واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود ویدئو| روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی ویدئو| لحظه عجیب اصابت موشک‌های قاره‌پیمای روسی به کارخانه تسلیحاتی اوکراین عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد خط و نشان ناتو برای روسیه | نخستین رزمایش ناتو در فنلاند آیت‌الله علم‌الهدی: «دِل» منشأ و مبدأ تمام رفتار‌های انسان است | توصیه امام علی (ع) به «زنده بودن دل» وزرای دفاع ایران و ونزوئلا دیدار کردند آیت‌الله علم‌الهدی: نماز، راهبرد پیشگیری از فساد در حرکت‌های انتظامی کشور است | فراجا نسخه کربلا در مجاهدت و ایثارگری است
سرخط خبرها

آخرین وضعیت پرونده حادثه سقوط هواپیمای اوکراین از زبان سخنگوی امور خارجه

  • کد خبر: ۵۴۸۱۰
  • ۱۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
آخرین وضعیت پرونده حادثه سقوط هواپیمای اوکراین از زبان سخنگوی امور خارجه
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تصمیم هیات دولت ناظر بر پرداخت یکسان دیه به همه قربانیان سانحه هواپیمای اوکراینی است.

به گزارش شهرآرانیوز،  سعید خطیب زاده امروز دوشنبه در نشست خبری که با حضور محدود خبرنگاران برگزار شد،  با بیان اینکه اقدامات، تحرکات و برخی شیطنت‌های ایالات متحده از چشم ما پنهان نیست، گفت: پیام‌های لازم از مجاری مختلف با صراحت و شفافیت به واشنگتن داده شده است. به کشورهای منطقه هم گفته شده، در دام این شیطنت‌ها نیفتند.

 

اظهار کرد: خوشحالم با همت مردم و زحمت کادر درمانی، توانستیم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی این جلسه را برگزار کنیم. امیدوارم پروتکل‌ها همچنان با دقت و جدیت از سوی مردم رعایت شود تا بتوانیم ویروس کرونا را شکست دهیم.

 

وی با اشاره به سالگرد شهادت سردار سلیمانی اظهار داشت: با وجود محدودیت‌ها، با حضور مقامات مقاومت، کشوری و لشکری در داخل و خارج از منطقه،  برزگداشت خوبی درباره ایشان برگزار شد.

 

در گفت و گوی ظریف با همتایان قطری و کویتی چه گفته شد؟

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با اشاره به تحولات سیاست خارجی طی یک هفته تصریح کرد: در روزهای اخیر وزیر امور خارجه با همتایان کویتی و قطری خود در مورد مسائل دوجانبه و منطقه‌ای گفت‌وگو کردند. ظریف در این گفت‌وگوها عواقب هر گونه ماجراجویی را با آمریکا دانستند.

 

 خطیب زاده اضافه کرد: روز چهارشنبه هم آقای عراقچی به دوحه سفر کرد. همچنین وزیر امور خارجه با همتای ارمنی خود گفت‌وگویی تلفنی داشتند و ان‌شاالله در ماه‌های آتی رفت ‌و آمدهای بیشتری انجام شود.  

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ایرنا درباره آخرین وضعیت پرونده هواپیمایی اوکراین خاطرنشان کرد: ضمن ابراز تسلیت مجدد به خانواده جان‌باختگان، تصمیم هیات دولت ناظر بر پرداخت یکسان دیه به همه قربانیان این هواپیماست.

 

وی در عین حال گفت: نکته مهم که در بند آخر این مصوبه آمده و باید مورد توجه جدی قرار بگیرد این است که موضوع دیه به هیچ وجه جایگزین پرونده کیفری که در دست بررسی است، قرار نمی گیرد.  

 

 خطیب زاده اضافه کرد: پرونده متهمین و مسببین این فاجعه در حال پیگیری است و در روزهای آتی در این باره اطلاع‌رسانی می‌شود.  

 

ناخرسندی خود را از رای همسایگان در سازمان ملل به آنها اعلام کردیم

وی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا درباره رای عراق و غیبت افغانستان در جلسه روز پنج‌شنبه سازمان ملل ابراز داشت: آمریکا برای سومین بار در اقدامات خود علیه ملت ایران در سازمان ملل شکست خورد. این مسئله انزوای روزافزون مقامات کاخ سفید را نشان می‌دهد و این شکست مفتضحانه‌ای بود.

