تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با افزایش و اعمال متناسب‌سازی واریز می‌شود هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند
سرخط خبرها

نسخه‌ای به‌جامانده از غارت نیشابور در سال ۵۴۸ قمری

  • کد خبر: ۵۶۵۸۷
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۱
نسخه‌ای به‌جامانده از غارت نیشابور در سال ۵۴۸ قمری
حمله غُزها، طائفه‌ای از ترکان زردپوست آسیای میانه، به خراسان در سال ۵۴۸ قمری از وقایع تلخ این مرزوبوم است. نیشابور نیز از این قاعده مستثنا نبود.
حسینی نژاد | شهرآرانیوز - حمله غُزها، طائفه‌ای از ترکان زردپوست آسیای میانه، به خراسان در سال ۵۴۸ قمری از وقایع تلخ این مرزوبوم است. نیشابور نیز از این قاعده مستثنا نبود. این شهر بزرگ خراسان از ثروتمندترین مناطق تمدن اسلامی در آن سال‌ها بود و به تنهایی بار علمی شرق تمدن اسلامی را با وجود اندیشمندان بزرگ اسلامی به دوش می‌کشید.
 
در کتابخانه آستان قدس رضوی نسخه‌ای خطی از کتاب تلخیص کتاب الصناعیتن ابوهلال عسکری وجود دارد که در مسجد جامع منیعی نیشابور، از مساجد کهن این شهر، قرار داشته است. غُزها پس از حمله به این شهر مساجد و کتابخانه‌ها را به آتش کشیدند. بر روی برگه اول این نسخه، متنی به زبان فارسی نوشته شده است که نشان دهنده شرح ماجرای این حمله به نیشابور است. این فرد که احمدبن حامد نام داشته است، این نسخه را از جامع منیعی برمی دارد و از این کشتار جان سالم به در می‌برد. پس از این اتفاق به مشهد سفر می‌کند و نسخه را در کتابخانه آستان قدس رضوی قرار می‌دهد. شرح وقایع به زبان فارسی بر روی این نسخه دیده می‌شود.

متن دست نوشته:
«این (کتاب) کی کرده اند چنین دیدم که مکتوب آن بود که این کتاب صاحب عبدالجلیل [..]گردانید و در جامع منیعی نشابور دارالکتبی ساخته و در آن نهاده و وقتی که نشابور غارت می‌کردند و کتب بسیار بدین جای آوردند، این کتاب از آن جمله است و این ساعت که در دست من است، ملک من نیست و نیت و ضمیر آن است که اگر باز دانم کی آن دارالکتب کی موضع اوست، بر حال عمارت مانده است و باقی کتب برجای این نیز باز آنجا رسانم و اگر نه به فواید آن منتفع و مستفید می‌باشم و دعا خیر به واقف آن رحمه ا... می‌فرستم. غرض از اثبات این سطور آن است که بعد ازین بیع و شری برین کتاب روا ندارند و هذا خط احمدبن حامد کتبه خوفا من سخط ا... و عقابه یوم تجزى کل نفس بما کسبت و صلی ا... على محمد و آله».
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->