برنامه کنسرت خوانندگان پاپ در زمستان ۱۴۰۳ بهنوش طباطبایی و حامد بهداد با «گیس» به جشنواره فجر می‌روند ویدئو | منصور ضابطیان در «آپارات» میزبان ستارگان دوران مدرن می‌شود ویدئو | بخش هایی از گفتگوی جنجالی محمدحسین مهدویان با هوشنگ گلمکانی حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به نام مادر | مروری بر مشهورترین مادر‌های سینمای پس از انقلاب اسلامی بومیان جزیره سی پی یو آموزش داستان نویسی | شکل مولکول‌های جهان (بخش اول) همه چیز درباره فیلم گلادیاتور ۲ + بازیگران و خلاصه داستان نقش‌آفرینی کیانو ریوز و جیم کری در یک فیلم کارگردان فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ردپا: پیام انسانی، رمز موفقیت در جشنواره‌های جهانی است اسکار سینمای اسپانیا نامزدهای خود را معرفی کرد برج میلاد، کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد آمار فروش سینمای ایران در هفته گذشته (٢ دی ١۴٠٣) استوری رضا کیانیان در واکنش به بستری‌شدن محمدعلی موحد و آلودگی هوا + عکس
سرخط خبرها

نگاهی به زندگی مرتضی مطهری، متفکر و نویسنده شیعه، به بهانه زادروزش

  • کد خبر: ۵۷۵۲۷
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
نگاهی به زندگی مرتضی مطهری، متفکر و نویسنده شیعه، به بهانه زادروزش
بیش از ۷۰اثر از مطهری انتشار یافته است. برخی آثار او در زمان حیات و برخی دیگر پس از درگذشتش چاپ شده است. سخنرانی‌ها و درس‌های مطهری نیز در مجلد‌های مختلف چاپ و منتشر شده، همچنین نزدیک به ۳۰ هزار برگ یادداشت و فیش تحقیقی از وی باقی مانده است.
شهرآرانیوز - «منطق اسلام این است که معنویت را با عدالت، توام با یکدیگر می‌باید در جامعه برقرار کرد. در جامعه‌ای که عدالت وجود نداشته باشد، هزارهزار بیماری روانی به‌وجود می‌آید. محرومیت‌ها، ایجاد عقده‌های روانی می‌کند و عقده‌های روانی تولید انفجار؛ یعنی اگر جامعه به تعبیر علی (ع) به دو گروه گرسنه گرسنه و سیر سیر تقسیم شود، وضع به همین منوال باقی نمی‌ماند، بلکه صد‌ها تالی فاسد به‌همراه خواهد آورد.» (مجموعه آثار شهیدمطهری، ج۲۴، ص۲۵۷)
 
نگاهی به زندگی مرتضی مطهری، متفکر و نویسنده شیعه به بهانه زادروزش
 
 
روزآمدسازی و تبیین آموزه‌های اسلام و تشیع، از ویژگی‌های فکری مرتضی مطهری است. این معلم اخلاق، آموزه‌های اسلامی را که قبلا در قالب بیاناتی پیچیده ارائه می‌شد، به سبک ویژه خود، به‌صورت آسان و با زبان روز دراختیار مخاطبان قرار می‌داد.
 
این ویژگی‌ها باعث شد که کتاب‌هایش در موضوعات مختلف دینی، بار‌ها به زبان‌های مختلف منتشر شود. این متفکر و نویسنده شیعه که از شاگردان علامه‌طباطبایی و امام‌خمینی (ره) بود، زاده خطه خراسان و از افراد تأثیرگذار و از رهبران فکری انقلاب اسلامی ایران است. مطهری ۱۳بهمن۱۲۹۸ خورشیدی در فریمان به دنیا آمد. او مقدمات علوم حوزوی را نزد پدرش محمدحسین مطهری که روحانی مورد احترام مردم فریمان بود، فراگرفت و از سیزده‌سالگی در حوزه علمیه مشهد، مشغول تحصیل شد. در سال ۱۳۱۶ به قم رفت و حدود ۱۵سال در آنجا اقامت کرد، اما پس از آن به‌دلایلی به تهران مهاجرت کرد.

مهم‌ترین استادان و چهره‌های تأثیرگذار در زندگی مرتضی مطهری، عبارتند از امام‌خمینی (ره)، علامه ‌طباطبایی، آیت‌ا... بروجردی و میرزاعلی‌آقای شیرازی. مطهری، بخش مهمی از شخصیت فکری و روحی خود را تحت‌تأثیر درس اخلاق و سایر درس‌هایی می‌داند که در طول ۱۲سال از امام‌خمینی (ره) فراگرفته است. او علامه‌طباطبایی را از خدمتگزاران بسیار بزرگ اسلام معرفی کرده و میرزاعلی‌آقای شیرازی را نهج‌البلاغه مجسم خوانده است.

مطهری نخستین اثرش یعنی شرح کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم را در سال۱۳۳۲ منتشر کرد و از سال۱۳۳۴ به تدریس در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران مشغول شد. در ۱۵خرداد۱۳۴۲ و درپی اعتراض‌های مردم به نظام سلطنتی پهلوی که آیت‌ا... خمینی را بازداشت کرده بودند، مطهری نیز به‌همراه عده‌ای دیگر از روحانیان، زندانی و پس از ۴۳روز آزاد شد. بعد از قیام ۱۵خرداد همکاری با جمعیت‌های موتلفه اسلامی را آغاز کرد و در سال۱۳۴۴ به‌خاطر انتشار دو جلد کتاب داستان راستان، به دریافت جایزه از یونسکو موفق شد.

بیش از ۷۰اثر از مطهری انتشار یافته است. برخی آثار او در زمان حیات و برخی دیگر پس از درگذشتش چاپ شده است. سخنرانی‌ها و درس‌های مطهری نیز در مجلد‌های مختلف چاپ و منتشر شده، همچنین نزدیک به ۳۰ هزار برگ یادداشت و فیش تحقیقی از وی باقی مانده است.

مطهری بعد از اوج‌گیری مبارزات مردم ایران علیه نظام پادشاهی پهلوی در سال۱۳۵۷ و استقرار امام‌خمینی در پاریس به آنجا رفت و مسئولیت تشکیل شورای انقلاب اسلامی را از طرف امام به‌عهده گرفت. او همچنین هنگام بازگشت امام خمینی از تبعید به ایران، عهده‌دار مسئولیت کمیته استقبال از ایشان بود و در روز ورود امام به ایران، قبل از سخنرانی ایشان در بهشت زهرا، سخنرانی کوتاهی کرد.

مرتضی مطهری یازدهم اردیبهشت۱۳۵۸، شب‌هنگام، زمانی که از شرکت در جلسه‌ای در خانه دکتر سحابی بازمی‌گشت، به دست اعضای گروه فرقان ترور شد و به شهادت رسید.

اما در پایان باید گفت که جایگاه این متفکر و نویسنده شیعه چنان ویژه است که بعد از او نیز صد‌ها کتاب، پایان‌نامه و مقاله درباره زندگی و آثارش نوشته شد و به همین دلیل، سالروز شهادت مرتضی مطهری، در ایران روز «معلم» نام‌گذاری شده است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->