 

خطیب زاده اضافه کرد:ما ناخرسندی خود را به برخی همسایگان (در خصوص آرا و مواضع شان در موضوع احیای کمیته تحریم‌ها علیه ایران) اعلام کردیم و نخست وزیر عراق هم اعلام کرد که در حال پیگیری علت این موضوع هستند.  

 

وی گفت: کشورهای همسایه بهتر می‌دانند یکجانبه گرایی و یاغی گری ایالات متحده تا چه اندازه به ضرر ملل منطقه است.

 

 شیطنت‌های آمریکا از چشم ما پنهان نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تحرکات آمریکا در منطقه بیان کرد:  اقدامات، تحرکات و برخی شیطنت های ایالات متحده از چشم ما پنهان نیست و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و نظامی ما به تحرکات به ظاهر پنهان آمریکا در منطقه و عراق اشراف کامل دارند.

 

خطیب زاده اضافه کرد: پیام‌های لازم از مجاری مختلف با صراحت و شفافیت به واشنگتن داده شده است. به کشورهای منطقه هم گفته شده، در دام این شیطنت‌ها نیافتند. 

 

وی یادآورشد: نقش عوامل و متحدین رژیم صهیونیستی را در برخی ایجاد تنش های منطقه ای به ویژه در عراق مشاهده کرده ایم، آن ها هیچ خجالتی ندارند با خون سربازان آمریکایی به اهداف خود برسند. 

 

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه گفت: ما با دقت تحرکات را زیر نظر داریم و اعلام کرده ایم در دفاع از کیان و منافع خود، با جدیت، آشکار و مستقیم پاسخ خواهیم داد. 

 

وی درباره اظهارات اخیر مشاور نخست‌وزیر عراق درباره سردار سلیمانی یادآور شد: باید این اظهارات را باید ببینیم ولی نخست‌وزیر سابق عراق به صراحت و آشکار گفته‌اند که سردار سلیمانی به دعوت دولت عراق و برای یک ماموریت خاص و پاسخ به یک سوال در مورد عربستان عازم عراق شدند و در فرودگاه بغداد مورد حمله تروریستی واقع شدند.  

 

 عراق باید پرونده ترور سردار سلیمانی را پیگیری کند

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: مردم و مقامات عراق نشان دادند تا چه اندازه قدردان زحمات سردار سلیمانی هستند. وقتی داعش پشت شهرهای آنها رسیده بود و کشورهای اروپایی در حال فکر بودند، ایران و سردار سلیمانی حضور یافته و داعش را شکست دادند.  

 

خطیب‌زاده درباره پیگیری مشترک پرونده ترور سردار سلیمانی با عراق هم گفت: یک موضوع بسیار جدی بعد حقوقی این ترور توسط عراق است. رییس‌جمهوری یک کشور دیگر به شکل علنی و به وقاحت به این ترور افتخار کرد. عراق باید این پرونده را پیگیری کند و اقداماتی نیز انجام خواهد شد.  

 

وی درباره اظهارات اخیر جک سالیوان مبنی بر اینکه بعد از پیوستن به برجام با ایران درخصوص مسائل موشکی مذاکره خواهیم کرد، گفت: درخصوص توان دفاعی ایران نه هیچ وقت مذاکره شده و نه مذاکره می‌شود و نه خواهد شد. توان دفاعی ایران براساس نیازهای ایران  مستقلا پیگیری می‌شود. یک بار در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ موضوع موشک آمده و فیصله یافته است.  

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه آمریکا می‌داند فعالیت هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است، اظهار داشت: به همین خاطر، مسئله موشک یک مسئله ثانویه است و برهمین اساس تحریم‌های تسلیحاتی ملغی شد. هیچ قسمتی درباره موضوعی که مذاکره شده را مجددا مذاکره نخواهیم کرد. پاسخ ما اجرای کامل و بدون شرط برجام و جبران اتفاقات گذشته است.

