طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

آخرین وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های کشور

  • کد خبر: ۵۷۲۲۷
  • ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
آخرین وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های کشور
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی اعلام کرد که اگر در واحد صنعتی پرورش طیور آنفلوآنزای فوق حادپرندگان مشاهده شود، تمام طیور و تخم مرغ های آن واحد معدوم و از چرخه مصرف انسانی به طور کامل خارج می شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی اعلام کرد که اگر در واحد صنعتی پرورش طیور آنفلوآنزای فوق حادپرندگان مشاهده شود، تمام طیور و تخم مرغ های آن واحد معدوم و از چرخه مصرف انسانی به طور کامل خارج می شوند.

بهمن نقیبی در پاسخ به این سوال که آیا امکان انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به تخم مرغ و ورود آنها به چرخه مصرف وجود دارد یا خیر؟ گفت: از زمانی که عملیات تشخیص این بیماری آغاز می شود واحدها قرنطینه شده و تمام طیور و تخم مرغ های  آن واحدها معدوم و از چرخه مصرف انسانی به طور کامل خارج می شوند. به همین دلیل نگرانی ای در این زمینه وجود ندارد.

 

وی ادامه داد: ضمن اینکه ویروس آنفلوآنزا نسبتا حساس است و در یک درجه حرارت ۵۰ تا ۵۵ درجه سانتی گرادی عملا غیر فعال می شود؛ بنابراین اگر مواردی هم با تخلف وارد بازار شوند پس از پخته شدن و حرارت دیدن از بین می رود و بنابراین نگرانی از این بابت نداریم.

 

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی به واحدهای صنعتی درگیر شده با این بیماری اشاره کرد و گفت: یک واحد صنعتی پرورش طیور در خراسان جنوبی درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شد که با تاخیر دو تا سه هفته ای این بیماری را گزارش کرد و همین امر باعث شد که آن واحد اولیه تبدیل به آتش فشانی از ویروس شود و واحدهای دیگر مرغ گوشتی، تخم گذار و مادر اطراف خود را تا حد زیادی درگیر کند.

 

وی تصریح کرد: ۱۹ کانون بیماری در خراسان جنوبی شناسایی شد. اما خوشبختانه در سه تا چهار روز اخیر گزارشی از تلفات ناشی از این بیماری  نداشتیم و احساس می کنیم که یک گام از ویروس جلوتر هستیم. به عبارت دیگر پایش ها زودتر انجام می شود و پایش های جدید نیز بیانگر وجود ویروس در آن مناطق نیست.

 

نقیبی اضافه کرد: واحدهای درگیرشده با بیماری ضدعفونی و پاکسازی می شوند و پس از طی یک دوره استراحت با رعایت اقدامات ممیزی مجددا  می توانند وارد چرخه تولید می شوند.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا این بیماری به انسان منتقل می شود؟ گفت: به تمام کارگرانی که در این واحدها قصد معدوم سازی طیور مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را دارند و همچنین پرسنل این واحدها پوشش حفاظتی لازم داده شده است و با همکاری وزارت بهداشت همه آنها واکسن و داروی لازم برای ایجاد ایمنی در برابر این بیماری را نیز دریافت می کنند.

 

به گفته او، تمام نمونه هایی جدا شده از این بیماری در کشور H۵N۸ بوده و اگرچه بالقوه مشترک بین انسان و حیوان است اما خوشبختانه تا به این لحظه موردی از این بیماری در انسان مشاهده نشده  است.

نقیبی درپایان گفت: به طور کل نگرانی هایی از ترکیب این بیماری با انواع دیگر آنفلوآنزا وجود دارد، بنابراین از پرورش دهندگان طیور می خواهیم قبل از اینکه ویروس در واحد تولیدی زیاد شود، اطلاع رسانی کنند تا عملیات مهار و مختومه سازی به موقع انجام شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->