محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ آتش بازیها آسمان تاریک خیلی از کشورها را روشن کرد، دستهایی برای دعا کنار هم چفت شدند، صدای خندهها حتی از زیر ماسکها شنیده شد و سال ۲۰۲۱ میلادی از راه رسید. سالی که بیشتر از آغاز سالی جدید برای مسیحیان، یک شروع دوباره برای جهان و جهانیان بود و بهانهای برای امیدوارترشدن و دل بستن به آیندهای که با همه برنامه ریزی ها، پیش بینی ناپذیر است.
سال ۲۰۲۰ با روکردن کرونا، نکتهای به تک تکمان ثابت کرد. درگیرشدن جهان با ویروسی که میگفتند اگر همه ذرات آن را روی هم بگذارید، وزنش بیشتر از ۵ گرم نمیشود، شاید سردمدار اتفاقات تلخ سالی بود که گذشت و ترسها و غمهای زیادی را روی قلب و روحمان حک کرد.
در مقابل، با وجود همه حاشیههای سیاسی و غیرسیاسی که تولید واکسن کرونا به همراه داشت، آغاز واکسیناسیون در بسیاری از کشورها، بارقههای امید را به دل مردم تاباند. ویروس کرونا که حالا به ظاهر نمونه جهش یافته اش دارد این طرف و آن طرف سرک میکشد، یگانه اتفاق عجیب سال ۲۰۲۰ نبود.
آنچه گذشت...
حادثههای زیادی را میتوان در زمره اتفاقات پربازتاب سال ۲۰۲۰ قرار داد. حوادثی که اگر بخواهیم واقع بین باشیم، بیشتر دردمندی و رنج به همراه آورد و واکنشهای زیادی را در دنیای واقعی و مجازی به دنبال داشت که برخی از آنها همچنان ادامه دارد. شهادت سردار سلیمانی که همین امروز، سیزدهم دی ماه، اولین سالگرد شهادتش است، یکی از همین اتفاقات بود که کام مردم ما را حسابی تلخ کرد. جان باختن ۱۷۶ مسافر خطوط هواپیمایی اوکراین یکی دیگر از اتفاقات تلخ آغاز روزهای سال ۲۰۲۰ بود. کشته شدن جورج فلوید، شهروند سیاه پوست آمریکایی، به دست پلیس این کشور پیشامد دیگری بود که در ماه میاتفاق افتاد و واکنشهای دنباله دار آن تا ماهها ادامه داشت.
انفجار بندر بیروت لبنان، کشته شدن ۱۳۵ نفر و آمیخته شدن این واقعه ناگوار با آوای «من قلبی سلام لبیروت» هم همین طور. ترور شهید محسن فخری زاده و حمله تروریستی به دانشگاه کابل نیز داغهای زیادی بر دل گذاشت. در کنار همه این اتفاقات، کناررفتن دونالد ترامپ جمهوری خواه از جایگاه ریاست جمهوری و آمدن جو بایدن دمکرات، از داستانهای مهم سال گذشته بود. اتفاقی که باعث شد مردم دنیا روزهای زیادی به صدر خبرها چشم بدوزند و مشغول رصدکردن اتفاقات باشند و پیش بینی اینکه در نهایت چه کسی روی کار میآید و چه تبعاتی به همراه خواهد داشت.
برویم سراغ ۲۰۲۲
همان طور که انتظار میرفت، هم زمان با آغاز سال ۲۰۲۱ واکنشهای کاربران فضای مجازی شروع شد. موج توئیتها آغاز شد و به نظر ادامه خواهد داشت. کاربری همان ابتدای کار نوشت: «۲۱ دقیقه از سال ۲۰۲۱ گذشته و فعلا که بیماری خاصی رویت نشده است. به نظر من همین جا تمامش کنیم و برویم سراغ ۲۰۲۲.» شخص دیگری از گل زیبای علیرضاجهانبخش در ابتدای سال ۲۰۲۰ برای برایتون یاد کرد و نوشت: «یگانه اتفاق زیبای سال ۲۰۲۰ برگردون جهانبخش بود و دیگر هیچ.» کاربر دیگری گفت: «سال رند ۲۰۲۰ به مزخرفترین شکل ممکن گذشت، امیدوارم سال ۲۰۲۱ واقعا اتفاقات حال خوب کنی برای مردم دنیا بیفته.»
فردی هم طعنهای به خودمان زد و نوشت: «خارجیا که سیزده به در ندارن، پس آشغالای عیدشون رو به چه بهونهای میریزن توی پارکا؟» در میان خیل شوخیهایی که با این رفتن و آمدن شد، عدهای هم بودند که گرفته بودند روی خودمان و از این گفتند چه دلیلی دارد که ما این قدر روی شادباش سال نو میلادی زوم کرده ایم. نکتهای که پژمان موسوی، خبرنگار، هم در روزهای گذشته به آن واکنش نشان داد، اما از زاویهای دیگر: «چه ایرادی دارد مردمی که غم همراه همیشگی آن هاست، هم زمان با کریسمس شادی کنند، به خیابان بیایند، با بابانوئل عکس بیندازند و کاجی را آذین بندی کنند؟ این شادیهای کوچک، نه نشانه بی هویتی که اتفاقا دلیلی است بر فرصت طلبی ایرانیان برای گریز از تلخی و سیاهی.»
بهتره دیگه به گذشته فکر نکنیم
چهرههای مشهور زیادی هم بودند که به شیوههای مختلف آغاز سال میلادی را تبریک گفتند. در این بین، اما برخی واکنشها به دلیل تفاوتی که داشت، بیشتر دیده شد. لوریس چکناواریان، آهنگ ساز و رهبر ارکستر، با لباس بابانوئل ظاهر شد و با تبریک سال نو گفت: «من بابانوئل سال نو میلادی هستم و عمو نوروز سال نو ایرانی.» آنتونی هاپکینز، ستاره سینما، پیام امیدوارانهای منتشر کرد و از این گفت که همه سال سختی را پشت سر گذاشته اند، اما باید به مبارزه ادامه بدهیم. جیم کری هم مثل بیشتر اوقات با لحنی طنز به این ماجرا پرداخت و گفت: «شاید بهتره الان دیگه فکرکردن به سالی که گذشته رو کنار بگذاریم.» نکتهای که به نظر برای پایان دادن به تلخیهای سالی که گذشت و آغاز سالی که پیش روست، گوشزد و نکته سنجی دقیق و درستی است.