 

 آمریکا از پایگاه‌های خود برای ضربه زدن استفاده می‌کند

خطیب‌زاده همچنین در خصوص تغییر در روابط ایران و عراق اظهار کرد: سیاست ایران در منطقه، حسن همسایگی است. ما همواره تلاش کردیم در حوزه‌های همسایگی از ماجراجویی، جنگ‌طلبی و اشغالی که توسط آمریکا رخ داده، این فضا به امنیت پایدار برسد. برعکس اقدام آمریکا در توطئه‌آفرینی سعی نکردیم مناسبات ایران و آمریکا در منطقه اثر داشته باشد اما روش آمریکا، استفاده از پایگاه‌های خود در منطقه برای ضربه زدن است.

 

وی با بیان اینکه آمریکا در خاک عراق پایگاه‌های متعددی دارد، خاطرنشان کرد: نیروهای نظامی آمریکا خاک عراق را اشغال کرده و در خاک این کشور علیه ایران اقدام نظامی کرده و سردار ما را به شهادت رسانده است. البته می‌دانیم مقامات عراقی از اقدامات آمریکا منزجر هستند. آمریکا هرچه زودتر و چکمه‌پوشان آن خاک عراق را ترک کنند، ‌ آرامش زودتر به عراق و منطقه بازمی‌گردد.  

 

 دوستان خود را در دوراهی انتخاب نمی‌گذاریم

سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: به مصوبه پارلمان عراق احترام می‌گذاریم ولی متحدان و دوستان خود در منطقه را در دو راهی انتخاب نمی‌گذاریم. روابط ایران و عراقی مردمی، چند لایه، دارای عمق و افق و عرض زیادی است. هیچ کسی نمی‌تواند با اقدامات ساختگی و مهندسی این روابط را تخریب کند مگر اینکه دولت و ملت بیدار نباشند که دو ملت بیدار هستند.  

 

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره وضعیت منطقه و روابط ایران با همسایگانش ابراز داشت: ما همسایگان خود را انتخاب نمی‌کنیم. در منطقه جغرافیایی هستیم که باید همسایگی مسالمت‌آمیز داشته باشیم. وقتی برجام امضا شد، علیرغم سنگ‌اندازی عربستان، اولین مقاله ظریف درباره منطقه بود.  

 

خطیب‌زاده گفت: این واقعیت تلخ وجود دارد که برخی حکام منطقه فکر می‌کردند با آمدن ترامپ پنجره‌ای برایشان باز شده و تمام تخم مرغ‌هایشان را در سبد وی گذاشتند.  آنها برخلاف منافع منطقه و مردمشان حرکت کردند. پاسخ ما این بود اگر سیاست‌های خود را اصلاح کنند آغوش ایران باز است.

 

این دیپلمات کشورمان اتفاقات یمن را بسیار تلخ عنوان کرد و گفت: محاصره یمن و یک ملت را در قطحی گذاشتن، یک فاجعه است. محاصره چند ساله قطر خوب نیست. هر کدام زودتر حل شود، برای منطقه بهتر است.  

 

 امکان احیای روابط گذشته با عربستان وجود دارد 

وی اضافه کرد: آن روزی که عربستان به این نتیجه برسد که در یک مسیر با ما و منطقه صحبت کند، به آغوش منطقه بازگشته و دست از خرید امنیت بردارد، روزهای بهتری برای منطقه رقم می‌خورد. عربستان کشور مهمی در منطقه است. اگر حکام آل سعود از مسیر غلط خود بازگردند امکان احیای روابط خوب گذشته وجود دارد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره طرح جدید مجلس درخصوص مذاکرات جدید بیان کرد: باید این طرح را با جزییاتش دید. چیزی که مشخص است، ما مکلف به اجرای قانون هستیم. اما درباره برجام با کسی مذاکره نداریم. مذاکره برجام انجام، تمام و امضا شده است. ما خواستار اجرای موثر برجام توسط آمریکا هستیم و باید باشیم.  

 

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درباره درباره اظهارات اخیر علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی درباره نامه به آژانس گفت: آیین‌نامه اجرایی قانون (اقدام راهبردی مجلس برای مقابله با تحریمها)  همین هفته ابلاغ شده و سازمان انرژی اتمی نیز مکلف به اجرا است. در این باره نامه‌ای هم به آژانس داده شده است.

