پردرآمدترین شغل‌های آزاد ایران کدامند؟ پیش‌بینی قیمت دلار دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۴ خانوار‌ها برای مصرف اعتبار مرحله چهارم کالابرگ تا چه زمانی مهلت دارند؟ رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی: استان باید در حوزه نشان‌دار کردن مالیات‌ها پیشگام و پیشرو باشد رئیس اتاق اصناف مشهد: در چند سال اخیر به شهرک‌های صنفی توجه نشده است آغاز واردات روغن خام با ارز ترجیحی از ۲۲ شهریور تکمیل ۱۳۲۳ پروژه کشوری در طرح نشان‌دارکردن مالیات در سال ۱۴۰۳ بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | افت قیمت خانواده پژو افزایش ۱۹ درصدی پرداخت مالیات توسط مردم در خراسان رضوی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی اعلام شد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | افت ۴۰ میلیونی هایما ۸S کاهش رضایت فعالان اقتصادی از عملکرد دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی فردا (۱۷ شهریور ۱۴۰۴)؛ چهارمین مرحله پیش فروش سکه رونمایی از پویش مالیاتی «من انتخاب می‌کنم» | تکمیل ۴۱ پروژه استان خراسان رضوی با اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد تومان + فیلم قیمت حبوبات از ابتدای مهر ماه کاهش خواهد یافت خسارت ۱۰ همتی قطع برق در ۵ ماه گذشته از سال‌ ۱۴۰۴ برای کشاورزان خراسان رضوی سبقت تقاضا از عرضه در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) بررسی وضعیت بلیت هواپیما تهران به مشهد در آستانه ولادت پیامبر اکرم (ص) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | نوسان اندک در کانال ۱۰۲ هزار تومان مدیر پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد سرخس: در ذخیره‌سازی گاز جلوتر از برنامه هستیم بی‌ثباتی، این بار در بازار گوشت قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) دلار در مشهد کانال عوض کرد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) بررسی ظرفیت های همکاری اقتصادی خراسان رضوی با چین | فرصت چینی برای اقتصاد خراسان واریز مرحله چهارم کالابرگ الکترونیک دهک‌های اول تا سوم چهارشنبه ۱۹ شهریور | دهک‌های ۴ تا ۷ چه زمانی واریز می‌شود؟ مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ به شبکه فیبر نوری متصل می‌شود | ۵ همت اعتبار جدید برای تکمیل پروژه مشهد
سرخط خبرها

کرونا و آثار اقتصادی

  • کد خبر: ۲۵۶۶۰
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
کرونا و آثار اقتصادی
سعید لیلاز - روزنامه‌نگار و تحلیلگر اقتصادی
با شیوع کرونا آسیب‌های جدی به اقتصاد ایران وارد شده؛ آسیب‌هایی که طبقات فرودست شهری و نه روستایی را بیشتر تحت‌تأثیر قرار داده است. این موضوع هم خطرناک است و هم آسیب زیادی به‌همراه دارد. در فروردین امسال شاهد آثار آسیب‌های ناشی از کرونا و تورم قیمت مواد غذایی بودیم؛ متوسط رشد قیمت این کالا‌ها بیش از ۵ درصد بود که نشان می‌دهد طبقات فرودست فشار مضاعفی را تحمل کردند. از طرفی درآمد این قشر کم شد و از سوی دیگر هزینه‌هایشان به‌شدت افزایش پیدا کرد. البته این آسیب در ایران خیلی کمتر از دیگر کشور‌ها بود. تصور این است که بعد از ماه رمضان یا حداکثر از ابتدای تابستان بازسازی اقتصاد کشور آغاز و این آسیب‌ها نه به‌صورت کامل بلکه تا حد زیادی جبران شود.
امسال رشد اقتصادی ایران نیز صفر یا یک‌درصد مثبت خواهد بود. در شهر‌های بزرگ شاهد مقوله حاشیه‌نشینی هستیم؛ به‌ویژه در مشهد که وخیم‌ترین وضعیت را از این نظر دارد. حاشیه‌نشینی در مشهد گسترده‌تر از دیگر شهر‌های ایران است و همین موضوع این الزام را ایجاد می‌کند که دستگاه‌های حکومتی و نه‌فقط دولتی و به‌ویژه ارتش و سپاه که عملکرد مثبتی در ۲ ماه گذشته داشته‌اند، توجه خود را به اقشار فرودست به‌ویژه در حاشیه شهر‌ها معطوف کنند. ما هنوز هم که هنوز است آثار اقتصادی بحران کرونا در طبقات فرودست را نه می‌دانیم و نه این بحران‌ها به‌صورت کامل تأثیر خود را گذاشته‌اند. در این شرایط وقتی ذخیره بسیار اندک این خانواده‌ها به‌پایان برسد، در معرض گرسنگی و تلف‌شدن قرار خواهند گرفت.
تشکیل قرارگاه امام‌حسن (ع) سپاه حرکت دقیق، بموقع و سنجیده‌ای است که باید تقویت شود. در همین راستا پیشنهاد می‌کنم موکب‌های اربعین را به‌ویژه در حاشیه شهر‌ها به‌صورت سازمان‌یافته راه‌اندازی کنند. این‌ها موکب‌هایی هستند که امکان سازمان‌دهیشان در این مناطق وجود دارد. این مراکز با توزیع غذا به‌صورت خشک یا پخته‌شده، می‌توانند مقدار زیادی از بحران واردآمده به حاشیه‌نشینان را جبران کنند.
در پایان توجه همه دستگاه‌ها اعم از دولتی، حکومتی، سازمان‌های بخش‌عمومی مانند شهرداری‌مشهد و آستان‌قدس‌رضوی را به محرومان جلب می‌کنم، زیرا در حال حاضر مهم است که نگذاریم کسی در معرض گرسنگی قرار بگیرد. این موضوع باید اولویت همه ایرانی‌ها باشد تا پس از این مرحله و در مرحله بعدی به توان‌بخشی اقتصادی اقشار آسیب‌دیده پرداخته و شغل‌هایشان احیا شود که این موضوع هم باید بعد از عید فطر آغاز شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->