پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بی‌توجهی به اماکن تاریخی و خبر تلخ تخریب تقریبا کامل مدرسه قصه‌های مجید

  • کد خبر: ۵۵۸۲۹
  • ۲۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
  • ۳
بی‌توجهی به اماکن تاریخی و خبر تلخ تخریب تقریبا کامل مدرسه قصه‌های مجید
اگر مخاطب پروپاقرص سریال قصه‌های مجید بوده باشید، دالان‌ها و کلاس‌های این مدرسه خاطره ‌انگیز را هم بلدید. اما خبر تلخ و عجیب این روز‌ها تخریب تقریبا کامل مدرسه حلبیان است.
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز؛ مجموعه قصه‌های مجید، نوشته هوشنگ مرادی کرمانی، را کیومرث پوراحمد در دوره اوج کاری اش کارگردانی کرد. پایه این سریال براساس تجربیات کودکی مرادی کرمانی بود و کیومرث پوراحمد در گفت وگویی که چندماه پیش در فضای مجازی هم بسیار دیده شد، آن را محصول تجربیات تلخ و شیرین کودکی اش در شهر اصفهان دانست.
 
این تسلط کارگردان به فضای شهری و خرده فرهنگ‌های مردم اصفهان باعث شد سریال «قصه‌های مجید» که بعد‌ها از دل آن چند فیلم هم بیرون آمد، به شدت به دل مردم بنشیند و علاوه بر کودکان، بزرگ سالان زیادی هم با آن ارتباط بگیرند؛ استفاده از مؤلفه‌های تکرارشونده مثل دوچرخه‌های زیاد و خانه‌هایی با معماری اصیل و البته مدرسه مجید که بسیاری از سکانس‌های قصه‌های مجید در آن می‌گذرد.


مرگ خاموش نوستالژی‌های کودکانه ما

اگر مخاطب پروپاقرص سریال بوده باشید، دالان‌ها و کلاس‌های این مدرسه خاطره انگیز را هم بلدید. اما خبر تلخ و عجیب این روز‌ها تخریب تقریبا کامل مدرسه حلبیان است. مدرسه حلبیان یا همان مدرسه قصه‌های مجید، معماری قاجاری دارد و در گذشته مدرسه فرانسوی‌های ساکن اصفهان بوده و اسمش نه حلبیان که آلیانس بوده است. این عمارت قدیمی در خیابان یخچال شهر اصفهان است و قصه تخریبش نه برای امروز که مربوط به بیش از ۵ سال قبل است. زمانی که اولین خبر‌ها دراین باره زنگ خطر را به صدا درآورد، وقتی بود که خبر تبدیل شدنش به پاتوق کارتن خواب‌ها و معتادان بی خانمان منتشر شد.
 
تخریب خاطره!
 
اما ۵ سال پس از آن روز‌ها شهرام شهریار، از فعالان میراث فرهنگی، در مطلبی با عنوان «ویرانی مدرسه قصه‌های مجید» که در سایت «سفرنویس» منتشر شده، از بدترشدن وضعیت این بنای تاریخی نوشته است. او در مطلب خود نوشته است: «مدرسه قصه‌های مجید به علت رسیدگی نشدن به زودی ویران خواهد شد. بی مهری به لوکیشن فیلم برداری قصه‌های مجید در شهر اصفهان، باعث مرگ خاموش تک تک خاطرات و نوستالژی‌های کودکانه ما می‌شود. قصه‌های مجید، خاطره جمعی ایرانیان، برای همیشه ویران خواهد شد...»
 
انتشار این مطلب بازخورد زیادی در فضای مجازی داشته است به ویژه وقتی آقای شهریار از تاریخچه عجیب این مدرسه نوشته است: «توافق نامه بین ایران و آلیانس (نماینده مسیو ژوزف کازس) در ۱۴ژوئیه۱۸۹۸ (۲۳تیر۱۲۷۷) در زمان مظفرالدین شاه امضا شد و ایران مسئول تأمین محل ساخت مدرسه آلیانس شد و اولین مدرسه آلیانس در تهران و به ترتیب مدارس دیگری در همدان، اصفهان، سنندج، شیراز، نهاوند، کرمانشاه، گلپایگان، بیجار، یزد و کاشان احداث شد.
 