 

 رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه یادآور شد: وظیفه ما گزارش دهی به آژانس بوده که انجام شده است.

 

 همکاری‌های ایران و چین به سطح راهبردی رسیده است

وی درباره اثر بازگشت آمریکا به برجام و تاثیر آن بر روابط ایران با چین اظهار داشت: برجام چارچوب همکاری در حوزه هسته‌ای است. مهمترین همکاران ما در این ایام روسیه و چین بودند. اگر آمریکا به اجرای کامل تعهداتش برگردد، این همکاری‌ها در ابعاد مختلف شدت می‌گیرد. روابط ایران و چین به سطح همکاری‌های راهبردی رسیده است.

 

آمریکا و اروپا خودشان را از همکاری با ما محروم کردند 

به گفته رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه، نقشه راه برای همکاری ۲۵ در حال مذاکره است که این مسئله نه تنها کمرنگ نمی‌شود بلکه پررنگ‌تر می‌شود. نگاه ما با توجه به مسائل روز نیست بلکه بلندمدت، کلان و راهبردی است. ما اروپا و آمریکا از همکاری با ایران محروم نکردیم بلکه آنها خودشان در همکاری با ما محروم کردند.

 

خطیب‌زاده درباره سفر عراقچی اخیر به قطر تصریح کرد: این سفر از قبل برنامه ریزی شده بود و حتی قرار بود هفته قبل از آن  انجام شود. روابط ایران و قطر منظم است و موضوعی نیست که در مسائل منطقه‌ای با یکدیگر تبادل نظر نداشته باشیم.  

 

وی درباره خروج ناو هواپیمابر آمریکا از منطقه و بازگشت مجدد آن به خلیج فارس خاطرنشان کرد: بردن و آوردن این ناوها به خودشان ربط دارد. برای همه سناریوها آمادگی داریم. پیام‌های رد و بدل شده نیز بر همین اساس است. درباره سناریوها قضاوت نمی‌کنیم ولی پاسخ ما قاطع است.  

 

 عدم اجرای تعهدات ما برای توازن بخشی به برجام بوده است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره واکنش احتمالی دیگر کشورها به نامه اخیر ایران به اژانس ابراز داشت: قانون تفسیربردار نیست. البته ما قبلا نظرات خود را اعلام کرده بودیم. ایران تعهداتی ذیل معاهده عدم اشاعه و برجام دارد. تمامی اقدامات ما به دلیل آن بوده که طرف مقابل نتوانسته به تعهداتش عمل کنند.  

 

خطیب‌زاده ادامه داد: ما برخی از تعهدات‌مان را انجام ندادیم در حالی که آنها هیچ کدام را انجام ندادند. این اقدامات برای ایجاد توازن بوده است. وقتی طرف مقابل تعهداتش را به شکل موثر انجام دهد، تمامی اقدامات ما نیز بازگشت‌پذیر است.

 

 اتحادیه عرب دیگر وجود ندارد| با اتهام زنی اولویت‌ها عوض نمی‌شود

 وی درباره اظهارات دبیرکل اتحادیه عرب مبنی بر اینکه ایران و ترکیه می‌خواهند در منطقه امپراطوری ایجاد کنند، بیان کرد: باید به اندازه وزن سازمان‌ها و اتحادیه حرف زد. این اتحادیه دیگر وجود خارجی ندارد. آنها به جای خیانت به آرمان فلسطین و عادی‌سازی با دشمنان جهان عرب و اسلام فکر می‌کنند با اتهام‌زنی و تکرار، اولویت‌ها عوض می‌شود. منطقه به شخصیت‌هایی نیاز دارد که متفاوت باشند و نگاه‌شان به درون باشد.  

 

این دیپلمات ادامه داد: درخصوص برجام ۱+۵ طرف گفت‌وگوی ماست و درخصوص منطقه، کشورهای منطقه. نیاز به تغییر گفتمانی در منطقه داریم که امیدواریم این مسئله در ذهن رهبران این کشورها رخ دهد.

