سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز، قیماق یا همان سرشیر یکی از خوراکیهای پرطرفدار در افغانستان است، اما وقتی قیماق به روشی خاص با چای سیاه یا سبز ترکیب میشود، قیماق چای به دست میآید.
مردم کابل قیماق چای را در عروسیها، روزهای عید و مهمانیها آماده میکنند. آماده کردن این نوشیدنی برای حجم زیادی از میهمانان آداب خاصی دارد که تهیه آن کار هر کسی نیست و تقریبا در هر خانواده یک نفر این تخصص را دارد.
چگونه قیماق چای افغانستانی درست کنیم؟
قطعا تهیه این نوشیدنی پرطرفدار برای کسی که تا حالا این کار نکرده سخت است، اما شما هرچه بیشتر این نوشیدنی خوشمزه را تهیه کنید، تجربه تان برای دفعات بعدی کمک زیادی به شما خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیه قیماق چای:
چای سبز یا سیاه ۴ قاشق چایخوری
شیر ۲ لیتر
شکر ۴ قاشق چایخوری
هل سبز ساییده شده ۱ قاشق چایخوری
رازیانه سبز ساییده شده ۱ قاشق چایخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
خامه رقیق ۸ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه قیماق چای
مرحله اول تهیه قیماق چای:
در یک قوری ۱ لیوان آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. سپس ۴ قاشق چایخوری چای را به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه بجوشانید تا چای رنگ پس دهد. سپس قوری را از روی حرارت بردارید و چای را صاف کنید تا برگهای جوشیده جدا شود.
مرحله دوم تهیه قیماق چای:
۲ لیتر شیر را در یک قابلمه بریزید تا به جوش بیاید، سپس ۴ قاشق شکر را به آن اضافه نمایید و هم بزنید تا شکر کامل حل شود. سپس شیر جوشیده را از روی حرارت بردارید و بگذارید مقداری حرارت خود را از دست بدهد.
مرحله سوم تهیه قیماق چای:
پس از آن که شیر مقداری گرمای خود را از دست داد و از داغی افتاد، ۸ قاشق غذاخوری خامه رقیق را به آن اضافه نمایید، چای صاف کرده را هم اضافه کنید و همه مواد را با قاشق هم بزنید سپس ۲ قاشق غذاخوری گلاب را به آن بیفزایید.
نوشیدنی آماده شده را در لیوانهای شیشهای بریزید. (مایع را از ارتفاع دو وجبی با پارچ داخل لیوانها بریزید تا کف کند). ۱ قاشق چایخوری هل ساییده و ۱ قاشق چایخوری رازیانه سبز ساییده را با هم ترکیب کنید و با دست مقداری از این پودر را روی سطح نوشیدنیها بپاشید و تا گرم است با کلوچه یا کروسان سرو کنید.
طرز تهیه این نوشیدنی افغانستانی را در ویدئوی زیر ببینید