شهادت اسماعیل هنیه جبهه مقاومت را به پیروزی نزدیک‌تر کرد ۴۰ هزار زائر افغانستانی ویژه اربعین آماده ورود به مرز دوغارون تایباد مجید مرتضایی: سیر پیشرفت فوتسال افغانستان دلیل حضور این تیم در جمع ۱۰ تیم برتر دنیا بود سازمان ملل: بیش از ۱۲ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی مواجه هستند | ۴۸ درصد جمعیت زیر خط فقر زندگی می‌کنند هشدار معاون استاندار هرات: فساد می‌تواند باعث فروپاشی حکومت طالبان شود طالبان: حقابه کشور‌های همسایه براساس قانون پرداخت خواهد شد مرز دوغارون آماده پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین تیم ملی فوتسال افغانستان کاندیدای بهترین تیم فوتسال جهان در ۲۰۲۳ شد مهاجران افغانستانی مقیم مشهد یاد شهید «اسماعیل هنیه» را گرامی داشتند کنسولگری افغانستان در مشهد از آغاز صدور پاسپورت الکترونیکی خبرداد محکومیت گسترده ترور «اسماعیل هنیه» از سوی چهره‌های سیاسی افغانستان گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با جابر انصار در آخرین روز کاری او + فیلم شیوه‌نامه و دستورالعمل سفر مهاجران افغانستانی به عراق برای اربعین ۱۴۰۳ + جزئیات خلاصه بازی تیم‌های فوتسال پیروزی پنجشیر و شمس هرات در لیگ برتر فوتسال افغانستان + ویدئو طالبان فیض‌الرحمن عطایی را به عنوان سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد معرفی کردند خلاصه دیدار تیم زیتون اف‌سی کابل و آریا فورج غزنی + فیلم جابر انصار: من قطع تداوم مأموریت خود را اعلام کردم، نه ختم آن را + فیلم پایان کار جابر انصار، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد شرایط ثبت‌نام مهاجران افغانستانی دارای کارت آمایش برای دفترچه زیارتی اربعین اعلام شد (۷ مرداد ۱۴۰۳) بازگشت ۱۷ هزار مهاجر طی یک هفته به افغانستان
سرخط خبرها

آرامگاه غریبانه ابوریحان بیرونی در شهر غزنی افغانستان + تصاویر

  • کد خبر: ۵۷۴۳۱
  • ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
آرامگاه غریبانه ابوریحان بیرونی در شهر غزنی افغانستان + تصاویر
ابوریحان بیرونی از دانشمندان صاحب‌نام مسلمان است که آثار و تألیفات مهمی از خود به یادگار گذاشته است. او در سال ۴۴۰ هجری در سن ۷۸ سالگی در غزنه بدرود حیات گفت و در همان‌جا مدفون شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ابوریحان محمد بن احمد بیرونی؛ از دانشمندان بزرگ اسلامی است که در علوم حكمت، اخترشناسی، ریاضیات، تاریخ و جغرافیا مقامی ارزنده داشته است. او در سال ۳۶۲ هجری قمری در حوالی خوارزم متولد شده و گفته‌اند که از این جهت به بیرونی یعنی خارج از خوارزم معروف شده است.

 

کتاب‌های زیادی از این دانشمند در حوزه‌های مختلف دانش بشری به یادگار مانده است.

 

او در دربار مأمون خوارزمشاهی قرب و منزلتی عظیم داشته، چند سال هم در دربار شمس المعالی قابوس بن وشمگیر به سر برده، در حدود سال ۴۰۴ هجری قمری به خوارزم مراجعت کرده است، موقعی که سلطان محمود غزنوی خوارزم را گرفت در صدد قتل او برآمد و به شفاعت درباریان از کشتن وی درگذشت و او را در سال ۴۰۸ هجری با خود به غزنه برد.

 

در سفر محمود به هندوستان، ابوریحان همراه او بود و در آنجا با حکما و علمای هند معاشرت کرد و زبان سانسکریت را آموخت و مواد لازمه برای تالیف کتاب خود موسوم به تحقیق ماللهند جمع‌ آوری کرد. ابوریحان بیرونی در سال ۴۴۰ هجری در سن ۷۸ سالگی در غزنه بدرود حیات گفت و در همانجا مدفون شد.

 

اکنون بارگاه بیرونی یکی از غریب‌ترین مزارهای دانشمندان درگذشته و فراموش شده این دیار است.

 

 

برای نخستین بار پس از سال‌ها، مقام‌های دولتی غزنی،‌ کار بازسازی مقبره این دانشمند ارجمند علوم اسلامی و بشری را به یک شرکت خصوصی اجاره دادند؛ اما اکنون از این قرارداد تنها بازسازی باغ مربوط به مقبره ابوریحان بیرونی ساخته شده و خود مزار او همچنان در غربت دیرین و همیشگی خود باقی است.

 

عبدالصبور نگهبان پروژه ساخت مرقد ابوریحان بیرونی است، می‌گوید که در اوایل زمستان سال ۱۳۹۱ خورشیدی، با حضور وال/ استاندار و شماری از مقام‌های دولتی و فرهنگیان غزنی، کار ساخت گنبد و چاه آب مزار بیرونی به یک شرکت خصوصی دیگر واگذار شد؛ اما به گفته وی از آن زمان تاکنون از بازسازی این مکان، خبری نیست.

 

عبدالعلی فکوری، روزنامه‌نگار و فعال فرهنگی در غزنی، می‌گوید که با وجود وعده وزارت اطلاعات و فرهنگ مبنی بر بازسازی مقبره ابوریحان بیرونی تاکنون اقدامی در‌‌این‌باره صورت نگرفته است.

 

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->