 

خطیب‌زاده درباره سفر عقب‌افتاده ظریف به باکو و مسکو هم گفت: درخصوص سفر ظریف به برخی از کشورها که در دستورکار وجود دارد، دچار برخی محدودیت‌ها هستیم. وقتی یک سفر به عقب می‌افتد، برنامه‌ریزی برای انجام آن نیازمند کار مفصلی است که این کار را انجام خواهیم داد.  

 

خبرنگاری پرسید که یک رسانه آمریکایی به بایدن پیشنهاد داده برای نشان دادن حسن نیت خود به ایران، راه خرید واکسن کرونا را تسهیل کند. آیا ایران هم می‌خواهد حسن نیت خود را نشان دهد که سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: آمریکا یک جنگ تمام عیار علیه ایران شروع کرده و هنوز هم ادامه می‌دهد. دولت مستقری در آمریکا نداریم که رفتار متفاوتی از خود نشان دهد.  

 

وی با تاکید بر اینکه انتظار ما این است که اصلاح مسیر و رفتار صورت بگیرد و اجرای تعهدات خود را از سوی آنها مشاهده کنیم، اظهار داشت: اقداماتی که در راستای صبر راهبردی ایران تعریف می‌شود، به حسن نیت تعبیر می شود. در این صورت ایران آماده اصطلاح مسیر و بازگشت اقدام جبرانی است. امیدواریم آمریکا قدر فرصت نهایی که برای حفظ برجام به وجود آمده است را بداند.  

 

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره مناسبات تهران و مسکو هم تصریح کرد: روسیه روابط ایران و روسیه در همه ابعاد در بهترین شرایط قرار دارد و اجرا و پیشبرد توافقات میان دو کشور را پیگیر هستیم.

 

از طریق سوییس به واشنگتن پیام دادیم

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که در گفت‌وگوهای ظریف با همتایان کویتی و قطری پیامی به واشنگتن منتقل یا از واشنگتن دریافت شده است، خاطرنشان کرد: ما احتیاج به کسی نداریم که پیام بدهیم و بگیریم. به طور روشن مجاری خود را داشتیم. به واشنگتن از طریق سوئیس پیام دادیم و به کشورهای منطقه هم مستقیم به خودشان از طریق پایتخت‌ها پیام داده‌ایم. عواقب هر گونه ماجراجویی برعهده واشنگتن است و در صورتی که اقدامی صورت بگیرد به طور روشن و بدون لحظه‌ای تردید پاسخ خواهیم داد.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره واکسن کرونا ابراز داشت: ما در همه مقاطع کارهای لازم را در خصوص واکسن کرونا انجام دادیم و هر زمان درخواستی شده با سرعت انجام دادیم.

 

 قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی به ایران سفر می‌کند

این دیپلمات ارشد درباره بدهی کره جنوبی به ایران بیان کرد: طی روزهای آینده قائم مقام وزارت امور خارجه کره جنوبی به ایران سفر می‌کند و امیدواریم خاتمه‌ای باشد به مسیری که در حال حاضر وجود دارد.

 

خطیب‌زاده درباره دخالت‌های مستمر آمریکا در چین و بحث تبت نیز یادآور شد: تنفیذ این دخالت آشکار در امور داخلی کشورهای دیگر است. سیاست قطعی ما مخالفت با این دخالت‌ها بوده است و این اصل سیاست خارجی ایران بوده و این اقدام آمریکا دخالت در امور داخلی چین است و مردود است و محکوم می‌شود.

 

 باید نقش موثری در شکل‌گیری استانداردهای بین المللی داشته باشیم

وی درباره بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم عنوان کرد: در مورد FATF نظرات ما کاملا روشن است و بهترین اتفاق این است که نقش موثری در شکل‌گیری استانداردهای بین‌المللی داشته باشیم. عدم حضور ما محروم کردن خود از این استانداردها است. بانک مرکزی و نهادهای پولی و مالی باید به طور مشخص برای همه توضیح دهند نبود ما در آن چه مشکلاتی برای مبادلات بانکی ایجاد می‌کند.

 

وی اضافه کرد: متاسفیم از لیست خاکستری به لیست سیاه برگشتیم ولی به رغم سختی‌ها وزارت خارجه به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->