آمار مشارکت دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در خراسان رضوی اعلام شد + جزئیات قدردانی استاندار خراسان رضوی از مردم به مناسبت حماسه چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری  نشست خبری مسعود پزشکیان امروز برگزار می‌شود + جزئیات (۱۶ تیرماه ۱۴۰۳) وزیر کشور: به رئیس‌جمهور منتخب تبریک می‌گویم | انتخابات در کمال امنیت، سلامت، رقابت جدی و مشارکت ۳۰ میلیونی برگزار شد اولین پیام مسعود پزشکیان پس از پیروزی | این تازه آغاز همراهی ماست پیام تبریک مقامات خارجی به مسعود پزشکیان، نهمین رئیس جمهور ایران اولین واکنش «مسعود پزشکیان» به نتیجه انتخابات: «سپاس ایران. خاک پاک مردم ایران. مسعود پزشکیان» هوای کلانشهر مشهد سالم شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) رفع ناترازی صندوق‌های بازنشستگی با اجرای چند راهکار در دولت چهاردهم مراسم تحلیف پزشکیان، رئیس جمهور منتخب چه زمانی برگزار می‌شود؟ بازتاب انتخابات ریاست جمهوری ایران در رسانه‌های خارجی + فیلم و عکس اعلام نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ به تفکیک استان‌ها + آمار و اینفوگرافی نتایج رسمی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ + تعداد رای‌های مسعود پزشکیان و سعید جلیلی نتایج غیررسمی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ زمان قانونی اخذ رأی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ در مشهد به پایان رسید + ویدئو پایان رسمی رأی‌گیری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ و آغاز شمارش آرا میزان مشارکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ چقدر بود؟ + جزئیات افزایش ۲۰ درصدی مشارکت ایرانیان خارج از کشور در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ویدئو | روایت خبرنگاران از اتاق وضعیت فرمانداری مشهد در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

درباره دختری ایزدی که از چنگال داعش گریخت

  • کد خبر: ۵۶۰۹۷
  • ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
درباره دختری ایزدی که از چنگال داعش گریخت
لامیا حاجی‌بشر دختر پانزده‌ساله‌ای بود که در روستای ایزدی‌نشین و آرام خود در شمال عراق سکونت می‌کرد. یکشنبه، سوم آگوست ۲۰۱۴، با ورود ناگهانی داعش به این خطه، زندگی لامیا برای همیشه تغییر کرد.
هدی جاودانی  | شهرآرانیوز - سال ۲۰۱۴ لامیا حاجی‌بشـر دختر پانزده‌ساله‌ای بود که در روستای ایزدی‌نشین و آرام خود در شمال عراق سکونت می‌کرد. یکشنبه، سوم آگوست ۲۰۱۴، با ورود ناگهانی داعش به این خطه، زندگی لامیا برای همیشه تغییر کرد. نیرو‌های داعش خانواده، دوستان و خویشاوندان لامیا را به قتل رساندند. هزاران ایزدی در این کشتار جان خود را از دست دادند و در گور‌هایی دسته‌جمعی به خاک سپرده شدند. در این میان، زنان و دختران بسیاری به بردگی گرفته شدند. لامیا نیز به‌عنوان برده به داعش فروخته شد. او پس از مدتی، از چنگال داعش می‌گریزد و داستان خشونت‌های بی‌رحمانه داعش علیه زنان و دختران ایزدی را با جهان به اشتراک می‌گذارد.
 

اما داستان زندگی لامیا از کجا شروع می‌شود؟ پس از کشته شدن پدر و برادران لامیا به دست داعش، او و خواهرش به اسارت گرفته می‌شوند و چندین نفر از سربازان و سرکردگان داعش به آن‌ها تجاوز می‌کنند. لامیا ۴ مرتبه تلاش می‌کند بگریزد، اما هربار نیرو‌های داعش او را پیدا می‌کنند و مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند. او ناامید نمی‌شود. لامیا پس از ۱۸ ماه اسارت، بالأخره در پنجمین تلاش خود، موفق می‌شود با ۲ دختر جوان دیگر بگریزد. در مسیر، پای یکی از دختران روی مین کاشته‌شده‌ای در زمین می‌رود و تنها لامیا از این حادثه جان سالم به در می‌برد. انفجار مین به‌شدت او را مجروح و به چشمانش آسیبی جدی وارد می‌کند.

در همین حین، یک سازمان اهدای کمک‌های بشردوستانه در عراق ایزدیانی را که در مناطق دورافتاده نیاز مبرم پزشکی داشتند، برای درمان به آلمان منتقل می‌کند. آن‌ها از طریق خویشاوندان لامیا از وضعیت او باخبر می‌شوند و به کمک او می‌شتابند. این افراد از کنسولگری آلمان می‌خواهند برای لامیا روادید این کشور را صادر کند تا بتواند هرچه سریع‌تر تحت درمان قرار بگیرد. پزشکان آلمانی پس از یک جراحی دشوار و طولانی‌مدت، یکی از چشمان او را احیا می‌کنند، اما به‌طبع جراحت‌های لامیا تنها ریشه در جسم و جان او ندارد، و تسکین درد‌های او به فراتر از این‌ها نیازمند است.

لامیا با پرس‌وجو از اطرافیانش، می‌خواهد به نمایندگی از زنان ایزدی اسیر داعش، صدای آنان را به دنیا برساند. با اینکه تنها یک ماه از جراحی‌اش گذشته بود، او شجاعانه در برابر پارلمان اروپا در بروکسل ایستاد و به‌عنوان یکی از بازماندگان خشونت‌های بی‌رحمانه داعش شهادت داد. پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۶ به لامیا حاجی‌بشر و نادیا مراد، دیگر نجات‌یافته ایزدی و فعال حقوق بشر، بابت شجاعتشان جایزه ساخاروف را اهدا کرد. این جایزه پنجاه‌هزاریورویی به افرادی اهدا می‌شود که زندگی خود را وقف دفاع از حقوق بشر و آزادی اندیشه می‌کنند.

«دختران ایزدی قربانیان افراطیگری، خشونت و تروریسم هستند. آن‌ها جانشان را در این راه از دست دادند، اما از همه شما تمنا می‌کنم که به من و به ما قول دهید هیچ‌وقت، هیچ‌وقت دیگر اجازه ندهید دوباره چنین بلا‌هایی سر ما بیاید.» این‌ها را لامیا در حالی در صحن پارلمان اروپا به زبان می‌آورد که اشک حاضران بر چهره‌هایشان جاری شده بود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->