هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نسخه‌ای به‌جامانده از غارت نیشابور در سال ۵۴۸ قمری

  • کد خبر: ۵۶۵۸۷
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۱
نسخه‌ای به‌جامانده از غارت نیشابور در سال ۵۴۸ قمری
حمله غُزها، طائفه‌ای از ترکان زردپوست آسیای میانه، به خراسان در سال ۵۴۸ قمری از وقایع تلخ این مرزوبوم است. نیشابور نیز از این قاعده مستثنا نبود.
حسینی نژاد | شهرآرانیوز - حمله غُزها، طائفه‌ای از ترکان زردپوست آسیای میانه، به خراسان در سال ۵۴۸ قمری از وقایع تلخ این مرزوبوم است. نیشابور نیز از این قاعده مستثنا نبود. این شهر بزرگ خراسان از ثروتمندترین مناطق تمدن اسلامی در آن سال‌ها بود و به تنهایی بار علمی شرق تمدن اسلامی را با وجود اندیشمندان بزرگ اسلامی به دوش می‌کشید.
 
در کتابخانه آستان قدس رضوی نسخه‌ای خطی از کتاب تلخیص کتاب الصناعیتن ابوهلال عسکری وجود دارد که در مسجد جامع منیعی نیشابور، از مساجد کهن این شهر، قرار داشته است. غُزها پس از حمله به این شهر مساجد و کتابخانه‌ها را به آتش کشیدند. بر روی برگه اول این نسخه، متنی به زبان فارسی نوشته شده است که نشان دهنده شرح ماجرای این حمله به نیشابور است. این فرد که احمدبن حامد نام داشته است، این نسخه را از جامع منیعی برمی دارد و از این کشتار جان سالم به در می‌برد. پس از این اتفاق به مشهد سفر می‌کند و نسخه را در کتابخانه آستان قدس رضوی قرار می‌دهد. شرح وقایع به زبان فارسی بر روی این نسخه دیده می‌شود.

متن دست نوشته:
«این (کتاب) کی کرده اند چنین دیدم که مکتوب آن بود که این کتاب صاحب عبدالجلیل [..]گردانید و در جامع منیعی نشابور دارالکتبی ساخته و در آن نهاده و وقتی که نشابور غارت می‌کردند و کتب بسیار بدین جای آوردند، این کتاب از آن جمله است و این ساعت که در دست من است، ملک من نیست و نیت و ضمیر آن است که اگر باز دانم کی آن دارالکتب کی موضع اوست، بر حال عمارت مانده است و باقی کتب برجای این نیز باز آنجا رسانم و اگر نه به فواید آن منتفع و مستفید می‌باشم و دعا خیر به واقف آن رحمه ا... می‌فرستم. غرض از اثبات این سطور آن است که بعد ازین بیع و شری برین کتاب روا ندارند و هذا خط احمدبن حامد کتبه خوفا من سخط ا... و عقابه یوم تجزى کل نفس بما کسبت و صلی ا... على محمد و آله».
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->