طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

دو شرط وزارت بهداشت برای بازگشایی مشاغل گروه ۳ و ۴ + جدول مشاغل

  • کد خبر: ۵۵۶۱۷
  • ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
دو شرط وزارت بهداشت برای بازگشایی مشاغل گروه ۳ و ۴ + جدول مشاغل
معاون وزارت بهداشت با اشاره به آغاز به کار تالار‌های پذیرایی و مشاغل گروه سه و چهار در مناطق آبی و زرد کرونا، از تهیه و تدوین پروتکل‌های جدید بهداشتی برای بازگشایی‌های جدید خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن فرهادی درباره بازگشایی تالارهای پذیرایی در شهرهای زرد و آبی، گفت: در شهرهای زرد و آبی که میزان بیماری کرونا نسبت به شهرهای قرمز و نارنجی کمتر است، بر اساس گروه‌بندی مشاغل مقرر شد تالارهای پذیرایی بازگشایی شوند، اما این بازگشایی طبیعتا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی سختگیرانه همراه خواهد بود.

 

بازگشایی‌های جدید منوط به رعایت ۲ شرط وزارت بهداشت

وی با بیان اینکه دو موضوع در رابطه با کرونا منجر به وصل شدن حلقه انتقال بیماری می‌شود؛ موضوع اول تجمعات بدون فاصله‌گذاری است و موضوع دوم عدم تهویه مناسب هوا است‌، افزود: بر این اساس در بازگشایی‌های جدید، مراکزی مجاز به فعالیت خواهند بود که دو موضوع ذکر شده را رعایت کنند.

 

چگونگی بازگشایی تالارهای پذیرایی

فرهادی ادامه داد: در مورد تالارها می‌دانیم که تجمعات شکل خواهد گرفت، بنابراین باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم یعنی فاصله افراد از یکدیگر در تالارها حداقل ۲ متر باشد که در مجموع نیاز به ۴ مترمربع فضا است‌. تهویه مناسب نیز شرط بعدی ما است. از سوی دیگر کنترل مستمر در تالارها یا واحدهای مشابه با آن مثل مهدکودک‌ها، استخرهای سرپوشیده و ... بسیار حائز اهمیت است.

 

عدم رعایت پروتکل‌ها به ضرر واحد صنفی تمام می‌شود

فرهادی با اشاره به آغاز به کار فعالیت تالارها و مجموعه واحدهای صنفی پس از تعطیلی‌ها در اردیبهشت ماه سال جاری، تصریح کرد: در آن مقطع زمانی متاسفانه کم‌کم پروتکل‌های بهداشتی کم اهمیت تلقی شد و به سرعت بیماری افزایش یافت. اگر قرار باشد در بازگشایی‌های جدید هم به همین شیوه رفتار کنیم، متاسفانه در مدت زمان اندکی مجبور به اعمال مجدد محدودیت‌ها خواهیم شد و این موضوع از همه بیشتر به ضرر خود واحدهای صنفی است که مدت‌ها تعطیل بودند و از نظر معیشتی هم دچار مشکل شده بودند. بنابراین باید بیش از واحدهای نظارتی، خودشان بر عملکردشان نظارت کنند تا مشکلی پیش نیاید. مثلا تالار پذیرایی که مشکل تهویه دارد و در زیرزمین واقع شده نمی‌تواند فعالیت کند تا بحث تهویه را فعال کند.

 

ابلاغ پروتکل‌های جدید؛ ابتدای هفته آتی

وی درباره میزان ظرفیت هر تالار برای پذیرش خدمت گیرندگان در بازگشایی‌های پیش‌رو، بیان کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در روز شنبه ( ۲۰ دی‌ماه) مصوبات جدیدی داشت که یکی از آنها اضافه شدن رنگ آبی به رنگ‌بندی‌های کرونایی بود و بر این اساس وزارت بهداشت موظف شد با دستگاه‌های ذی‌نفع اقدام به بازنگری پروتکل‌های بهداشتی داشته باشد. اکنون مشغول بازنگری پروتکل‌ها در مشاغلی هستیم که قرار است در مناطق زرد و آبی بازگشایی شوند. برای برخی مشاغل می‌توانیم درصد پذیرش اعلام کنیم که مثلا چند درصد از ظرفیت‌شان را استفاده کنند. برای برخی از واحدهای صنفی نیز که درصد پذیر نیستند، تعداد نفرات مجاز برای دریافت خدمت را اعلام خواهیم کرد. این پروتکل‌های جدید تا ابتدای هفته آینده نهایی و اعلام می‌شود.

 

لزوم تست رپید و دوره‌ای کارکنان

وی درباره تفاوت پروتکل‌های جدید با پروتکل‌های پیشین، اظهار کرد: این بار شاغلین باید سلامت خود را با دادن تست کرونا اظهار کنند. بسته به تعداد شاغلین و نوع فعالیت کارکنان، تعداد دفعاتی که فرد شاغل در یک هفته موظف است تست رپید کرونا بدهد، متفاوت است که این موضوع در پروتکل‌های جدید مشخص خواهد شد.

