افزایش قیمت تلفن همراه در بازار موبایل مشهد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) نحوه فعالیت میادین تره‌بار مشهد در روز تاسوعا و عاشورای حسینی اعلام شد روغن به‌زودی به صورت انبوه توزیع می‌شود حمایت‌های بی‌نتیجه از بورس | بازار سرمایه برای چهارمین روز ریزش کرد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) بیمه بیکاری شامل کارگرانی که در اثر جنگ از کار بازمانده‌اند، می‌شود؟ آغاز حمایت از سهامداران خرد در بازار سهام طلا در مشهد به ۷.۵ میلیون تومان رسید (۱۰ تیر ۱۴۰۴) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ تیر ۱۴۰۴) | صعود قیمت دلار ادامه یافت وزیر اقتصاد: حمایت از بورس از اولویت‌های وزارت اقتصاد است سفر از فرودگاه مشهد به ۱۲ مقصد خارجی و ۳ مقصد داخلی+ جزئیات (۱۰ تیر ۱۴۰۴) مبلغ یارانه نقدی دهک‌های یکم تا دهم مشخص شد + جزئیات جدول زمانی پرداخت مطالبات کارکنان مخابرات به تصویب برسد قیمت جهانی نفت امروز (۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | برنت، ۶۶ دلار و ۴۹ سنت تأمین ۹۳ هزار قطعه زمین برای طرح جوانی جمعیت در کشور طلای جهانی صعودی شد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) عضو کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی: ارائه کالابرگ به مردم به‌هیچ‌وجه نباید متوقف شود بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۱۰ تیر ۱۴۰۴) | گوشت قرمز و مرغ کمی ارزان‌تر شد امیدواری به رشد بورس در روز‌های آینده | تأکید پزشکیان بر ساماندهی اوضاع نابسامان بورس پیش‌فروش بلیت اربعین ۱۴۰۴ از ۲۵ تیرماه آغاز می‌شود قیمت امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) | سبزی در مشهد کیلویی چند؟ خروج سوداگران از بازار خودرو | تعادل در بازار خودرو در چه صورتی امکان‌پذیر است؟ خراسان‌رضوی در مسیر توسعه صنعتی تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرار دارد (۹ تیر ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و دلار (سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴) برقراری ۲ پرواز فوق‌العاده هما در مسیر مشهد به دبی و برعکس پیش بینی بورس (سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ اقدام نمادین وزیر نیرو برای نصب پنل خورشیدی +فیلم خروج گسترده اتباع غیرمجاز از کشور چه تأثیری بر بازار مسکن خواهد داشت؟
سرخط خبرها

چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد

  • کد خبر: ۵۲۹۵۷
  • ۲۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
مدت‌ها پیش از ظهور چاپخانه‌های رایانه‌ای و کامپیوتر‌هایی که روزنامه‌نگاران را قادر می‌سازد نوشته‌های خود را تنظیم و آماده کنند، تولید روزانه خبرنامه‌ها، یک فرایند دستی و بسیار دشوار بود.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ مدت‌ها پیش از ظهور چاپخانه‌های رایانه‌ای و کامپیوتر‌هایی که روزنامه‌نگاران را قادر می‌سازد نوشته‌های خود را تنظیم و آماده کنند، تولید روزانه خبرنامه‌ها، یک فرایند دستی و بسیار دشوار بود. در سپتامبر سال ۱۹۴۲، مارجوری کالینز، عکاس دفتر «اطلاعات جنگ»، از دفاتر روزنامه «نیویورک تایمز» واقع در میدان «تایمز» بازدید کرد. در آنجا کالینز همه مراحل درهم‌وبرهم و دستی چاپ روزنامه «نیویورک تایمز» را با دوربینش ثبت کرد. این مراحل که شامل دریافت و دسته‌بندی خبر‌های جدید از طریق تلگراف، ویرایش، بازنویسی، تنظیم و چاپ بود، همگی در مهلتی بسیار کوتاه که همیشه رو به پایان بود، انجام می‌شد.
 
 
«هات تایپ» (اصطلاحی که برای روش حروف‌چینی با فلزات داغ استفاده می‌شد) در قرن نوزدهم اختراع شده بود. دستگاه‌های حروف‌چین (معروف به ماشین «لاینوتایپ») خطوط متن را با استفاده از حروف برنجی ایجاد می‌کردند، سپس با ریختن سرب مذاب به داخل قالب آماده خطوط، صفحاتی به‌دست می‌آمد که برای چاپ کتاب و روزنامه استفاده می‌شد. پس از این مراحل، صفحات درون مخزن‌هایی که به «هِل‌باکس» (جعبه جهنمی) معروف بود، ریخته می‌شد و سرب مذاب برای استفاده دوباره آماده بود.
 
این فناوری قدیمی با توانایی ریخته‌گری یک خط کامل، در آن زمان نسبت به روش‌های پیش از خود چندین مزیت داشت: تعداد نیروی کار را برای تنظیم خطوط کاهش می‌داد و برای هر نوبت چاپ، قالب‌های جدیدی می‌ساخت. ماشین‌های لاینوتایپ هر خط را در یک قطعه یکپارچه و مقاوم ریخته‌گری می‌کرد و این برای چاپ سریع روزنامه بسیار ارزشمند بود. از اواخر قرن نوزدهم استفاده از این فناوری، استاندارد چاپ برای شمارگان بالا به حساب می‌آمد، اما سرانجام با ورود مدل‌های الکترونیکی و نوری در دهه‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ به فراموشی سپرده شد.
 
 
آماده‌سازی صفحه اخبار ورزشی «نیویورک‌تایمز» در اتاق حروف‌چینی.
 
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
 
در اتاق حروف‌چینی، یک اپراتور اخبار را برای ماشین لاینوتایپ ثبت می‌کند. ماشین لاینوتایپ قطعات فلزی خطوط را ریخته‌گری و برای چاپ آماده می‌کرد.
 
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
 
صفحات منحنی شروع به غلتیدن می‌کنند و حروف روی کاغذ چاپ می‌شود.
 
 
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
 
ابتدا صفحات حروف‌چینی‌شده به‌وسیله دستگاهی به‌صورت منحنی درمی‌آمدند و سپس داخل دستگاه چاپ قرار می‌گرفتند.
 
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->