۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم
سرخط خبرها

همه‌گیری و فانتزی زندگی روستایی

  • کد خبر: ۵۴۹۱۸
  • ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۷
همه‌گیری و فانتزی زندگی روستایی
چند هفته از قرنطینه‌های سراسر دنیا نگذشته بود که موج جالبی در اینستاگرام به راه افتاد. کاربران این شبکه اجتماعی روز‌به‌روز تصاویر بیشتری از زندگی در طبیعت، کلبه‌های جنگلی یا روستایی به اشتراک گذاشتند.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ چند هفته از قرنطینه‌های سراسر دنیا نگذشته بود که موج جالبی در اینستاگرام به راه افتاد. کاربران این شبکه اجتماعی روز‌به‌روز تصاویر بیشتری از زندگی در طبیعت، کلبه‌های جنگلی یا روستایی، گل‌ها و درختان، پیاده‌روی در مسیر‌های طبیعی بکر، گردش در طبیعت، پخت‌وپز نان، تهیه فراورده‌های غذایی و همچنین انواع بافتنی و دوخت‌ودوز به اشتراک گذاشتند؛ پدیده‌ای که اندکی فراواقعی به‌نظر می‌آمد و البته بیشتر به یک فانتزی شباهت داشت و باعث می‌شد ما از فضای ترسناک شیوع ویروس، اندکی فاصله بگیریم.

این سبک زندگی با هشتگ cottagecore، به معنای «زندگی‌روستایی»، موجی در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخت و به سال ۲۰۲۰ زیبایی چشمگیری بخشید. اصطلاح cottagecore که از دو واژه cottage به معنای کلبه و core به معنای هسته و مرکز تشکیل شده است، درواقع از سال ۲۰۱۰ و برای بازگشت به زندگی روستایی پدید آمد و نوعی خرده‌فرهنگ به حساب می‌آید. «زندگی روستایی» درواقع بازگشت به راه و روش زندگی دهقانان است و به خوداتکایی و دکور‌های ساده و زیبا، آمیخته به حس نوستالژی، پیوند خورده است. با وجود اینکه این خرده‌فرهنگ بر سادگی زندگی روستایی تکیه کرده و برضد مدرنتیه به وجود آمده است، بستر انتشار آن، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی‌ای مانند اینستاگرام، فیس‌بوک و پینترست و درواقع فضایی مدرن است.

«زندگی روستایی» بر زندگی خارج از شهر، ساده و آهسته در خانه‌های روستایی تکیه دارد و جامعه‌ای را به نمایش می‌گذارد که به فضای گرم و دلنشین طبیعت، تهیه فراورده‌های خانگی و گذران وقت با حیوانات پیوند خورده است؛ چیزی شبیه به فضای زندگی آن‌شرلی، هایدی و دیگر فضا‌های نوستالژیک دوران کودکی‌مان. کسانی که به اشاعه این فرهنگ در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازند، به مخاطبانشان، پیشنهاد‌هایی برای سبک دکوراسیون خانه، تهیه محصولات غذایی مختلف و همچنین باغبانی و نگهداری از حیوانات می‌دهند. اما آیا نمایش اوقات تنهایی‌مان به شیوه‌ای رومانتیک و الهام‌بخش، باعث می‌شود که قرنطینه‌ها کمتر ترسناک به‌نظر برسند؟

یک کمپانی در اندونزی که با استفاده از هوش مصنوعی، رفتار‌های انسانی را تحلیل می‌کند، حدود ۳۰۰ پست اینستاگرامی با هشتگ «زندگی روستایی» را بررسی و نتیجه‌گیری کرده است بیشترین حسی که افراد با مشاهده این سبک محتوا تجربه کرده‌اند، در وهله اول خلاقیت (با ۲۸ درصد)، سپس عطوفت یا مهربانی (با ۱۹ درصد) و درنهایت، تنهایی (با ۱۰ درصد) بوده است. این شرکت همچنین ۵/۱ میلیون جست‌وجو در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ را در چندین شبکه اجتماعی بررسی کرده و متوجه شده است که جست‌وجو برای جوانب مختلف این سبک زندگی، حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
 
تحلیلگران این پژوهش هوش مصنوعی می‌گویند که با تمام شدن قرنطینه‌ها و جریان گرفتن زندگی عادی در بسیاری از کشورها، درمیان مردم جهان حس مشترکی از امید و خوش‌بینی شکل گرفته است و افراد بسیاری به زندگی در مناطقی که کمتر رنگ‌وبوی شهری داشته است، گرایش پیدا کرده‌اند. به‌عبارت دیگر، مردم جهان با تجربه ویروس کرونا، تمایل پیدا کرده‌اند که یک قدم به عقب بازگردند و از زندگی مدرن شهر‌ی فاصله بگیرند.

با وجود اینکه مفهوم «زندگی‌روستایی» به‌تازگی در شبکه‌های اجتماعی رواج پیدا کرده است، این سبک زندگی پیش از این نیز در دو دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی سابقه داشته است. به‌نظر همه‌گیری ویروس، دوباره مردم را با ارزش محصولات خانگی و زندگی در طبیعت، آشنا ساخته است. پدیده‌ای که تا پیش از شیوع ویروس، ممکن بود حتی به ذهن بسیاری خطور نکند. همه‌گیری به ما یادآوری کرد که دوست داریم آهسته‌تر زندگی کنیم، بیشتر به یکدیگر پیوند بخوریم و تجربه‌های معنادارتری را از سر بگذرانیم.

*برگرفته از مقاله 'Cottagecore' and the rise of the modern rural fantasy نوشته Anita Rao Kashi
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->