 

به کارگیری ناظر مقیم در تالارهای پذیرایی، مراکز تفریحی آبی و باشگاه‌های ورزشی

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره نحوه نظارت بازرسان بهداشت محیط بر فعالیت این مشاغل، تاکید کرد: برای تالارهای پذیرایی، مراکز تفریحی آبی و برخی باشگاه‌های ورزشی قصد داریم کارشناس مقیم توصیه کنیم. یعنی واحد خدمت دهنده بتواند با کارشناس آزاد این حوزه قراردادی داشته باشد که او را به کار بگیرد، این کارشناس آزاد خصوصی به عنوان نماینده ما در واحد صنفی نظارت ۲۴ساعته دارد و ما به شکل رندوم به سراغ آنها برویم.

وی با تاکید بر اینکه تنها مرجع اعلام و ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی، وزارت بهداشت است، گفت: اعلام استفاده از ظرفیت یک سوم تالارها چندان کارشناسی شده نیست زیرا تعدادی از باغ تالارها ظرفیت هزار نفر مردانه و هزار نفر زنانه دارند که یک سوم آنها جمعیتی حدودا ۶۰۰ نفره است که در شرایط کرونا فعالیت مراکز با این جمعیت درست نیست.

 

کدام مشاغل در مناطق زرد و آبی آغاز به کار می‌کنند؟

وی افزود: همه مشاغلی که فعال در گروه ۳ و ۴ بودند و تاکنون فعالیت نداشتند در مناطق زرد و آبی فعال خواهند شد. مراکزی که بیشترین میزان تعطیلی را داشتند شامل تالارهای پذیرایی، تفریحات آبی، شهربازی‌ها، فعالیت‌های فرهنگی مثل سینما و تئاتر و باشگاه‌های ورزشی هستند که مشروط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توانند فعال باشند.

 

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به منتقدان به بازگشایی‌ها، گفت: بازگشایی‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توام شده است ‌و در این صورت حلقه انتقال بیماری وصل نخواهد شد.

 

مشاغل سطح یک، دو، سه و چهار (گروه شغلی ۱، ۲، ۳ و ۴) کرونا

مشاغل گروه شغلی سطح

یک (۱)

فهرست مشاغل گروه یک و مشاغل ضروری که در هیچ‌یک از وضعیت‌های سه‌گانه تعطیل نمی‌شوند:

(بر اساس اطلاعیه شماره ۱ قرارگاه عملیاتی مبارزه کرونا)

  - کارخانه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته؛

  - مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تأمین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه تهویه هوا، پالایشگاه‌ها و جایگاه‌های عرضه سوخت؛

  - حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی؛

  - حمل و نقل عمومی درون شهری؛

  - ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی؛

  - فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌‌بار؛

  - مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته؛

  - مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی نانوایی (تولید فراورده‌های نانوایی)؛

  - مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تأمین آمبولانس دولتی و خصوصی؛

  - داروخانه‌ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی؛

  - مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی آماده و بیرون‌بر؛

  - خدمات اچراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی؛

  - شرکت‌های خدمات اینترنتی (اعم از تأمین کنندگاناینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)؛

  - رسانه‌های مکتوب و برخط و مشاغل مشابه؛

  - مراکز نگهداری و خدماتی سالمندان، معلولین، جانبازان، مراکز توان‌بخشی، و مراقبتی، آسایشگاه‌ها؛

  - تعمیرگاه‌های انواع قطعات و لوازم یدکی؛

  - فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی و آهن‌آلات؛

  - کارگاه‌های صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)؛

  - چاپخانه‌ها؛

  - خشکشویی‌ها؛

  - آرامستان‌ها.

مشاغل گروه شغلی سطح دو (۲)

فهرست مشاغل گروه دوم:

(بر اساس اطلاعیه شماره ۲ قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا)

  - بوستان‌ها و مراکز تفریحی.

  - پاساژهای سربسته و سرباز، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ غیرمواد غذایی و بازارهای موقت.

  - بازارها و نمایشگاه‌های فروش انواع خودرو، مراکز شماره‌گذاری اتومبیل.

  - باشگاه‌های ورزشی، سالن‌های بدن‌سازی

  - آرایشگاه‌های مردانه.

  - مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی.

  - مراکز فروش فرش و موکتف لوازم خانگی، پارچه، پرده، مبلمان، تزیینات داخلی.

  - مراکز فروش کادویی، اسباب بازی، لوازم‌التحریر.

  - مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، خرازی، خیاطی.

  - آتلیه و عکاسی.

  - آژانس مشاور املاک.

  - خدمات چاپ دیجیتال.

  - مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی.

  - قنادی و شیرینی پزی تر و خشک، آب میوه و بستنی فروشی و مشاغل مشابه.

مشاغل گروه شغلی سطح سه (۳)

مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری

مشاغل گروه شغلی سطح چهار (۴)

همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی

منبع: ایسنا


بیشتر بخوانید:

 

سفر به کدام شهر‌ها جریمه دارد؟ + لیست 

 

کدام مشاغل در شهر‌های زرد مجاز به فعالیت هستند؟ + جدول 

 

کدام شهر‌ها قرمز، نارنجی، زرد و آبی کرونا هستند؟ + جدول 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->