ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه قضاییه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در مسابقه اتومبیلرانی ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتابخوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فریب میلیاردی به بهانه وام و فروش کالا

  • کد خبر: ۵۶۱۹۳
  • ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۲
فریب میلیاردی به بهانه وام و فروش کالا
مردی جوان که با عناوین گوناگون از سایت‌های واسطه‌گر کلاهبرداری می‌کرد دستگیر شد
محمد جواد ابوعطا | شهرارانیوز؛ با ورود کارشناسان پلیس فتا به یکی از پرونده‌های کلاهبرداری فروش کالا در سایت‌های واسطه‌گر که شیادان مبالغی را به عنوان پیش پرداخت از شهروندان گرفته و جوابگو نبودند، خیلی زود و به راحتی حساب‌هایی که مبالغ کلاهبرداری شده به آن‌ها واریز شده بود، شناسایی شد. اما زمانی که صاحبان این حساب‌ها به پلیس فتا آمدند، مشخص شد که این‌ها خودشان هم شاکی هستند و با اعتماد به فردی ناشناس در فضای مجازی فریب خورده و این فرد پول‌های واریزی به حساب آن‌ها را به صورت نقدی دریافت کرده و گریخته است. ادامه تحقیقات در حالی آغاز شد که هیچ رد و نشانی از متهم اصلی پرونده وجود نداشت و کارشناسان با ده‌ها شاکی روبه‌رو بودند که هر روز به تعدادشان افزوده می‌شد.

کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی که در پیگیری پرونده پیش‌پرداخت تعدادی از شهروندان، با اعتماد بیجا به سایت‌های واسطه‌گر به منظور خرید کالا به پرونده خرید و فروش وام‌های قلابی وارد شده بودند، باید راز دو پرونده را کشف می‌کردند.
احضار تعدادی از شهروندان که پیش‌پرداخت‌های صدهزار تومانی تا دومیلیون تومانی به حساب‌های آن‌ها واریز شده بود هم نتوانست سرنخ مهمی به مأموران بدهد، چون این افراد هم با اعتماد به یک آگهی در سایت‌های واسطه‌گر، بدون روبه‌رو شدن با آگهی دهنده، فریب این فرد را خورده بودند.

بررسی اظهارات متقاضیان وام نشان می‌داد که آن‌ها پس از مشاهده آگهی با فرد آگهی‌دهنده ارتباط می‌گیرند، این فرد با چرب‌زبانی آن‌ها را فریب می‌دهد با این ادعا که با گردش مالی بالا می‌تواند برایشان وام بگیرد، آن‌ها را تشویق به افتتاح حساب در یکی از شعب بانک‌ها می‌کند.
این افراد پس از افتتاح حساب، اطلاعات حسابشان را در اختیار همان فرد ناشناس قرار می‌دهند. با وجود واریز گسترده وجوه به حسابشان، یک ریال هم دست آن‌ها را نمی‌گیرد.


۶۳ شاکی در پرونده

وجود ده‌ها زن جوان در این پرونده ظن مأموران را برانگیخت و مطمئن بودند که کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است، اما شاکیان مدعی بودند که از طریق آگهی اسیر این شیاد شده‌اند.
در پیگیری این پرونده کارشناسان پلیس فتا توانستند ۶۳ حساب که عمدتا متعلق به خانم‌ها بود و مبالغ کلاهبرداری به آن‌ها واریز شده بود را شناسایی کنند.


شناسایی سخت شیاد

کارشناسان با بررسی‌های فنی و عملیاتی موفق به شناسایی هویت متهمی شدند که با ترفند‌های زیرکانه از جمله نقل مکان متعدد و دیگر اقدامات قصد ایجاد هویت پنهان برای خود داشت.
اما تلاش بی‌وقفه کارشناسان پایگاه سوم پلیس فتای مشهد منجر به شناسایی متهم شد. محل اختفای این فرد نیز ردزنی شد و مأموران با دریافت مجوز‌های قضایی این فرد که جوانی سی‌ساله بود را دستگیر شد.


شناسایی طعمه‌ها در فضای مجازی

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی، با انتقال متهم به مقر پلیس فتا، بازجویی‌ها از او آغاز شد و با وجود دلایل کافی و محکمه‌پسند، این فرد نتوانست جرمش را کتمان کند و در اعترافاتی صریح اعلام کرد که ساکن یکی از شهرستان‌های استان و دارای زن و فرزند است. او پس از ترک شهرستان محل سکونت به مشهد آمده و با معرفی خود به عنوان فردی مجرد به پیدا کردن سوژه‌هایش در سایت‌های واسطه‌گر اعم از دنبال کردن انحرافات اخلاقی و مالی پرداخته است.
 
او با اغفال برخی کاربران به ویژه زنان و دختران جوان به بهانه‌های متعدد از جمله پرداخت وام با گردش مالی، آن‌ها را وادار به افتتاح حساب می‌کند و مدیریت این حساب‌ها را خودش در دست می‌گیرد. سپس با فریب شهروندان و دریافت پیش‌پرداخت، این وجوه را به حساب خانم‌های فریب خورده واریز و از این طریق به مبالغ دسترسی پیدا می‌کند.

سرهنگ جواد جهانشیری گفت: تا کنون ۶۳ فقره کلاهبرداری با ارزش مالی بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال در این پرونده شناسایی شده است.
این مقام مسئول به کاربران فضای مجازی هشدار داد که به منظور پیشگیری از هرگونه سوء‌استفاده از مشخصات فردی و حساب‌های بانکی، اطلاعات خود را در اختیار دیگر افراد نگذارند و برای دریافت وام حتما به شعب بانک مراجعه کنند، احتمال کلاهبرداری به بهانه فروش وام در سایت‌های واسطه‌گر بسیار زیاد است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->