۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد
سرخط خبرها

 نحوه پرداخت وام کرونا به ۲۳ هزار طرح کسب و کار خانگی

  • کد خبر: ۵۷۳۱۱
  • ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵
 نحوه پرداخت وام کرونا به ۲۳ هزار طرح کسب و کار خانگی
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی گفت: از اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت تسهیلات کرونا به کسب و کار‌های خانگی آسیب‌دیده از شیوع بیماری کرونا بود که طبق آخرین آمار به ۲۳ هزار طرح، وام پرداخت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، امروزه مشاغل خانگی و خرد، با توجه به سرمایه‌گذاری اندکی که برای شروع به کار نیاز دارند نقش موثری در رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال گسترده دارند و در واقع یکی از مهمترین محل‌های ایجاد اشتغال و رفع مشکل بیکاری، توسعه مشاغل خانگی است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی در گفتگو با ایرنا درباره اهمیت مشاغل خانگی اظهار داشت: مشاغل از راه دور و استفاده از ظرفیت‌های مختلف برای ایجاد شغل موضوعی است که سال‌هاست در کشور‌های مختلف پذیرفته شده و دنبال می‌شود.

مهناز امدادی افزود: با شیوع بیماری کرونا این موضوع شدت بیشتری گرفت و با توجه به ظرفیت مشاغل خانگی که این امکان را فراهم می‌کند تا افراد در محیط امن خانه کسب و کار خود را داشته باشند با استقبال گسترده‌ای همراه بود.

وی با اشاره به بررسی‌های دفتر سیاستگذاری اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در بحث مشاغل خانگی به ویژه با شیوع بیماری کرونا در سطح دنیا اتفاقات قابل توجهی رخ داده است. به این صورت که تا سال ۲۰۱۹ آمار فعالان در حوزه مشاغل خانگی ۱۰۰ میلیون نفر بود، اما در سال ۲۰۲۰ این آمار رشد ۲۶۰ درصدی داشت و به ۲۶۰ میلیون نفر رسید.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود تنگنا‌ها حدود ۳.۵ درصد اشتغال کشور مربوط به فعالان کسب و کار خانگی و ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای مشاغل خانگی است و این نشان از ظرفیت این بخش در تولید ناخالص داخلی و ایجاد اشتغال دارد.

وی ادامه داد: با حمایت‌های لازم از مشاغل خانگی این امکان وجود دارد که رقم ۳.۵ درصد ایجاد اشتغال را به ۱۰ درصد برسانیم و با این عمل برای ۲.۵ میلیون نفر شغل ایجاد کنیم البته منوط به این است که حمایت و بستر‌های لازم فراهم شود.

امدادی درباره اقدامات انجام شده در بخش مشاغل خانگی توضیح داد: وزارت بهداشت با تولید مواد غذایی در بخش مشاغل خانگی به دلیل مسائل بهداشتی مخالفت می‌کرد که با هماهنگی‌های لازم بستر این فعالیت فراهم شده است علاوه بر این در زمینه استانداردسازی محصولات مشاغل خانگی با هماهنگی سازمان ملی استاندارد دستورالعمل تاییدیه و انطباق تولیدات با استاندارد‌ها فراهم شده است.

وی افزود: در بحث حمایت‌های بیمه‌ای امکان بهره‌مندی بیش از ۹۰ درصد کارگران مشاغل خانگی از صندوق روستایی فراهم شد و در رشته‌های کشاورزی، صنایع دستی و رشته‌های تولیدی و خدماتی در شهر و روستا‌های بالای ۲۰ هزار نفر فراهم شده است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی تصریح کرد: همه این اقدامات انجام شده، اما اجرایی شدن سیاست‌ها نیازمند حمایت‌های لازم متقاضیان است تا آن‌ها نیز امکان اجرایی کردن آن‌ها را داشته باشند و اگر انتظار داریم تولیدکنندگان نکاتی را رعایت کند باید حمایت شود تا این اتفاق رخ دهد.

وی ادامه داد: در دو سال اخیر ۷۵ درصد از منابع تسهیلات مشاغل خانگی کم شده و این موضوع ادامه کار را با سختی مواجه کرده است به خصوص در دوران کرونا که دنیا رشد بیش از ۲.۵ برابری در عرصه مشاغل خانگی داشته است.

امدادی درباره صدور مجوز مشاغل خانگی گفت: صدور الکترونیکی مجوز مشاغل خانگی از دو سه سال گذشته در چهار استان به صورت پایلوت انجام شد و با توجه به اینکه مشکل خاصی نبود از ابتدای امسال در ۳۱ استان اجرایی شده است.

