محرم ۱۴۰۴ | مراسم علم کشی مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد + فیلم در ۱۰۰ روز گذشته ۳۶۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان بازگشته‌اند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴) بهترین‌های نیم فصل لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول حسینی مزاری: دفاع از رهبر انقلاب اسلامی یک وظیفه شرعی و سیاسی است آنگلا مرکل: آلمان در قبال پناهجویان افغانستانی مسئول است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) بازدید استاندار خراسان رضوی از روند بازگشت اتباع غیرمجاز افغانستانی | مظفری: فرایند خروج اتباع با احترام باشد تا خاطره‌ای مطلوب از حضور آنان در ایران باقی بماند والی طالبان در هرات پیروزی ایران در برابر اسرائیل را تبریک گفت بازدید استاندار خراسان رضوی از مهمانشهر تربت‌جام (۱۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۴) لایحه تأسیس سازمان ملی مهاجرت و ساماندهی اتباع خارجی در کمیسیون شوراها بررسی می‌شود قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۴) کمک‌های مردم هرات و بادغیس به مردم غزه ارسال شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه ۷ تیرماه ۱۴۰۴) مقامات عالی طالبان برای بررسی وضعیت مهاجران وارد هرات شدند سفیر ایران در کابل: توسعه روابط با کشور‌های همسایه در اولویت است بیش از ۷۲ هزار مهاجر افغانستانی غیرمجاز در پنج روز گذشته به کشورشان بازگشته‌اند افزایش چهار برابری اخراج مهاجران غیرمجاز از تهران حضور مهاجرین افغانستانی در تهران در مراسم تشییع پیکر پاک شهدای اقتدار + فیلم
سرخط خبرها

ایران به متخصصان و کارآفرینان خارجی اقامت دائم می‌دهد

  • کد خبر: ۵۵۷۸۴
  • ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸
ایران به متخصصان و کارآفرینان خارجی اقامت دائم می‌دهد
مدیرکل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی می‌گوید: بر اساس برنامه همکاری با کارآفرینان و متخصصان بین‌المللی، به این افراد از حداقل سه سال تا اقامت دائم اعطا می‌شود که از سال گذشته فرآیند ثبت‌نام آنها آغاز شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی محمودی امروز در مراسم رونمایی از برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی که به صورت آنلاین در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: کشور ایران بیش از ۴۰ دهه پذیرای مهاجرین از کشورهای مختلف به‌ویژه افغانستان بوده است.

 

وی با بیان اینکه علت بیشتر مهاجرت مردم افغانستان به ایران به دلیل شرایط حاکم در افغانستان به لحاظ امنیتی، اقتصادی و بیشتر برای کسب و کار و امرار معاش و امنیت بوده است، اظهار کرد: ایران از ابتدای انقلاب اسلامی با فراز و نشیب‌های زیادی چون جنگ تحمیلی، فعالیت گروهک‌ها در دهه ۶۰ و ناامنی‌هایی که ایجاد کردند و بعد از آن با اعمال تحریم‌ها مواجه بوده، اما در همه این سال‌ها افراد و مهاجران  را مورد حمایت قرار داده است.

 

محمودی، مهاجران را به دو دسته "قانونی" و "غیر قانونی" تقسیم کرد و یادآور شد: در تمام دنیا  هر فردی که به صورت غیر قانونی وارد کشور دیگری شود،  به عنوان "متجاوز مرزی" شناخته می‌شود و ما با توجه به این امر و بر اساس قوانین و مقرراتی که در این حوزه وجود دارد، می‌توانستیم در یک طرح ضربتی جلوی ورود اتباع غیر مجاز افغانستان را بگیریم؛ اما  شرایط کشور افغانستان و شرایط خانواده‌های مهاجر را در تصمیم گیری‌ها مورد توجه قرار دادیم.

 

مدیر کل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی با تاکید بر اینکه در این زمینه ما برای مهاجران غیر مجاز فرصت‌هایی نظیر "اردوگاه‌های خود معرف" در نظر گرفتیم، در این باره توضیح داد: افراد غیر مجاز از کشور افغانستان می‌توانند از طریق خودمعرف به ما مراجعه کنند و به کشور خود بازگردند، با این شرایط که هیچ ثبتی در سامانه‌های بیومتریک ما از آنها انجام نخواهد شد.

 

به گفته وی، این فرصت تنها یک بار به مهاجران غیر قانونی به ایران داده می‌شود.

 

محمودی با تاکید بر اینکه افرادی که به عنوان مهاجر قانونی وارد کشور می‌شوند نیز در طرح سالانه، آمایش و دارای کارت آمایش می‌شوند، ادامه داد: در برنامه‌ای که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است نیز سعی شده با هماهنگی وزارت کشور به عنوان سیاستگذار در بین دستگاه‌ها، افرادی که به عنوان نخبه شناسایی شده‌اند را مورد حمایت قرار دهند و تسهیلاتی در اختیار آنها قرار داده شود.

 

وی ادامه داد: آیین نامه حمایت از نخبگان و فرهیختگان در کشور تهیه شده و بر اساس امتیازبندی که در این کمیسیون صورت می‌گیرد، در وزارت کشور تصمیمات لازم برای ارائه خدمات به متخصصان و کارآفرینان بین المللی گرفته می‌شود و به افراد اقامت و تسهیلات ویژه داده خواهد شد.

 

مدیر کل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی، افزود: بر اساس برنامه همکاری با کارآفرینان و متخصصان بین‌المللی، از حداقل ۳ سال، ۵ سال، ۱۰ سال و اقامت دائم به متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی داده خواهد شد.

 

وی یادآور شد: از سال گذشته فرآیند ثبت‌نام صورت گرفته و تعدادی معرفی شدند و  پرونده‌های بعدی نیز در حال طی مراحل قانونی است. در حال حاضر ۷۰ پرونده در دست بررسی و ۳۰ اقامت به شکل تسهیلات ویژه و بلند مدت صادر شده است.

 

محمودی خاطرنشان کرد: ما به عنوان کمیسیون اقامت در خدمت نخبگان و فرهختگان علمی هستیم و نیاز این افراد باید برطرف شود و خیلی از این افراد می‌توانند در کشور خود نقش‌آفرینی داشته باشند، به گونه‌ای که در حال حاضر تعداد زیادی از مهاجران افغانستانی در ایران حضور دارند و امیدواریم شرایط در افغانستان فراهم شود تا این افراد بتوانند به کشور خود بازگردند و در کشور خود تاثیرگذار باشند.

 

وی یادآور شد: مهاجران ایران تنها از کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان نیستند؛ بلکه مهاجران آمریکایی، اروپایی و آسیایی نیز به ایران مهاجرت کردند و مورد حمایت کشور ایران هستند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->