و با اینکه در توزیع، ذخیره‌سازی و حمل‌ونقل میوه، بیشتر از متوسط جهانی هزینه کردیم که قیمت محصولات را افزایش می‌دهد، در مقابل کاهش ارزش پول ملی، صادرات این محصولات را توجیه‌پذیر می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->