مدرسه آلیانس یا اتحاد شهر اصفهان در اول آگوست۱۹۰۱ (۱۰مرداد۱۲۸۰) به عنوان سومین مدرسه آلیانس با ۲۲۰شاگرد شروع به کار کرد. نکته آنکه مدرسه آلیانس یا اتحاد اصفهان با کمک برخی از خیران اصفهانی و به مدیریت شخصی به نام «خُرزوَق» برپا شد و فقط مدیریت آن به عهده بنیاد آلیانس گذاشته شد.»

تخریب خاطره!

مدرسه صدوبیست ساله‌ای که خانه اراذل واوباش شد

با نگاهی به تاریخ ساخت این مدرسه، متوجه می‌شویم مدرسه‌ای با ۱۲۰ سال سابقه، پس از اینکه به خانه اراذل واوباش تبدیل شد، این روز‌ها کامل تخریب شده است و همراه با آن خاطرات جمع زیادی از جوانان و میان سالان امروز که کودکان و نوجوانان روز‌های سابق بوده اند، بر باد رفته است. درحالی که در خارج از ایران، لوکیشن آثار سینمایی معمولی را که تا حد کمی پرطرف دار شده و به اثر کالت تبدیل شده اند، می‌خرند و به عنوان موزه و برای زنده نگهداشتن تاریخ سینما استفاده می‌کنند.
 
یک عمارت قدیمی در کشور ما که به خودی خود ارزش زیادی دارد و ارزش افزوده ساخت یکی از مهم‌ترین سریال‌های تلویزیونی هم به آن اضافه شده، به راحتی، نه برای بازسازی یا فروش یا حتی تخریب و ساخت ساختمانی جدید، که برای نابودی کامل به حراج گذاشته شده است. کاربران زیادی هم با ابراز نگرانی از این ماجرا پیام‌هایی گذاشته اند. کاربری نوشت: «فقط روز‌های بچگی مون نیست که دیگه پیدا نمی‌شه، حالا ساختمون‌های بچگی مون هم داره از بین می‌ره.»
 
تخریب خاطره!
 
دیگری نوشته است: «کاش حالا که مسئولان کاری نمی‌کنند، یکی از خود آدم‌هایی که توانایی دارد، این ساختمان را بخرد و بازسازی کند.» و دیگری نوشت: «با این وضعیت ۲ روز دیگه میان خونه‌های پدربزرگ مادربزرگامون که توش بچگی کردیم رو هم خراب می‌کنن که برج بسازن.» و کاربری هم در پاسخ به این پیام نظری این چنین دارد: «حالا کاش یه چیزی بسازن نه اینکه کلا ولش کنن تا خودش خراب شه!»
مدرسه قصه‌های مجید نه اولین اثر تاریخی است که درگیر این مسئله شده است و نه احتمال دارد که آخرین باشد، چاره اش هم نه در دست ما که برعهده مسئولان است، اما شاید انتشار این اخبار و واکنش کاربران در فضای مجازی، چاره‌ای بر این مسائل باشد.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ک
Netherlands
۰۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۷
0
1
یعنی تواصفهان یه دونه ازخیرین پیدانمیشه که به داداین مدرسه برسه؟این خیلی بده که بی تفاوت و بی مسئولیت باشیم تاآثار باارزشمون وخاطراتمون یکی یکی تخریب بشه واز بین بره
ناشناس
Netherlands
۰۶:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۷
0
1
تخریب این مدرسه اصلابعیدنیست پای آدمهای فاسددرشهرداری ها،باهمدستی زمینخوارو بسازبفروشها،وسط باشه
ناشناس
Netherlands
۰۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
1
0
به نظرم جاهایی که باید حضورداشته باشیم وجود نداریم واکثرمامردم ایران اهمیت قائل نیستیم،سهل انگاریم!مثلاکاربران شهر آرانیوزبالای سیصدکامنت وپیام میان ودررابطه بایه موجودفتوشاپ دریاچه تو پارک چیتگر،بارگذاری می کنن امادررابطه باتخریب یاخراب شدن این مدرسه دریغ ازفرستادن یک پیام! حتی توسط کارکنان شهر آرانیوزکه میتونن بیتفاوت نباشندحداقل درزیرهمین مطلب وپیگیری خودشون پیام بگذارندبه عنوان یک رأی تادراین مواردبیشترو بهترپیگیری وتخریب انجام نشه،البته برای انتشاراین موضوع ازشهرآراممنونیم
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->