کالاهای گمرک شهید رجایی تا ۲۴ ساعت آینده ترخیص می‌شود پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)| اصلاح هیجانی ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی رشد کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرانی در خانواده کوییک و شاهین دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود پرمصرف‌ها منتظر قبوض میلیونی باشند آسان‌شدن جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید انهدام ۸۳ تن کالای غیرقابل مصرف در انبارهای اموال تملیکی خراسان رضوی چه کالا‌هایی در بندر شهید رجایی سوختند؟ نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند فشار فروش در بورس | خروج سنگین پول حقیقی از بازار (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی ایران پنجمین مصرف‌کننده بزرگ طلا در جهان است توجه ویژه به تأمین مواد اولیه داخلی برای کاهش هزینه‌های تولید در خراسان رضوی نوسانات طلا، بازار را دچار التهاب کرد | مشهد، قطب جدید طراحی طلا در کشور پرواز قیمت طلا در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود دلار به کانال ۸۴ هزار تومان آغازبه‌کار نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگ‌ها از ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مشهد قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تعداد کل شرکت‌کنندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد کاهش ۵۰ درصدی قیمت تخم مرغ | قیمت مصوب هفته آینده اعلام می‌شود (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهم ۸ درصدی گمرک شهید رجایی از کل واردات کالا‌های اساسی هشدار شرکت توانیر درباره قطعی برق قیمت طلای آب‌شده پشت مرز سرنوشت‌ساز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شهید رجایی بعد از حادثه انفجار در این بندر بررسی وضعیت پرواز‌های مشهد به بندرعباس، یک روز پس از حادثه بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز بخشش جرائم بیمه شخص ثالث از امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رونق به بازار فرش دست‌باف برگشت

  • کد خبر: ۵۳۵۰۵
  • ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۸
رونق به بازار فرش دست‌باف برگشت
عامل توسعه شبکه ملی دست‌بافته‌های داری خراسان رضوی گفت: شاهد رونق دوباره بازار فرش دست‌باف هستیم و پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آینده بازار داخلی و خارجی فرش دست‌باف بهبود نسبی پیدا کند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، از ابتدای شیوع ویروس کرونا که در کنار آن شاهد تحریم‌ها و افزایش قیمت مواد اولیه فرش دست‌باف بودیم، فرش دست‌باف روزهای خوبی را تجربه نمی‌کرد، اما اکنون چند ماهی است که رونق دوباره به بازار داخلی این محصول برگشته است و تقاضا برای خرید این کالای سرمایه‌ای در چند ماه گذشته افزایش پیدا کرده است.

عبداللّه احراری، عامل توسعه شبکه ملی دست‌بافته‌های داری خراسان رضوی، دراین‌باره گفت: باتوجه‌به افزایش نرخ دلار، انگیزه‌ای برای تجار به وجود آمد که بیشتر خرید کنند. مردم داخل کشور نیز که ارزش سرمایه نقدی‌شان روزبه‌روز کمتر می‌شود، می‌توانند به‌جای اینکه در بانک‌ها پس‌انداز کنند، کالای سرمایه‌ای مثل فرش دست‌باف بخرند.


وی ادامه داد: در چند ماه گذشته و به‌تبع آن تا آخر بهمن‌ماه شاهد بازار نسبتا خوبی برای فرش دست‌باف بودیم و هستیم. با وجود اینکه قیمت مواد اولیه گران شده و دستمزدها افزایش داشته و درنهایت قیمت فرش افزایش پیدا کرده است، بازار فرش روزهای نسبتا خوبی را تجربه می‌کند.
به‌گفته احراری، از اول سال به‌دلیل کرونا تولید فرش بیشتر شده است، در صورتی که خیلی از مشاغل تعطیل بودند. تولید کارگاه‌های قالی‌بافی به‌ویژه آن‌هایی که در خانه کار می‌کردند، در این مدت دست‌کم دوبرابر شده است.


احراری یادآور شد: به‌دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و افزایش دستمزدها، در واقع تولید خویش‌فرمایی جای خودش را به تولید کارفرمایی داده است، به‌عبارتی صنعت فرش دست‌باف در سال 1399 به‌نوعی پوست‌اندازی در سبک تولید را شاهد بوده است.
وی اضافه کرد: بافندگان فرش دست‌باف به‌دلیل نبود نقدینگی لازم برای خرید مواد اولیه، ترجیح می‌دهند در کارگاه‌ها فعالیت و دستمزد دریافت کنند. بنابراین به‌جای اینکه در خانه‌های خود انفرادی کار کنند، ترجیح می‌دهند در کارگاه‌های قالی‌بافی مشغول‌به‌کار شوند. بنابراین ما به‌نوعی شاهد افزایش کیفیت فرش دست‌باف هستیم و به‌نحوی تولید، هدفمند و متناسب با نیاز بازار شده است و به‌سمت تولید حرفه‌ای حرکت کرده است.


احراری تأکید کرد: درنتیجه ما هم شاهد افزایش قیمت فرش دست‌باف هستیم و دراین‌زمینه افزایش تقاضا داریم. اما با همه این تفاصیل به‌دلیل اینکه دولت سیاست‌های حمایتی‌ای داشته است که به‌نوعی افراد را تنبل می‌کند، در خیلی از مناطق شهر مشهد و خیلی از شهرستان‌های استان مشکلی به وجود آورده است و خانواده‌ها خودشان را به همان یارانه‌ها و حمایت‌ها وابسته کرده‌اند. درنتیجه درعمل از کار و انگیزه‌ برای فعالیت فاصله گرفتند.


وی افزود: شبکه ملی فرش دست‌بافت دنبال بافنده است تا برای این شبکه فعالیت کنند. متأسفانه یافتن بافنده حرفه‌ای و حتی متقاعدکردن افراد برای کارگاه‌های قالی‌بافی سخت شده است و انگیزه‌ای برای کارکردن نیست.


وی گفت: در مجموع تصورم بر این است که بازار فرش همچنان روند صعودی خواهد داشت و خانوارهایی که می‌خواهند خرید کنند، بهتر است اکنون این کار را انجام دهند. بازار فرش به‌نوعی رابطه مستقیمی با افزایش نرخ دلار دارد و هرچه قیمت دلار افزایش یابد و ریال سقوط کند، به‌طبع صادرات فرش برای صادرکننده مناسب‌تر خواهد بود.


وی با بیان اینکه بازار فرش دست‌باف هم تابع سیاست‌های بانک مرکزی است، افزود: در یک سال گذشته سیاست‌های بانک مرکزی بر وفق صادرات نبوده که سخت‌گیری‌های زیادی نیز برای صادرکننده به وجود آورده است. اکنون صادرات و بازار فروش فرش بسته به این است که دلار به چه سمت‌وسویی برود، سیاست‌های بانک مرکزی در آینده چگونه باشد و روابط سیاسی ما با آمریکا و کشورهای اروپایی به چه سمتی پیش می‌رود.


احراری افزود: تقریبا 30 درصد صادرات فرش ایران به آمریکا بوده است. اگر در این قضیه گشایش شود و تحریم‌ها برداشته شود، کاهش قیمت دلار می‌تواند تا حدودی سودآوری تجارت فرش را کم کند، ولی از طرفی گشایش بازارهای دیگر می‌تواند تقاضا را افزایش دهد. در مجموع تصور بر این است که باتوجه‌به حجم کنونی تولید، قیمت فرش روند صعودی داشته باشد و بازار خوبی را شاهد باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->