تأکید مشاور وزیر آموزش و پرورش بر تقویت تجهیزات آموزشی | چینش کلاس‌ها تغییر خواهد کرد وزیر آموزش و پرورش: سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ با کیفیت بالای آموزشی آغاز خواهد شد کنترل فشار خون با کدام ورزش میسر است؟ کاهش سن «سکته قلبی» در کشور حکم اعدام ۳ متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) تمام کودکان اتباع بهزیستی دارای اقامت مجاز هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته آزمون تیزهوشان، آزمونی برای اعتماد عمومی چهره زنانه سالمندی در ایران | بیش از ۷۵ درصد از سالمندان در شهر‌ها زندگی می‌کنند روشن‌بودن طولانی‌مدت صفحه‌نمایش‌، سلامت چشم‌ را به خطر می‌اندازد مهلت ثبت‌نام دانشگاهیان جهت تشرف به پیاده‌روی اربعین امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد مصرف منظم ماست پروبیوتیک، خطر دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد زن جوان در بازسازی صحنه قتل همسرش: شوهرم را همیشه دوست داشتم! هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف نمک‌ دریا ظرفیت پذیرش در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + تاریخ اعلام نتایج آزمون اتهام تجاوز جنسی به ۸ زن در پرونده شیطانی به نام «کیوان» آب، مناسب‌ترین نوشیدنی در روز‌های گرم سال است قلب پیوندی از کرمان به تهران منتقل شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس پلیس راهور: تأمین ایمنی سفر، مهم‌ترین اولویت پلیس راهور در ایام اربعین است رؤیای طبابت، سودای ثروت | آسیب‌شناسی افزایش نامتعادل تمایل دانش‌آموزان به رشته تجربی نقش کلیدی «رنگ دارو» در جلوگیری از خطا‌های دارویی کدام‌یک مقصر «چاقی» است، غذا‌ی پرکالری یا ورزش‌نکردن؟ وزیر میراث فرهنگی: حوزه صنایع دستی کشور باید احیا شود اهدای عضو دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۶۸۹ سارق طی سه روز در طرح سراسری مقابله با سرقت منزل در کشور دستگیر شدند پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | استقرار موج شدید گرما در کشور کشف ۱۱۱ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در تایباد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم: به سمت حذف کنکور حرکت می‌کنیم تأمین اجتماعی چه زمانی می‌خواهد معوقات حقوق فروردین بازنشستگان را پرداخت کند؟
سرخط خبرها

نیمی از پرستاران بخش کرونایی مشهد به کرونا مبتلا شده‌اند

  • کد خبر: ۵۳۰۷۵
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰
نیمی از پرستاران بخش کرونایی مشهد به کرونا مبتلا شده‌اند
به گفته مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از ابتدای شیوع کووید‌۱۹ تاکنون، حداقل نیمی از پرستاران بخش کرونا به این ویروس مبتلا شده‌اند. از این میان، هشت‌نفر از کادر پرستاری هم جانشان را بر اثر این بیماری از دست دادند.
گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ روز پرستار سال‌۹۸ مثل خیلی از روز‌هایی که در تقویم سال‌های قبل‌تر رسیده بود، آمد و رفت با همان درددل‌های همیشگی پرستاران از حقوق و مزایای کم، قانون استخدامی، معوقات و استاندارد نبودن ساعات کاری. هیچ‌کس نمی‌دانست قرار است تا روز پرستار سال ۹۹، عجیب‌ترین و متفاوت‌ترین دوران در بیمارستان‌ها و کار آن‌ها حاکم شود. حالا روز پرستار رسیده و شاید متفاوت‌تر از حداقل یک قرن گذشته، وقتی پای مشکلات و درددل‌های پرستاران بنشینی، همه حرف‌ها به یک موضوع ختم شود؛ کرونا و سایه سیاه آن بر سر سفیدپوشان.

۱۰ ماه عجیب در بیمارستان‌ها سپری شد؛ کرونا خیلی مرموزتر از آن بود که با خوش‌بینی‌ها و امید‌های روز‌های اولی که برای پایان آن پیش‌بینی می‌شد، تمام شود، درست همان روز‌های اولی که پرستاران با چالش رقص، به شکستن فضای سنگین بیمارستان‌ها و امید‌دادن به بیماران رفتند. اما این چالش خیلی طول نکشید. فضای سنگین بیمارستان‌ها پُر از درد شد و تقلا میان مرگ و زندگی. حالا نفس‌های بیماران هر لحظه به شماره می‌افتد و پرستاران در همین لحظات نفس‌گیر، روز‌ها و ماه‌ها را تحمل می‌کنند.

هم‌زمان با روز پرستار، بخشی از سختی‌ها و گلایه‌های پرستاران را با مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در‌میان می‌گذاریم. امیررضا صالح‌مقدم در گفتگو با خبرنگار ما درباره وضعیت کادر پرستاری توضیح می‌دهد: در خراسان‌رضوی ۸‌هزار و ۲۰۰ نفر در کادر پرستاری نیرو داریم که شامل تخصص‌ها و مقاطع مختلف پرستاری و کمک‌پرستاری هستند و در مراکز درمانی فعالیت می‌کنند. حدود ۵۰‌درصد از این پرستاران در بخش‌های کرونایی مشغول به خدمت هستند.

به گفته این مسئول در حوزه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از ابتدای شیوع کووید‌۱۹ تاکنون، حداقل نیمی از پرستاران بخش کرونا به این ویروس مبتلا شده‌اند. از این میان، هشت‌نفر از کادر پرستاری هم جانشان را بر اثر این بیماری از دست دادند.

دکتر صالح‌مقدم درباره این نکته که پرستاران حتی با وجود کار در شرایط سخت کرونا باز هم مطالبات پرداخت‌نشده و گلایه‌های فراوانی دارند، می‌گوید: برخی از مطالبات صنفی و حقوقی پرستاران پرداخت شده و بخشی به‌دلیل مشکلات مالی دولت باقی مانده است. در‌عین‌حال از دولت انتظار می‌رود در این شرایط علاوه‌بر تأمین اعتبار مورد‌نیاز در حوزه درمان، شغل پرستاری را به‌عنوان سخت و زیان‌آور در نظر بگیرد تا این قشر از مزایای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور هم بهرمند شوند.

وی درباره دیگر گلایه پرستاران از فشار شدید کاری و متناسب نبودن تعداد پرستار با تخت‌های بیمارستانی و تشدید این وضعیت در ایام کرونا، توضیح می‌دهد: وضعیت اشتغال پرستاران ما با استاندارد‌های بین‌المللی و حتی کشوری تفاوت دارد. در استاندارد بین‌المللی به‌ازای هر تخت بیمارستانی، سه تا چهار پرستار، اما در ایران به ازای هر تخت، یک و هشت‌دهم پرستار داریم. متأسفانه در بیشتر بخش‌های درمان، از همین استاندارد کشوری هم عقب هستیم. این عدد در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بین یک تا یک‌دهم است. این مسئله هم در کیفیت ارائه خدمات به بیماران تأثیر دارد و هم در فشار کاری و خستگی پرستاران.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این پرسش که چرا پرونده جان‌باختگان کادر پرستاری هنوز به‌صورت رسمی جزو شهدای خدمت کامل نشده است، می‌گوید: پرونده این پرستاران را به ارگان‌های مرتبط ارجاع داده‌ایم تا مراحل رسیدگی، پیگیری شود و عنوان «شهید خدمت» به این عزیزان اطلاق شود و آیندگان به نیکی از زحمات پرستاران مدافع سلامت یاد کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->