وی با اشاره به شیوع کرونا از اسفند سال گذشته گفت: پیش از این برابر قانون و برحسب نوع رشته‌ها مشاغل ستاره‌دار دو سال یکبار و سایر رشته‌ها پنج سال یکبار تمدید می‌شد، اما پس از شیوع بیماری کرونا وزارت تعاون اعلام کرد مجوز‌های مشاغل خانگی در این دوران نیاز به تمدید ندارد.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی اظهار داشت: طی سال‌های ۹۶ تا ۹۹ حدود ۲۴۸ هزار نفر مجوز مشاغل خانگی دریافت کردند و از این تعداد ۵۲ درصد بین ۲۰ تا ۴۰ سال و ۴۳ درصد بین ۴۰ تا ۶۰ سال و پنج درصد بالای ۶۰ سال سن دارند و در مجوز‌های صادره ۷۶ درصد زنان و ۲۴ درصد مردان هستند.

وی ادامه داد: در حمایت‌های مالی و دریافت کنندگان تسهیلات؛ حدود ۴۹ درصد را افراد ۲۰ تا ۴۰ ساله و ۴۶ درصد بین ۴۰ تا ۶۰ سال تشکیل می‌دهند و ۸۰ درصد زنان و ۲۰ درصد مردان و طی این سه سال ۲۶ هزار نفر تسهیلات دریافت کردند، اما آمار‌ها گویای این ایت که نیاز واقعی بیش از این رقم‌هاست و حداقل سه برابر این رقم در نوبت هستند و اگر بانک مرکزی این فضا را فراهم کند و تسهیلات لازم تخصیص یابد افراد کار‌های بزرگی انجام می‌دهند.

امدادی درباره اولویت رشته‌ها در اعطای مجوز و پرداخت تسهیلات گفت: آسیب‌شناسی در سال ۹۴ و ۹۵ موجب شد طرح جدیدی تحت عنوان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را تصویب کنیم که ابتدا در سال ۹۶ در ۹ استان به صورت پایلوت انجام شد و با توجه به نتایج خوب به پیشنهاد «معصومه ابتکار» معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده این برنامه در ۲۴ استان برای ۶ هزار زن سرپرست خانوار در سال گذشته شروع شد و در ماه‌های آینده شاهد اتمام این طرح خواهیم بود.

وی گفت: از ابتدای امسال توانمندسازی اقتصادی ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر از متقاضیان در ۳۱ استان را شروع کردیم که آن نیز نتایج خوبی داشته است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی بیان کرد: یکی از بحث‌های مهم نگاه جدید به رشته‌های مشاغل خانگی است و در این نگاه ضرورت خلاقیت و نوآوری در رشته‌های قدیمی و شیوه‌های جدید تولید و طرح‌های نوآوری برای رشته‌های قدیمی است بایستی تولیدکنندگان شیوه جدید تولید و طراحی و نوآوری و خلاقیت‌های جدید را برای رشته‌های قدیمی داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به گرایش جوانان به خصوص آقایان نسبت به رشته‌های مشاغل خانگی بحث تنوع رشته‌ها و گرایش به سمت آی تی، تولید محتوا، ویراستاری و ترجمه را در دستور کار داریم که تنوع این رشته‌ها بیشتر از سایر رشته‌ها بوده است.

امدادی اظهار داشت: در زمینه رشته‌های سنتی نیز تاکید ما بر نوآوری‌ها است به عنوان مثال بسیاری از محصولات ما اگر در طراحی و شیوه عرضه تغییر ایجاد شود مخاطبین زیادی خواهند داشت در رشته‌های جدید نیز اعتقاد ما براین است که رشته‌های جدیدی را معرفی کنیم.

وی در خصوص توسعه مشاغل خانگی در کشور‌های دیگر توضیح داد: تفاوت کشور ما با کشور‌های دیگر این است که تعریف قانون مشاغل خانگی با خارج از کشور متفاوت است و آن‌ها با فعالیتی که از خانه انجام می‌شود عنوان مشاغل خانگی می‌گذارند، اما در قانون، مشاغل خانگی به شغلی اطلاق می‌شود که مجموعه فعالیتی توسط اعضای خانواده در محل مسکونی انجام شود و منجر به تولید کالا و خدماتی شود که در بازاری خارج از منزل به فروش برسد؛ بنابراین قرار نیست کالا و خدمات در درب منزل ارائه شود و این کالا باید در جای دیگری عرضه شود بنابراین فعالیت‌هایی مثل ارائه خدمات پزشکی، نگهداری سالمندان و کودکان در رشته‌های ما قرار نمی‌گیرند، اما در خارج از کشور این مباحث به عنوان رشته مشاغل خانگی پذیرفته می‌شود.

امدادی گفت: در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته، بحث‌های شبکه‌ای و زنجیره‌ای را دنبال می‌کنند و بخشی از تولیدات کارخانه‌های بزرگتر در خانه و واحد‌های کوچک تولید و عرضه می‌شود و ما نیز آن را دنبال می‌کنیم و این نیاز است که با همکاری صنعت و کشاورزی در این زمینه رشد بیشتری داشته باشیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->